nuffnang advert

Friday, December 13, 2013

aktiviti dan tempat menarik di Krabi, hotel dan tempat makan di Krabi

Assalamualaikum semua...
Alhamdulillah, dah habis pun travelogue aku yang tak seberapa ni...macam biasa, aku akan buat rumusan tentang Krabi dan harap dapat membantu kawan2 lain yang dalam perancangan ke sini...boleh klik je link je yang aku bagi ni, akan keluar lah entry yang berkaitan...


Shuttle Bus:

Shuttle Bus dari airport to hotel


Aktiviti2 dan tempat2 menarik untuk dilawati di Krabi:

1)  Jalan-jalan naik motor
2)  Sunset di Aonang Beach
3)  Muay Thai Show
4)  Phi Phi Island (cruise)
5)  Phi Phi Island 
6)  Lanna Thai Massage
7)  Elephant Trekking
8)  Tiger Cave Temple
9)  Emerald Pool
10) Waterfall Hot Spring


Hotel Best Di Aonang, Krabi:

Aonang Goodwill Hotel



Kedai2 makan di Krabi:

1) Gerai Bermotor
2) Banana Pancake Yaminlah
3) A-Hud Seafood
4) Roti Canai @ Hasna Cuisine



dan paling penting jangan lupa merasa naik tuk tuk...ekekek...

at Krabi Airport...
tiap kali travel, selain drp FM, wajib beli T Shirt sesuatu tempat tu, tapi yang best t shirt kami kali ni ala2 design berbentuk signboard, dan yang paling penting ada tulisan Siam sekali, baru betul ko dah sampai Siam kennn....kehkeh...




terima kasih kerana sudi membaca travelogue Krabi ini, sudi sudikan singgah lagi... :)

22 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

masuk list terus la!

Fazleyatul Aini said...

lepas ni cuti2 ke mana plak hehe. nak kirim fm huihuihuihui

Emy Tak Kecik said...

membara nok nak repeat krabi!
:D

nuyui a.k.a miss YUI said...

entry ni pasti jd rujukan kalau ada cita2 p krabi..hihi

Kakzakie said...

Conclusion yg baik. Details ada di sini.

T-shirt Krabi satu!!

Nafira usof said...

Bagus.. nanti senang orang nak carik info pasal Krabi~
mana lah tau kennnnn.. ade rezeki aku nak kesana..:P Amin~

fazitaismail said...

wahh lawa lah baju tu..pink kaler lg tu hihi..

shida said...

sawadi kap////

hihihi...

Rai Ourkizuna said...

terbaikk.. tak puas tengok gambar je.. aku nak pegi gak.. T_T

JunAina said...

Kalau akak nak pergi nanti akak print2 benda penting kat sini jew...

Amanda Suria said...

aik..dah abih dah.....kejap je...macam x puas nak baca..apapun aku sgt2 teruja nak makan kat Aonang tuh....

NM03 said...

krabi dalam kenangan... "welcome to krabi!"

Qhaifa Nur said...

senang nak ke krabi singgah blog wahida untuk info...tq

::NureeN:: said...

cni mana bleh dpt t-shirt mcm tu kannnn...
pasni bleh rujuk cni klau nk p krabi :)

Dee said...

baju cantik..FM yg mcm gambar kat shirt kau tu aku ada noks..tp tulis bangkok..hehehe..

ain.ya.nun. said...

Tak tahu lah bila nak pi, tapi kita bookmark je lah entri ni.

Tq wahida for sharing =)

Daddy Ziyyad said...

lawa siot t- shirt Krabi tu!

Vee said...

apa maknanya tu ... saya pun suka beli tshirt bila pegi sesuatu tempat ...

Nieda ramly said...

beli Fm wajib , beli tshirt mesti ...hihihi

norhidana miswan said...

macih kak share info... tp kan pg mana2 even kt malaysia wajib beli ole2...

Ema Johari said...

boleh jadi panduan nanti...InsyaALLLAh nak merasa juga pergi ke sana

Axx Maxx said...

Sangat membantu kak.. terima kasih.. baru rancang nk pergi ^^