nuffnang advert

Tuesday, December 10, 2013

Cuti2 Krabi: pekena roti canai @ Hasna Cuisine

Assalamualaikum semua...
ah haaaaa, dah tiba masa nak up n3 roti canai mahal...hahaha...

 sebelum ni kami pekena megi je kat hotel kan utk breakfast...hari ketiga berada di Krabi kami nak mkn kat luar, kot2 ada nasi lemak ke, roti canai ke...moh la kita riki...motor kan ada...

 yang membuatkan kami tertarik kat kedai ni sbb ada nampak mcm org buat roti canai kat depan kedai ni, tu yang kami terus berhenti dan tanya ada roti canai ke kat sini? sekali dorang jwb ada, mmg yahuuu lah jawabnya...hahaha...mcm dah bertahun x jumpa roti canai je gaya kami noks...

 ada jumpa jugak Malaysians konvoi datang Krabi ni...dorang pun breakfast kat kedai ni, dorang konvoi 11 kereta...dari Johor masuk Hatyai then masuk Krabi...

 rupanya kami makan ni kat coffee house hotel...kat atas kedai ni ada hotel..tapi hotel bajet gitu la...kami tertanya2 kenapa kat sini makanannya mahal2, rupanya, kami tengok kami mkn kat coffee house, coffee house la sangattt kennnn, yang hado je pun...

 sambil tebar roti canai sambil amek order kat telefon, ko mampu?


 ni nescafe mek jah, mula2 dapat, mek jah ckp nescafe ni cair, so dia pulang balik suruh tambah lagi sikit nescafe, bila dapat balik, dpt nescafe rupa gini, nescafe tu dia letak je atas buih tu, pandai2 ko la nyah kacau air tu...hahaha...

 teh tarik Krabi semua keras....kami tak gemar...
boleh kuning gigi minum teh keras mcm ni...kahkah...

 mcm aku pernah citer kat n3 sebelum ni, kat Thailand dorang panggil roti canai ni pancake...so, kat kedai ni kalau nak roti canai ko kena ckp nak plain pancake...gitu...
sumpah aku ckp weii, roti canai ni kecik dan nipis...mmg tak puas...ada antara kami makan dua keping sekali gus termasuk la hubby aku...aku tak tambah order, sbb aku nak nutella pancake lak lepas ni...
kami tanya makan dengan apa, dia ckp mkn dengan kari...tapi pelik jugak sbb kari dorang kaler kuning...dan rasa kari dia, oh myyyy, Malaysia jugak yang terbaik lah...kari dia sumpahhh pelik rasa dia...
dan sekeping roti canai ni harga dia rm4...walaweh...kat Malaysia boleh dapat roti canai yang lagi besar saiznya dengan harga yang lebih murah dan lagi sedapppp...
aku tak tau orang lain, tapi jujur aku ckp harga ni tak reasonable langsung...
tapi nak komplen banyak pun, ko kat negara orang kan...bertabah la dengan harga pelancong...hahaha...

 ni pulak roti canai susu anak2 aku...

 pancake coklat mek jah...nipis gilerrrr....mcm makanan budak2...hahaha...berbeza giler dengan  pancake Yaminlah tu...tebal dan berbaloi...ada pisang lagi pancake Yaminlah tu...ni pancake kosong ye, cuma dia letak sikit coklat...

 pancake nutella...Yaminlah tetap menang di hati aku...

ibarat sebuah keluarga...

total makan semua sekali, rm61...festaim makan breakfast sampai rm61 mcm ni...hahaha...makan roti canai je pun...kehkeh...



sorry to say, aku akan komen jujur, kalau aku rasa berbaloi, aku tulis berbaloi, kalau sedap i will say sedap lah kan... kalau tak berbaloi, mmg aku condemn...hahaha...insan marhaen mcm aku ni, sekeping roti canai cicah kari yang nan hado dengan harga rm4 sangattt tak berbaloi...kot la mahal sbb kari dia tu letak isi ayam ke, nan hado je pun...bayangkan kalau kami sekeluarga 4 beranak mkn roti canai, dah jadi rm16...kalau kat Malaysia, kami 4 beranak makan roti canai baru rm4...hahaha...
ok cukup cukup, laki aku cakap, welcome to Krabi, sayang!! muahahaha...

24 comments:

Nieda ramly said...

pengalaman tu yg mahal.

Nieda ramly said...
This comment has been removed by the author.
wahida said...

nieda ramly: betul tu kak, kena telan je lah bila berada kat tempat org...hahaha...

lieyalatif said...

uih mahal nye noks...mmg telan air lior nak bayar....pastu aku pelik gak tgk roti canai die tak mcm kite punye kan...mmg kalo mkn sekeping tahap celah gigi jek laa ni heheheheeh

Eye_nee said...

mak ai roti canai sekeping 4 henggit...mahai noksss...suka cara ko sis...sedap means sedap non hado means nonnn hadooo lah kan...

eMMe said...

hye Sis
how are u
long time no see u
so, miss u a lot!
gi Krabi cuti sekolah bwk anak yea..
seronoknya...
awat mahai sgt breakfast kat Krabi, isk2...

Nazayiena Ayiena said...

Amboi mahalnya roti canai sana,klu harga bg org local murah lg kot?

norhidana miswan said...

perkh sekali bfast rm61, kalu kt malaysia boleh mkn berapa ramai org lah kan kak.... aah nipis n kecik bebeno roti canai nyer

AnneRaini said...

wah harga roti canai standard kat UK..kehkehkeh.

::NureeN:: said...

betol la.. klau x sedap x kan nk ckp sedap kan... hihii
x pe, klau kami ada rezqi, kami rujuk cni hehe...

sudipVSsenduk said...

akak suka komen kau yg jujur, kalau best cakap best begitu la sebaliknya. So bagi sesiapa yg nak ke sini, dia dah tau tempat makan mana yg uuumph.

Dee said...

tak kisah nok..tak cuba tak tau..pengalaman mcm ni bukan senang dpt..hehehe..

Rai Ourkizuna said...

mak oi.. stended hotel dah brekfes 61 hengget..

attyfir said...

hehehhe..takpe ida.
sekurangnya ida dah tau
kty yg baca ni pun tau dah.
lenkali kalo kty g krabi
kty tahan je dr niat nak makan roti canai .tq tau

amirah said...

sebab dia coffee house hotel katenyaa khennn..kalau nmpk cam tourist je rege dah lain nok

Mummydearie said...

Dah namanya makan kat coffee house. Haruslah mahal, tak reasonable gitu. Kenapa tak tebar sendiri aje 'pancake' tu, mesti dapat diskaun :)

Tengok kuah kari dia pun memang tak seleralah. Kira mahal gila harga breakfast sampai RM61.

Fiza Rahman said...

Aku tgk pon tak selera. Tak berbaloi dgn harga.

Amanda Suria said...

tak per la nok...sesekali kan....next time dah tau x yah makan kat situ..nak makan best2 kena survey cari tempat lain...

NM03 said...

Ye ye... Aku pon igt shidi ckp mcm tu. Hahahaha... Sindiran berbisa noks. Tp krabi best walaupun harga makanan dia cekek darah.

Jom p hatyai masuk phuket naik kete noks...

ain.ya.nun. said...

Ko kan makan kat coffee house 'hotel' so memang tara tu lah rege roti dia. haha.

eB said...

pengalaman tuh mmg beharga :)

Qashmere said...

Bestnya bercuti jalan-jalan ramai-ramai camni

Rapunzel Cikilolo said...

memang berbaloi lagi la makan megi dalam bilik, ye tak?

haha.

ieda said...

kalau nak roti canai best kat Krabi kami selalu ke kedai kat tgh pekan...semua ada..roti,laksa,nasi lemak...teh ais dia terbaik.boleh tgk fb dia..Pee Bangnara.