nuffnang advert

Tuesday, August 2, 2016

buat cermin mata murah, rm65 je!

Assalamualaikum semua...

fuyyooo, pagi ni aku bergaduh ngan kakak guard okeyy..
keji sangat pepagi dah buat aku spoil mood..
nak tengok sangat aku meroyan kan,
amek ko...aku menjerit satu bangunan dengar...
dah lama tak buat perangai baran meroyan mcm ni...
mcm best pulak...kahkahkah...

tapi bila dah relax2 mcm ni,
dah lepas sesi luahan perasaan,
dah lega, terus istighfar...
moga2 yang baik2 saja untuk hari ni...
saya minta maaf pada semua ye...
muah ciked...

ok lah, kita lupakan sejarah silam...
wah terus sejarah silam, padahal baru jadi tiga jam lepas...ekekek..

meh nak citer aku buat spek murah..
murah gilerrr...
citer dia asalnya camni...
masa kat kampung hari raya baru2 ni,
laki aku terpijak spek aku..
jangan tanya macam mana dia boleh terpijak...
sebab aku malas nak citer...hahaha...
terus spek aku tu senget benget...grrrr...
aku ni dah la rabun terukkk,
takde spek mmg aku rasa tak bernyawa...
dan aku ni pulak malas la nak pakai contact lens memanjang...
kalo setakat nak melaram, boleh la aku pakai lens...
ni kalau bangun2 tido je dah kena pakai lens, apa cerita...
ko dapat bayangkan betapa aku ni rabun teruk...
aku hanya tanggalkan spek masa nak tidur dan solat je...
masa mandi kalau tak basuh rambut pun aku pakai spek tau...
kalo tak pakai, gayung pun aku tak nampak...hahaha...

so, keperluan spek di situ sangat penting dalam hidup aku...
dari darjah enam weii aku dah pakai spek...
dah macam2 spek aku dah pernah buat...
selalunya kalau buat spek busuk2 mesti terbang rm500 ke rm600...
kalau power spek ko tinggi, lagi dia caj mahal...huhu...

pastu sembang ngan adik ipar aku si Nurul...
dia cakap ada orang share kat FB ada kedai spek murah..
pastu si Nurul share la nama kedai tu..
wahhhhh...mmg murahhh...rm65 je ko...

haaaa...ni dia spek baruuuu...
aku suka giler spek ni...
laju2 wasap kat grup mertua, cakap dah buat spek macam yang kat FB tu..
terus adik ipar aku si Ain pun nak buat jugak...
gigih dia datang dari Melaka ke KL semata2 nak buat spek tau!
murah punya pasal, mmg tak jumpa kat kedai spek lain...

apa lagi, berselfie la dengan spek baru...
hahaha...

ok, ni kedai dia...
kedai ni kat Sungai Wang Plaza...
kat ground floor ni ada banyak kedai spek, ada yang rm70, ada yang rm80...
korang jangan masuk kedai yg tu tau...
korang carik kedai yang tulis rm65 ni...
nama kedai ni Eye Smart Vision...
ko tengok, nak buat spek pun ramai orang...haha..
bila masuk je kedai ni, pilih je mana frame yang korang berkenan..
jangan sampai rambang mata pulak..(aku la tu)
sebab ada banyak design ko...
dah pilih mana yang berkenan, gi bagi kat cina tu, pastu dia akan check mata korang...
tak kira lah power spek ko tinggi mana sekali pun, dia tetap caj ko rm65 je...
frame yg ko pilih besi ke plastik ke, tetap jugak rega dia rm65...
tapi....ada TAPI ok..
macam aku ni, power spek aku ni tinggi tau...
so, cermin aku akan tebal..
so, kalau request tak nak tebal, dia caj penambahan rm140 utk nipiskan cermin...
so, total spek aku tu sepatutnya rm205, dia bg diskaun rm5...
jadinya rm200 je...
still murahhhh kan...
mana boleh tak nipiskan cermin aku tu,
kalau pakai tebal2 kang dah macam citer Betty tu pulak kang...ekekek...

dulu selalu buat spek mesti kena rm600...grrrrr...
nape lah tak tahu kedai ni dari dulu...
padahal kedai ni dah lama wujud...
terima kasih pada yang share maklumat di FB tu...
tq jugak kat adik ipar sebab mewarwarkan...
korang best!

pastu cina tu suh jalan2 dulu...
sebab spek siap dalam masa sejam...
so, moh kita cari makanan isi perut dulu...
pastu terjumpa stall Mat Rock Ayam Goreng Kunyit yang femes tu..
dia bukan stall, dia berniaga dalam replika lori macam tu lah..
tapi bukan food truck okey, sebab ni dalam mall..haha...
rasanya ni kat tingkat 3 kalo tak silap...tak ingat dah aku..
aku amek set ayam, daging ngan sotong goreng kunyit...
set gini sekali teh o ais, rm11..
tapi kalau amek set ayam goreng kunyit saja cuma rm6 je...
laki aku amek yang set rm6 tu...
sambal belacan dia pedas giler...
aku yang kuat pedas ni pun menggelegak kepala otak aku makan sambal belacan dia...huhu..


ok lah, kalau korang yang tercari2 mana nak buat cermin mata murah,
aku rekemen sangat kedai ni...
murah, cepat dan banyak pilihan design...
sambil tunggu siap spek tu sila makan kat Mat Rock ni okeyy...
kita gelegakkan kepala otak sesama lepas makan sambal belacan dia...hahaha...
selamat bergaya dengan cermin mata baru!


okey, ni detail kedai spek murah tu:

EYE SMART VISION
G070, Ground Floor, Sungai Wang Plaza,
Jalan Bukit Bintang, KL.
016-691 9919

23 comments:

Fazleyatul Aini said...

woi murahnya kakkk
kang aku pon x memasal datang dari melaka nak buat spek hahaha

mama tisya said...

murah tu biasa tgk rm99 paling murah...kita pki spek time study dlu sbb dok blkng tk nmpk lecturer tulis kt white board

Kakzakie Purvit said...

Uh... memang murah sangatlah
Untung besar betul..

Rizziela said...

cantik & murah.. berbaloi2kan

Norhayati Mohd Isa said...

Murah dan cantik tu Wa..
Akak buat baru ni pun dah kena RM300++...
Kenapa lambat up entri wa..
tidak akak dah boleh terjah kedai ni..
3 spek mata akak boleh dapat huhuhuhu..

dear anies said...

time jimat cermat mcm skrg harus serbu kedai ni ;-)

Ann Ishak said...

bole cuba try test kedai ni

Zee Suhaini said...

kena save..kot pasni spek rosak tau dah mana nak tuju..

AnneRaini said...

murah tu weh.. tp syukur aku dah xpayah pakai spek. kalo x mmg sama mcm ko teraba2 kalo xde spek. huhuhu..

MuMMie BeRRy said...

cantikkkknya bergaya
bersama spek baru

eima said...

menarik mana tau kot2 nanti aku dah rabun ke ape ke boleh cari kedai ni hehehe

norhidana miswan said...

waaaaaaaa murah gile tuh....

tp gayung pun ko tak nmpak kalu tak pakai spek mmg tahap teruk btl tuh kak...
baik2lah kot2 kwn2 ko pedajal sembunyikan spek ko,heheheh

Rinna said...

akak pun dah buat kat situ jugak.. baru2 nie.. kedai yg sama..
Memang murah..kan.. berbaloi2..

idzwa kamaruddin said...

aku nak buat untuk ed!

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Memang murah dapat harga macam tu. Boleh geng yang lain buat kat situ juga.

Jobdirumah Buat Duit said...

Harga mampu buat tu. Boleh nak pergi buat kat situ juga. Murah.

OhPanduan said...

Boleh nak cuba pergi situ juga. Murah bolah dapat harga macam tu.

Nurul Ain Zulkarnaind said...

pehh murah sgt harga spek

and makanan tu sgt menyelerakan

terus rasa nak p singgah sana

Emarieys said...

wokey dah simpan no dan alamat kedai..nak gie serbuuu...

akubiomed said...

Saya baru ini bingkai patah. Kedai tempat beli cermin mata ada alat ganti dengan mudah tukar bingkai yang patah sahaja. Yang penting tidak rabun. :)

Roszaizura mohd ros said...

Hari ahad buka tak?

zulfadli zaki said...

td dah pergi mmg murah...puas hati...tp sy buat cermin sahaja sbb bingkai beli di lazada...buat cermin sahaja rm40...40 minit siap..heheFuji

zulfadli zaki said...

td dah pergi mmg murah...puas hati...tp sy buat cermin sahaja sbb bingkai beli di lazada...buat cermin sahaja rm40...40 minit siap..heheFuji