nuffnang advert

Wednesday, August 3, 2016

berbuka puasa di Restoran Mohd Chan, Rawang

Assalamualaikum semua...

jom nak share lagi entry basi...hehe...
nak share kami makan masa buka puasa bulan lepas di restoran cina muslim...

 di sini kami berbuka puasa..Restoran Mohd Chan..

wajib la order shark fin soup...feveret ni wehhh...
bukan selalu dapat makan sirip ikan yu ni...ekekek..
ni kalau nampak group 'selamatkan sirip ikan yu' matik aku kena kecam..huhu...
ala, sesekali...dah masuk sini kena la order ni..
rm24.50...

broccoli masak cendawan...rm28
giler, makan sayur je pun dah 28 hengget...haha...

cer teka ni apa?
salah! ni bukan ayam!
ni soft shell crab masak telur masin..rm44.80

 ikan stim..rm55.00

 ipoh white coffee cincau, rm5.50

dah lama tak amek gambar barisan minuman macam ni...ekekek..
Junior punya air pun ada...sebab dia tu suka pow air orang lain..
dah la nak buka puasa kan, air sorang satu, tak boleh share...heheh...

add on dengan longan...
semangkuk besar gini rm26.50

 ready nak berbuka dah masa ni...tunggu azan je..

ni pulak menu masa kami repeat makan kat restoran ni...
tapi kali ni tak bawak anak2...
makan berdua lepas balik kerja...
ni nasi goreng hubby...nama nasi ni Nasi Goreng Yong Chow..
sapa yang faham bahasa cina tu sila translate kan...kehkeh...

dim sum...lama tak makan dim sum weiii..
ni pun feveret aku...9 ketul ni mmg aku makan sorang je...
laki aku tak berapa reti nak makan...
aku pilih mix dim sum...
ada chicken, mushroom, shark fin, salted egg chicken, mix vege, otak2..
hoii tak kuasa pulak aku nak taip satu2 dia punya inti..ekekek..
dim sum oh sedapnya dapat makan dengan sos bawang putih...
alamakkkk, sendiri taip sendiri terliur...grrrr...

ok, berbalik pada gambar berbuka puasa tadi...
macam biasa, Junior ni mmg akan berlari atas meja selagi food tak sampai..
lantakkan situ, dah dia hepi cara begitu...ekekek...
semua pun dah penat berpuasa masa tu...
si Junior ni je yang aktif berlari sana sini.....

abang, mama, adik...
budak2 kena paksa amek gambo...huhu...

kesimpulannya, makanan kat sini semua sedap2..
dan biasalah, makanan cina kan tak pedas mana...
so, aku akan mintak cili padi potong bagi lagi kick...
service kat sini pun laju, sekejap je food dah ada depan mata...

anyway, aku mmg peminat chinese food, indian cuisine, malay cuisine, arab food, indonesian cuisine...
suka sangattt...cuma tinggal lagi chinese food agak pricey,
sebab tu tak boleh masuk selalu...agak2 ada duit sikit boleh la makan kat sini...
tapi ko jangan pelawa aku makanan jepun, korea, taiwan...
mmg aku tak boleh telan...
bukan setakat tak boleh telan, bau dia pun aku dah macam errrrr...
huhu...sian kan?

nah, sesapa area Rawang nak makan kat sini, ni details dia:

Restoran Mohd Chan,
39, Jalan Bandar Rawang 10,
Pusat Bandar Rawang, Rawang.
03-6093 9909
(bersebelahan dengan Secret Recipe)

20 comments:

idzwa kamaruddin said...

terus lapar aku weh!!

Nurul Ain Zulkarnaind said...

fuhh

semua sedap2 blaka

harga pun boleh tahan hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

wahh harga pun leh tahan. sekali sekala xpe.. asalkan yg pntg sedap..hee

mama tisya said...

pernh mkn kt cawangan melawati xsilap..tk brp kena ngan tekak menu yg kami order aritu..tp suka chinese food..pricey sedap tkpe..kalo pricey xsedap mmg xpi mkn dh la...jepun sushi & bbq ok , korea mcm seoul garden ok lg...yg pelik2 tkleh mkn juga...taiwan xpernh mkn lg

dear anies said...

sy suka gak mohd chan yg caw melawati... sesekali mkn boleh laa kalu selalu mmg x laa..

eh eh..tekak n selera kita sama laa ;-)

norhidana miswan said...

harga mmg boleh tahan tp kalau sedap n kene ngn tekak... xpe kak

Diana Rashid said...

hari ni asyik baca entry makan2 je..perut pun dah berbunyi ni sabar je la..hahah..

Norhayati Mohd Isa said...

Akak pun suka mkn chinese food wa..
Tapi mcm wa ckp lah..
Bila duit penuh boleh pergi masuk mkn kat restoran tu..

Restoran Mohd Chan ni dah byk cawangan..
Yg kat shah alam ni kat SS15..
Kalau musim poket penuh kena booking..
Kalau walkin tak merasalah..

Kakzakie Purvit said...

Harga dia macam kat JB Restoran Singgah Selalu
Tapi rasanya mantop tak rugi walau selalu pergi

Junior tu buat kakak terkekeh-kekeh tengok gelagatnya:)
Apa dia nak kisah janji happy.

Emarieys said...

ema pun ada entri pasal buka puasa tak buat-buat lagi..nampaknya macam buat tahun depan lah kot...hehehe... sedap tu masakan cina.

Nieda ramly said...

harga pun boleh tahan wahida...

anajingga said...

makanan mereka ni memang sedap, sesekali tu boleh lah kan, kalau selalu huhu... Aj juga tinggal di Rawang, tapi belum pernah lagi makan disini :) salam ukhwah dari www.anajingga.com

Bro Framestone said...

kena cuba nie.

Malangnya. terasa macam jauh pula nak ke pusat bandar rawang. Bila ada hal mustahak je pergi sana.

Nama je duduk dekat Bandar Tasik Puteri, Rawang.

Terima kasih untuk info ini.

ZULHILMI TEMPOYAK said...

nyum3... nampak sodap...

akubiomed said...

Memang suka bawa famili makan di restoran Chan Abdullah.

Qhaifa Nur said...

Menariklah wahida menunya...mmg menyelerakan
Air longan tu betul2 tergoda..harga oklah nampaknya

eima said...

thn2 lepas selalu jg berbuka kat sini ramai2 dgn family tp thn ni xde sbb ramai yg kerja jauh hehehe .. berbuka kat rumah tak pun kedai dkt dgn rumah je ...

aku pun suka mohd chan ni ... shark fin tu guane rupanya ....segi tiga ke??

Fazleyatul Aini said...

sep !! kita pon sgt suka chinese food
shark fin tu pon favs
eh kita pernah kene sound dulu sebab makan shark fin soup huhuhu

Siqah Hussin said...

Lapar lapar.. Hehe. Sedap nampaknya cuma jauhnya nak pergi =D

Irda Garmin said...

mesti cuba...hehe..tqfor sharing...dr duli nak try restoran ni..tp xdan..ada satu kat kl ni..tp cam xtahu kenapa xsinggah2..bila tengok entry ni confirm singgah..