nuffnang advert

Friday, January 25, 2019

Ayam Gepuk Pak Gembus

Assalamualaikum semua,

uollss dah try ke nasi ayam gepuk Pak Gembus ni...
viral sana sini...huhu...
i pun baru festaim try....
mujur ada member sanggup beratur lama2...
haha..tq yan!

ni dia,
nasi ayam gepuk pak gembus...
simple je weh...
kami amek yg biasa punya...
ada ayam dara, sambal pedas ngan ulam timun dan kobis...
rm7.50 harga dia...
ayam kecik je, sbb guna ayam dara...
tapi nasi dia kemain banyakkkk...
i makan habis licin tau...
haha...dasar kuat makannnn...

ada 3 level sambal katanya...
kalau level 1, 10 biji cili padi
level 2, 30 biji cili padi
level 3, 70 biji cili padi

kami amek yang tengah2, 30 biji cili padi
pedas meletopppp tapi sedappppp...
i kan peminat sambal, peminat pedas...
so 30 biji cili padi ok dah kat i..
tapi ntah kenapa i macam tak cukup sambal pulak...
macam sikit pulak i rasa...
haha...

ni senarai harga...
uollls boleh pilih nak set mcm mana...
dengar khabar ada banyak cawangan dah sekarang...
yang kawan i beli ni kat depan Medan Idaman, Gombak...

kalau tanya i,
mmg sedap sangat sambal dia...
ada sesetangah sambal kalau tak pandai buat rasa dia plain...huhu...
yang ni cukup rasa,
pedas dia mmg meletoppp...
kalau korang yang tak tahan pedas tu,
amek level rendah je okehhh...
kang korang sakit perut pulak...huhu...

pada peminat pedas,
minat makan yang kering2...
ha...try sini okehhh..

8 comments:

mama tisya said...

ada tgk kwn mkn juga tp sbb tk brp tahan pedas so tkde la rasa nk try...kan ada yg sakit perut even yg level 1 tu...sesuai la utk org2 yg suka pedas ni

m.u.l.a.n said...

Tak tahan sgt pedas tp ada kala kena rasa jgk sbb sedaappppp kan.. Tahan je pijor satu badan nanti.. Baru lah best hehe..

ain.ya.nun. said...

menu nasi dengan ayam, apa yang tak sedapnya kan.
=)

adianiez AIDA said...

wow. ada level kepedasan :)
jauh ni. nanti la bebila boleh try.
sgt suka mentry makanan viral ni :)

Mastura Borhan said...

siap ada ranking cili api dia.

terbaik.

Norlaili A Wahab said...

Wahhhh....ada di Medan Idaman Gombak.
Akak nak cuba level 1 je dah ler :)

Ena said...

Assalamualaikum.. lama x ziarah. Sihat ke awak? Kita pun suka pedas tp lately ni tekak yg x tahan.. sob2 🤗

dear anies said...

aritu x silap msk majalah 3 resto ni...