nuffnang advert

Monday, December 16, 2013

kecil kecilan je, janji hepi!!

Assalamualaikum semua...
hari Sabtu dan Ahad kami berada di Senawang, rumah mak mertua aku...so, semalam hari Ahad kami plan buat beday party abang kecil kecilan kat rumah mak mertua aku...

 beday abang sebenarnya jatuh pada 12.12 hari Khamis lepas, hari tu dah beli kek dah, tapi kali ni mcm nak buat makan2 sikit...tak plan pun sebenarnya, semua plan last minute...

 kami beli 3 jenis pizza Dominos...yang ni spicy sambal...wajibbb...utk orang2 tua makan... :)

 untuk kanak2 pulak kami beli 2 jenis pizza berlainan, tapi tak ingat la dah apa nama pizza2 ni...

 yang penting semua crust ada cheese, sebab abang kan hantu cheese...

 bakal dingap sekejap lagi...

 abang dan sepupu2 dia...

 ada jugak roti hotdog...ni kami bawak khas dari Rawang.. ;)

 ada muffin pandan dan cappucino jugak...Ain buat...tengs Ain!!

 soft drinks....

 sebelum celebrate beday boy, kita amek family photo dulu...
ni family Ain, Ain adik hubby yang no.2, duduk kat Cheng, Melaka dan pengusaha muffin yang berjaya kat Melaka tu, masyukkkk ni beb...
si kecik tu pulak, nama dia Ikram, aku pernah buat n3 pasal kelahiran Ikram kat sini...sekarang dah 7 bulan pun...Ikram comelllll sangat...maklong gerammmm sangattttt tau!!

 ni pulak family Nurul, Nurul adik hubby yang bongsu...tapi semua anak2 buah panggil dia Acu Huda...anak dia pulak si Chinta yang gediks tu...serius gedik beb si Chinta ni...hahaha...gewaaaaam je kat budak sorang ni, nampak maklong cepat2 dia lari...eiiii...sabo je la....cerita pasal Chinta dah banyak kali masuk dalam blog aku ni...
habis je celebrate beday abang, terus berdesup dorang pegi wedding kawan dorang pulak...tak puas main dengan Chinta...huhu...

 sebelah hubby tu lah mak mertua kesayangan aku...ayah mertua aku pulak takde masa ni, tgh keje...
mak mertua aku ni lah yang jaga aku sepanjang aku berpantang kedua2 anak aku dulu, dalam gambar ni tak cukup sorang anak dia, Mimie anak no.3 tak dapat balik pulak...ada banyak keje...takpe lah, dia dah wish abang pun dah cukup baik...
serius aku bertuah mengenali family ni..dorang tak pernah anggap aku ni orang luar pun, dah macam anak sendiri dan mcm adik beradik sendiri...

 dah kata pun plan last minute kan, so, kami takde order atau tempah kek...kalau ikutkan nak tempah kek bola, sbb abang tu hantu bola, tapi kalau nak kek mcm tu kena tempah seminggu awal la kan, takpe lah, kami amek chocolate indulgence dari secret recipe...sebijik kek ni harga dia rm86.90...macam biasa la kan, coklat indulgence ni mmg sedap sangat la kan, sekejapan dah habis..budak2 duk repeat makan...bagus bagus, tiada pembaziran....

 lepas dah nyanyi2, tiup lilin time!!

 heaven nya....
terbaekkkkk...

 family kecil kami...kalau ada Alang Mimie kan besttt....

 tadi abang dah tiup lilin, kita pasang lagi sekali lilin tu, nak bagi semua anak2 tiup lilin sekali, ala, nak bagi budak2 ni enjoy kan...



 orang kuat kami...:)

 family photo...gasak ah pakai baju biasa2 je...plan last minute kennn..

 abang dapat banyak duit hari tu, hadiah drp nenek, mak ngah Ain dan Acu Huda...tengs semua!! adik nampak abang dapat banyak duit, kemain dia nak kecek drp abang...mmg tak lah kan abang nak bagi...hahaha...

 sayang abanggggg!!

ok, diakhiri dengan gambar cucu2 mak mertua aku...ada 7 orang semuanya...lengkap dah gambar ni...i like...abang cucu paling sulung sekali...cucu perempuan cuma ada 2 je, Yaya dan Chinta...



walau buat kecil2an beday party ni, yang penting abang hepi, anak2 buah pun hepi...sayang semua lah!!

22 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

happy birthday abg!!

psstt..ai is harihari beli roti dgn en.wan..heheheh...

Nurzakiah Hanum said...

happy family

ain.ya.nun. said...

Even kecil-kecilan pun majlisnye, janji kita ingat. Paling penting, abang gembira.

Happy birthday abang.

Dee said...

kecil-kecilan kau lagi kecil-kecilan aku celebrate birthday fifi..hahaha..

tp yang penting enjoy dan happy kan..comel2 anak2 buah kau..

Khai♥Rin : anies said...

amboiii senyum si abang smpi ke telinga...ye la...birthday boy kan... ;-)

::NureeN:: said...

walaupon kecil2lan, meriah ko....
eh, beli kek kat SR dpt free calender 2014 x? hehe
ri tu dpt wechat dr SR :)

norhidana miswan said...

kecik2 ke bsr2 ke jnji sambut ngn family kak... biarlah sambut kecik2 jnji meriah kan... jnji yg di sambut tu hepi

MuMMie BeRRy said...

happy birthday abg, moga jadi anak yg soleh and bijak

amirah said...

kecil kecilan pun meriah,...best best..jnji ada makan2 ramai2 camni

MuMMie BeRRy said...

happy birthday abg moga jd anak soleh n bijak

Amanda Suria said...

selalunya birthday2 ni memang budak2 la excited, sib baik anak ko lelki nok..kalau ppuan macam anak dara aku..haaaa...masak sebab demand...

NM03 said...

daddy & mama sayang abang, adik plak sayang daddy. hehehe...

adik nak mamee?? >_<

msredcheesecake said...

domino pizza feveret chocolate indulgence feveret...hee... HB abg...

Fazleyatul Aini said...

pengusaha muffin ? ada blog atau fb tak ?

Fiza Rahman said...

Keci2 pon meriah. Sedap nya tgk kek SR tu.

Nafira usof said...

meriah dah tuuuu~
janji anak2 happy~
ade sepupu2 pon enjoy jugak~

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Happy birthday buat abg... moga menjadi anak yg soleh :)

wahida said...

mrs. eady: oh ye? bagus bagus...teruskan membeli...ekekek...btw, tengs nok!!

nureen: takde pulak dapat kalendar, ni yang nak sentap dengan SR neh...ekekek...

fazleyatul aini: adik ipar aku tu dia jual kepek sekali nok, ni fb dia: zackain kerepek

Rasp said...

happy belated birthday abg....
smoga menjadi anak yg soleh ye sayang...

sis, kiranya siblings your hubby ni...
dia sorang jer boboy ek...
lainnya gegirl...
datang cucu ramai lak boboy ek hehehehehehe...

Ema Johari said...

abang dah besar....happy belated birthday to abang

Kesuma Angsana said...

yg penting happy with family kan !

Wafee said...

Happy bday abang!!

Aduii... Dah teringin secret recipe... Hehe

www.blog-wafee.blogspot.com