nuffnang advert

Thursday, December 5, 2013

Cuti2 Krabi: Muay Thai Show

Assalamualaikum semua...
aku ni kalau dah sampai Thailand nak la tengok Muay Thai dorang, nak tengok depan mata...Miss Phat cakap Muay Thai show ada setiap hari Isnin dan Jumaat, ok lah, kami sampai hari tu hari Isnin, apa lagi, jom la kita cari Muay Thai show kat stadium...

 menggagau kami carik stadium ni tau, asyik la terlepas jalan, hahaha, jenuh tanya orang sana sini, dan susah jugak bila ada orang sana yang kurang fasih berbahasa Inggeris, jadiknya dah macam ayam itik bercakap pulak...kahkah...tapi akhirnya kami sampai jugak stadium ni, tak susah pun, dah nama Aonang ni kecik je kan, senang je sebenarnya...

sekali tengok kat signboard, dia tulis show Muay Thai hari Isnin kalau peak season je...oh, rupanya kami datang ni time low season...hahaha...sumpah melepasssss...
tapi takpe, kita tanya dulu dorang yang sedang training, boleh masuk amek gambar dan tengok2 tak? sekali coach dia ckp boleh ko....harussss terjahhhh.....

 masuk2 je nampak ramai budak baya abang tengah training, kat belakang sana tu pulak ada pelatih yang sedang berurut, aku tak upload kat sini la gambar dia sedang berurut tu, seksi...heheh...

 see, dorang ni baya abang je ni...buat sit up sikit punya laju...badan masing2 ada 6 pack...giler ah...

 abang pun ada hati nak menumbuk punching bag tu, tapi kena gelak dengan member sebelah...hahaha...
apa taknya, tak menokoh langsung...

 sekali coach dia datang daaa, terus buat demo sikit...
tunjuk skill...

 buat bang, jangan tak buat, moh kita lepas gerammmm...

 aku? hanya mampu peluk punching bag tu...kahkah...

 awat la laki aku sambil menumbuk sambil senyum2 tu? tak serius langsung....

 tengah training sbb Jumaat dorang kena berlawan...

 ni lagi sorang coach dia...beragama Islam dan aku rasa kebanyakan pelajar kat situ pun muslim...nampak serius coach ni, tapi aku suruh bergambar ala2 tengah fighting, dia ok je noks...sporting habissss la...

 nak ajak gambar2 banyak pun dia ok je...

 amboi abang tu, dia memang minat fighting2 mcm ni...

 pumping pun laju je dorang ni, steady ah...

 ada banyak peralatan gym kat sini...
wei, aku rindu gym weh...

 kat sini lah kalau dorang nak bermuay thai jumaat nanti..alangkah best kalau dapat tengok show dorang...nak tengok show Muay Thai tiket dia rm80 per person, agak mahal, tapi kami regret tak dapat tengok sebenarnya...

 sebarisan punching bags...

 last but not least, adik pun nak jugakkkk....

dah, moh balik...
anak aku si abang tu asyik suruh repeat Krabi sebab nak tengok Muay Thai ni...sabo je la...punya la dia minat giler kat Muay Thai ni sampai kami kena beli seluar muay thai kat anak2....seluar muay thai kami dapat harga rm18 kat pekan Aonang...dapat je seluar Muay Thai terus pakai berboxing sesama sendiri kat bilik hotel...huhui...



hoi, baru habis n3 hari pertama, pengsan!

15 comments:

Time Traveller said...

mak nyer pun nak beraksi jugak .. pun boleh yer hehehee.. semangat tomoy family nie :D

wahida said...

time traveller: kami memang peminat citer action, nak2 tomoi n muay thai ni, anak2 lagi lah, mmg teruja bila sampai stadium tapi frust sgt takde show hari tu...huhu...

NM03 said...

ko tak masukkan gambar yg tgh mandi tu noks... hehehe

::NureeN:: said...

wahh... masing2 asah bakat nmpk hehhee...

ain.ya.nun. said...

Pengsan-pengsan pun jgn lupa sambung cerita krabi tau.

Haha.

Amanda Suria said...

Mcm dh byk entry tp baru hari pertama....aduyaiii....sure banyak lg ni kan...x pe nok..aku tunggu....

Fazleyatul Aini said...

baik2 adik dok punching tu tergolek nanti hehe

wahida said...

NM03: tu bukan tengah berurut la noks, tu tgh massage...

Vee Zawiah said...

rasanya klu saya punching pun x gerak makhluk tuh ... hahahaaa

the malay male said...

pernah ke krabi tapi x pernah pulak singgah tempat ni

akubiomed said...

Latihan Muay Thai agak keraskan.

aLyNnZ said...

haha...penangan anak2..beseler tu..kalo lepas nengok ultamen..sibuk cari patung ultramen ngan dinasour lawan..sabo je lerr..

Mummydearie said...

Mcm byk sgt tempat dah dicover untuk hari pertama. Yang membaca ni pun sampai menongkat dagu tengok aksi family berholiday :D Memang cemburulah ya amat!

Rasp said...

chomei jer u peluk punching bag tu hehehehehe....

hubby kepada opismate hubby akak..
dah stay kat krabi 5 bulan kot...
belajar muay thai ni sis...
bebaru ni dia menang 1 fight...
niat dia nak buka gym muay thai kat malaysia....
baik tul wifey dia sbb mmg sporting and supporting aaaa...
kalo ahkak jgn harap ku biorkan somi ku stay krabi lelama gitu...
no no no....hehehehehe...

SyamimiNazifa said...

teringin nak tengok live .