nuffnang advert

Tuesday, December 3, 2013

Cuti2 Krabi: Aonang Goodwill Hotel, Krabi

Assalamualaikum semua...
nak teruskan lagi n3 Krabi...walau malas, i tetap gigih tau...demi blog kesayangan i ni...:)
jom tengok hotel kami sepanjang kami berada di Krabi ni...

kami duduk hotel ni la...hotel ni kami booking melalui asiaroom...

dari luar mmg nampak hampeh...hahaha...
hotel ni ada 3 tingkat, 22 bilik dan takde lif tau...

tapi kami dapat tingkat 2 la...ala, naik satu anak tangga je...bilik aku dengan bilik mek jah sebelah2 je...

masuk je, terpacak towel berbentuk gajah atas katil...mmg trademark kat sana...aku rasa mana2 hotel buat benda yang sama...
tapi hotel kami ni, 3 malam kami kat sana, 3 kali jugak la towel ni bertukar bentuk kepala gajah...mmg kreatif...

ha...besar dan bersih bilik ni...we like it so much!! selesa sangat!!
sebenarnya ada dua towels bentuk gajah atas katil tapi satu lagi tu anak2 dah rembat dulu...sabo je la...

tv ada tapi tak tengok sangat pun...ada banyak cerita Thailand, tapi boring la sbb x faham...kalau ada subtitle layan jugak la...


mineral water dorang...laki aku cakap macam air bateri...hahaha...

kami mintak extra bed...satu hari dorang caj rm40 utk extra bed...
ish adik tu, housekeeping sibuk buat extra bed, dia dah terjah dulu tilam tu...hahaha...

ada balkoni...bagus dorang buat balkoni ni sbb boleh buat sidai baju basah balik dari laut...

kettle takde dalam bilik tau...kalau nak, kena request...

lampu bentuk kepala gajah...

toiletteries dlm bilik air...
tapi boleh aku lupa amek gambar bilik air? damn! bilik air dia pun ok, yang penting ada bath tub utk anak2 aku berendam...

pemandangan dari dalam bilik kami...mengadap wayar2 berselirat...hahaha...
kat sana wayar dorang mmg berselirat mcm ni...

ni pulak coffee house dorang...kami tak amek pakej bilik dengan breakfast sbb breakfast kat sini tak halal...
so, kami carik breakfast tempat lain je la...cuma hari pertama dan kedua tu kami breakfast mkn megi je dlm bilik...heheh....


serius, kami selesa dengan hotel ni, luas, bersih dan wifi dia laju weh....strong signal...best ah...
pastu pulak di sebelah kiri dari hotel kami ni berderet kedai makanan muslim...jalan kaki pun boleh...best best...location sgt strategik...dekat dengan spa, kedai runcit...murah pun murah...cuma rm120 semalam...murah kan...


bersambung...

26 comments:

Fazleyatul Aini said...

krabi dan wayar letrek berselirat memang tak dapat di pisahkan. umpama aur dan tebing gitew. haha

Nurzakiah Hanum said...

besar kan bilik dia selesa sgt2

NM03 said...

ada dua perbezaan kat bilik kita jah. dalam bilik aku kerusi kayu, ada dua kerusi ngan meja bulat comel. pastu bilik ngko punyer lampu tido kepala gajah, bilik aku takde... lampu aku mcm batu laut.. huwaaa!!!!! tapi best kan jah bilik kita. aku suker!!

Nazayiena Ayiena said...

Besar dan selesa bilik hotel nie.

Eye_nee said...

dah letakkan Xtra bed pun masih luas lg bilik korang ni sis...

Mummydearie said...

Luas juga biliknya ya, boleh lari setempat gitu. Cantik pula towel ala-ala anak gajah nih.

~NinY~ said...

bestnye.....saya nk book hotel ni tp dh penuh...sadis...sobsob

SyamimiNazifa said...

bestnya holiday x]

Rasp said...

memang best aaaa hotel nie...
bilik is the very biggggg....

Shima Harel said...

Aku pnh stay ctu kak.. Not bad lah bilik die mmg....

JunAina said...

Makinnnn hati ini gerammm ja...uwaaaa...

Dee said...

murah..hotel pun bersih..cantik..trademark thailand mmg wayar letrik berselirat..kat mana2 pun..hahaha..

amirah said...

ok la gak kn hotel ni..murah pun murah..

Rai Ourkizuna said...

towel tu takde rupa gajah pon! hahaha

wahida said...

rai: dia buat gajah ala2 tgh duduk la nok...

.:fyzz:. said...

krabi..bersih kan nok hotel yg kowang dok nih..ok la rm120..worth it...kretip la housekeeping nih wt kepala gajah bagai kan nok

Cik Eka said...

cam best je ni. hehehe

hotel pun bersih walopon lua biase2 je kan kak

Qhaifa Nur said...

bab bilik best...selesa sangat
bab wayar memang macam tu...terpaksa tengok gak...

4feet8 said...

kak, dari segi plugnya camne? 2 pin ke 3 pin juga? kena bawa adapter?

akubiomed said...

Wah lantai hotel berkilat macam cermin.

wahida said...

4feet8: plug dorang dua pin, tapi lain dari Indonesia punya, beriya aku bawak adapter, tapi lain negara, lain plug dorang...ala, adapter beli kat sana je nok, rm16 je...hehe...boleh carik kat 7e atau mana2 mall kecik..

Bahrain said...

teringin nak kesana..

Rapunzel Cikilolo said...

woo...

memang nmpk selesa

:)

aLyNnZ said...

e..eh alynn pun berkenan ler..luar tak penting..asalkan dlm bilik besar dan bersih..mmg selesa lar..rm120 tu termasuk exttra bed ker? pantai dekat je ker..?

wahida said...

alynnz: tak la, rm120 tu harga bilik je, nak extra bed kena tambah rm40 sehari...bab extra bed mahal sikit la...huhu...

Mai Honey said...

pantai dekat x ek?