nuffnang advert

Tuesday, December 3, 2013

Cuti2 Krabi: jalan2 naik motor ;)

Assalamualaikum semua...
hey, n3 Krabi tak habis lagi tau, ada banyaaaakkk n3 lagi...korang bertabah la...haha...

lepas dah check in, dah berehat sekejap kat bilik, kami turun balik, bincang sekejap dengan pihak hotel kot2 ada pakej murah yg dorang boleh tawarkan utk kami...pakej island hopping utk esok kata ko...selain drp tu, kami survey harga nak sewa motor jugak, nak jalan2 sekitar Aonang...eh, tuk tuk pun kami merasa naik tau, tapi tu last day punya citer...
kelihatan aku tgh deal dengan Miss Phat, Miss Phat ni banyak membantu kitaorg...tanya je apa pun, dia sudi jawab...

so, ni motor yang kami dapat...harga yang pihak hotel bagi kami sama je dengan tempat lain, rm20 atau 200 baht utk 24 jam..

cantik tak motor kami? heheh...

jom ronda!! yeayyyh!! 

amboi mek jah dengan along tu, hanimun korang ye..

sambil jalan2 tu nampak ada orang bawak anjing comel ni...cute sangatttt...
behave pulak tu anjing ni...

syok jalan2 sekitar Aonang...senang ada motor ni, boleh bawak ke mana saja kami nak pegi...

kita isi minyak dulu...minyak kena isi sendiri tau...petrol pump dorang pun kecik je, sempoi habis...

minyak Thailand adalah mahal ok, kalau kita kat sini seliter rm2.10, kat Thailand, seliter rm4.60...pitam!!

hotel kami dekat je dengan McD, tapi McD kat sini tak halal tau...dan sekitar Aonang ni ada banyak kedai2 berderet yang menawarkan pakej island hopping, ada yang murah dan mahal...korang pandai2 lah tawar harga...

tuk tuk jenis kereta pun ada banyak...tuk tuk bermotor pun ada banyak...senang ckp kalau bab transport kat sini, korang tak yah pening la...pilih je ikut pilihan hati...
kalau tak nak susah, sewa motor je, murah pun murah...hehe...
lagi satu sekitar Aonang ni malam2 happening tau!! spa, kedai2, kedai makan, kebanyakannya bukak sampai midnite...best...jalan2 tengah malam kat sini aku rasa lebih selamat berbanding di Kuta, Bali sbb kat Kuta memanjang tengok mat salleh mabuk...scaryyy...kat sini aku rasa lebih safety sikit...

masa kami sewa motor tu, Miss Phat suruh kami cepat2 pi tengok sunset kat beach...kami cakap kami nak pi isi minyak motor dulu, dia ckp, "go fast!! before you late!!" hahaha, beriya2 dia suruh kami kejar sunset...ye lah masa tu dah pukul 6 ptg, kat sana, pukul 6 petang mcm dah pukul 7 mlm...
baiklah Miss Phat, kami menurut perintah...
kelihatan dalam gambar adalah kami sudah menuju ke Pantai Aonang, dah boleh nampak dah tu...yuhhuuu!! kami layan sunset lepas ni...


n3 sunset di Pantai Aonang menyusul kemudian... :)

18 comments:

JunAina said...

Simapan rasa jeles bebanyak ni noks...bertabah le nak menambah sakit hati nengok gambar2 ko kat sana!

NM03 said...

sumpah aku rindu krabi!

Rai Ourkizuna said...

bertabahlah diriku tengok entry nanti.. aku tunggu entry makan2.. hahaha..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Seronok ye naik motor Wahidah.... kat malaysia naik kereta jer ye tak :)

wahida said...

cahaya hidupku: eh tak la kak, kat malaysia pun saya naik moto jugak la...pagi petang pegi keje naik moto, saya minah rempit kak...hahaha...

Rapunzel Cikilolo said...

merempit kat thailand...

mcm happening je...

hehe.

amirah said...

beshnyaaa..dengki tau!

eima said...

nanti nk kena pi jugak la krabi ni ..wlupun tourist guide kami aritu ckp klu nk honeymoon ok la kat sini

~aYu~ said...

alahai.. bestnya sana sini sakan berciter pasal holiday memasing. daku juga still kat gombak.. hehe... teringinnya nak ke Krabi..

Fazleyatul Aini said...

woih cepat2 update sunset! hehe

Amanda Suria said...

Seronoknya nok....aku jeles betul la mcm ni....

akubiomed said...

Boleh tahan sekali ganda harga minyak di Malaysia.

norhidana miswan said...

boleh tahan mahai gk harga petrol kt situ yek kak.... tp takat pusing dekat2 boleh la kot kan... naik moto kalu kete fengsan....

Cik Eka said...

mahal oo minyak kat sane ye kak.

cam best je reronda Krabi naik moto hehehe

aLyNnZ said...

kalo kite rasa minyak kt malaysia mahal..rupenyer nagara lain lagik mahal..tak sanggup..

wahh..sunset pic dari kejauhan pun dah nampak cantik..excited nyerr..

Mummydearie said...

Alamak, tak pandai naik motor dan bawa motor. Terpaksalah guna transport lain. Nampak macam happening aje kat Aonang ni ya...

Khairulamir Jamari said...

sewa motor naik berempat x kena saman.....

Khairulamir Jamari said...





sewa motor naik motor x kena saman ke....