nuffnang advert

Monday, December 9, 2013

Cuti2 Krabi: A-Hud Seafood

Assalamualaikum semua...
balik daripada island hopping, kami masing2 dah kepenatan dan perut sangattttt laparrrr...kami decided malam tu nak makan seafood pulak...

so, kami pilih makan kat sini, A-Hud Seafood, tak susah pun nak carik, dari hotel kami dekat je, tepi jalan dah boleh nampak kedai ni, macam aku ckp sebelum ni, sederet jalan belah kiri dari hotel kami ada banyak kedai makanan muslim...pilih je mana yang berkenan di hati...

pilih jah, jangan tak pilih...
mamat waiter baju pink tu fasih berbahasa melayu...so, senang la kami berkomunikasi...

si abang memang dah aim sotong...abang ni wajib kalau makan seafood mesti ada sotong goreng tepung...
tu, bukan main abang amek sotong yang besarrrr punya...

pilihan ikan yang segar2...

kedai ni selain drp seafood, dia buat jugak steamboat buffet...tapi kami tak koser la nak mkn steamboat kan, kami nak rasa seafood Thailand...heheh...

masing2 dah penat...dah laparrrr...aku siap ckp kat mamat waiter tu suruh siapkan makanan cepat sikit.....hahaha...bukan main kebulur dah masa tu...
masa ni kami pilih seat luar, tapi tiba2 hujan rintik2 pulak, mencicit kami masuk dalam...

order air teh o ais satu jug...

ha, cer teka, cer teka, ni air apa? ni air sirap bandung ko....hahaha...
anak aku si adik tu hantu sirap bandung, dah sampai Thailand pun masih nak sirap bandung, sudahnya bila sampai air mcm ni dia siap tanya, ni sirap bandung ke? hahaha...

muka pasrah kena minum jugak sirap bandung yang tak bersirap tu...hahaha...mama ko malas dah nak pi tanya kenapa sirap bandung rupa gitu...
eh tapi bila rasa, ada rasa sirap tau!! bukan lah rasa susu semata2...

hubby order kerapu sweet sour...sedap bagai nak giler...

pastu wajib ada tomyam la kan...pun sedap nak mamp....grrrrrr, apesal tomyam ko sedapppp sangatttt??
udang dia mak datok, besar2 ko...

pas tu mek jah up dengan siakap stim limau bercili...perghhhhhhh...terbaek lah!! serius ni aku ckp, sedapppp gilerrrrr...huwaaaaaaa, sendiri taip, sendiri terliur...hampeh betul la...

pastu order sayur, order dua pinggan sbb selalu kalau kat Malaysia kan, satu pinggan sayur kan mcm sepiring kecik gitu...so, order dua lah takut tak cukup, sekali bila sampai, satu pinggan je dah besar gabak mcm ni, sudahnya kami pulang balik satu pinggan tu...boleh? hahahaha...

anak2?? hrmmmm dorang tu mmg tak boleh dipisahkan dengan nasi goreng seafood...ni pun sedap tau...

sotong goreng tepung terbaekkkk....

thumbs up utk kedai ni, service cepat, makanan pun sedap!!

pastu dah setel semua makanan, hujan masih renyai di luar, kami sembang2 sambil aku dan hubby tambah order, kami order teh tarik pulak sebelum balik...saja nak try teh tarik Thailand kata ko...errrmmm, teh tarik dia ok je la, agak 'keras' sikit...



secara keseluruhan, kalau korang datang Krabi, kalau nak makan seafood, aku sgt rekemen korang mkn kat kedai ni, sedappppp sangatttt....cukup rasa...tapi mahal sikit la, harga keseluruhan kami makan malam tu adalah rm192....pitam...hahaha...kadang2 aku rasa dorang ni nampak kita ni tourist memang dia tekan giler2 harga makan tu...berbeza dengan harga makanan di Indonesia, aku rasa di Indonesia lebih murah harganya...eh, ni opinion aku je la...kang ada pulak yang condemn aku...
sabo je la, belum lagi aku up n3 sekeping roti canai rm4 kat Krabi ni...yang tu nanti aku up lain....
tapi kalau nak rasa seafood sedap boleh la singgah sini, mmg terbaekkk...
dibuka dari pukul 10 pagi hingga 10 malam...pagi dorang serve breakfast je la...

23 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

huwaaa...terliur jugak dah canne niiii???

Fazleyatul Aini said...

kalau sedap dan mahal berbaloi la
kalau tak sedap tapi mahal, hah tu memang tempah amukan. haha

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi isnin
sedapnya makan ikan segar2

Nieda ramly said...

betullah wahida, bila nak pergi Siam kena siap pulus banyak sikit berbanding kalau nak gi ke Indon. nak pulak bawa anak berderet macam akak ni...

Dee said...

aku puasa dan tengok entry ni sambil lalu je..hahaha...

norhidana miswan said...

telan liur nengok menu2 seafood tuh kak... gabak2... takpe mahai jnji sedap kak... jgn mahak tp tak sodap...

NM03 said...

huwa!!!!! terliur lagi dan lagi... jom jah p krabi balik hari. semata² pekena tomyam, siakap steam, kerabu masam manis, pancake dan teh tarik.

Nafira usof said...

tengok pada menu yg di oder tuh rasanye berbaloi2 dh. tak mahal dh tuh~

terliur pulak aku tengok sotong celop tepung tuh.. huhuhu

Fiza Rahman said...

Alahaiii...terliur lah pulok.

lizz said...

sotong goreng tu sedapnyer...kita pun cooti2 thailand gak ni...

Eye_nee said...

gandaan 3 kuasa kuda terliur akk sis oiii nengok makanans.....bagus korang (ko dan NM03)info berguna korang bg...bab mkan terutamanya....kalau ada rezeki pergi tak payah susah2 nak carik..bukak jer bloq korang..TQ sgtt lah...

attyfir said...

terus pening kty tgk semua food tu sedap belako ..
kty lapar ni .huhuhuuh..

amirah said...

terliuqqq...mak datukkk..tengok pun dah sedap

Rasp said...

uishhhhh mmg terkecur tengok food dia semua....
abg leh geng dgn SH lah sis...
gemar sgt sotong goreng tepung...
kalo sedap, mahei tu tak terasa aaaa...
tapi kalo food hampeh..memang gerammmmm jer dicharge mahei2 kan...

Qhaifa Nur said...

tengok tomyam dah tahu...sedapnya
siakap stim...aduh leleh tengok aaa

Daddy Ziyyad said...

tu bukan sirap bandung...tu susu bandung! bahahahaha


eh,kerapu tu mmg nampak sedap sangat nok..

msredcheesecake said...

Ramail plak blogger g cuti krabi.... Bos sy pon g krabi....

akubiomed said...

Lauk-lauknya sedap. Lebih sedap dimasak oleh orang sana.

Amanda Suria said...

murah ke mahal nok seafood diorang kat situ?x bleh tahan aku tgok tomyam tuh....

.:fyzz:. said...

makanan thai adalah peberet aku..tmbh2 aku kan dok utaqha..mmg kacukan dh siam ngan Kedah nih..keh keh..pepun mkanan mmg terbaik kt krabi nih..

ArELeEz said...

yg penting, puas hati & b'baloi.. kan3..?? ;)

Mummydearie said...

Tengok aje dah tau sedap :) Apasal air sirap bandung kaler putih. Tapi ada pulak rasa sirapnya ya. Confused sekejap!

eB said...

yg pntg sedap ... mcm sedap jerk :)