nuffnang advert

Thursday, December 12, 2013

Cuti2 Krabi: Hot Spring

Assalamualaikum semua...
lepas je pi Emerald Pool yang ohsem tu, kami direct pi waterfall hot spring...dari Emerald nak ke hot spring lebih kurang 45 minit gitu la...

nak masuk sini kena bayar rm9 seorang...kanak2 dorang tak caj...

bukti sebagai tanda dah sampai sini...ekekek....

nak masuk hot spring ni ko kena jalan masuk ke dalam lagi tau, sama jugak mcm nak pi Emerald Pool tu, tapi yang ni jalan tak jauh sangat la, lebih kurang 500 meter je...tapi mek jah dah menggelupur tak nak jalan, dia kata baik sewa motor masuk dalam...hahaha....

tgk tu, adik jalan sambil pimpin tangan paklong...dia ni bukan main manja dengan paklong, balik Malaysia, aku tanya dia, adik sayang siapa, paklong ke maklong mek jah? dia ckp adik sayang paklong je...aku tanya kenapa? dia jawab sebab maklong mek jah tak beli mamee utk adik...hahaha...sampai sekarang dia sentap....wakakaka...


tapi takde makna nak sewa motor, kita jalan je lah...

kat depan pun dah ada kolam air panas, tapi kami tak amek gambar pun kat sana, mek jah dengan along je yang pi situ, kami tak sabar nak masuk dalam dah ni...

motippp sangattt amek gambar mcm ni, ko ingat ko model?

bermulalah pengembaraan mencari hot spring...

tak tahan tengok anak2 amek gambar gaya gitu...hahaha...

ok, dah sampai, sungai air panas untuk mandi kecik je noks...gini lah lebih kurang...


tapi mengasyikkan, sbb tak ramai org kat sini, boleh la layan feeling...

aku cicah2 kaki je la...air dia tak la panas sangat...just nice la...suam2 gitu...syok gak...dah la dah lama tak mandi air panas...

anak2 biasalah, dorang mana boleh tak mandi, so, layankan je la..

waterfall yang tak berapa nak waterfall...hahaha..tapi kalau pandai carik, mmg ada waterfall yang tinggi kat dalam hutan tu...

tempat nak mandi pun kecik, tapi ok lah...ada jugak air panas semulajadi kat Krabi ni kan...teringat waterfall hot spring semulajadi kat Sari Ater, Bandung tu...situ lagi cantik la, air terjun pun tinggi...

budak2 layan hal masing2 la...kami bagi chance je...masa ni mek jah dengan along dah bawak diri pi amek gambar kat depan...

eh, tetiba hubby dah sampai sana...

sian hubby, kalau boleh mmg nak lepak lama, tapi masa sangat mencemburui...

apa je la projek dorang tu...



air sungai yang mengalir kat bawah tu dalam tau, dekat situ takde orang mandi la, semua mandi kat atas je...

ok, dah tukar baju nak pi carik makan lak...'give me ten' dengan daddy sebab perangai baik sepanjang trip hari ketiga tu...gud boys!!



dah habis n3 Krabi, yeayyyy!! penat okey buat travelogue...huhu...
tinggal esok nak buat rumusan sikit je...bertabahlah...

15 comments:

adrianna syaz said...

Tak dpt pg,dpt tgk2 gmbar pun jadila..huhu..mana tau kut2 ada rezki bleh dtg sini..dpt jugak buat rujukan ni..tima kasih akk kongsi2 cerita akk pg krabi..sya kna belek2 blik post yg terlepas ni :D

Rapunzel Cikilolo said...

wa...

nmpk semulajadi.

tk mcm mlysia.

i like.

Rai Ourkizuna said...

oi oi..2-3 kali ambik gambo yg berbikini tu nampak.. hahaha..

NM03 said...

tangkap lentok aku tgk gambar along ngan adik weh... ok la dik, maklong janji beli mamee satu peket pas kat mama nnt ye...

aku igt shidi pakai towel masa naik kete tau noks. ngupanya seluar. hehehe

abes dah citer kau noks??? huwaaa!!! tlg sambung n3 aku weh...

eima said...

wahhh .. besh kan ..bersih

Dee said...

mandi air panas mmg bestlah..nak2 tmpt yg aman damai gitu..

Vee said...

sungai air panas ni baru pertama kali dengar . klu kat sini mana ada air terjun segala . kolam jer ada .

::NureeN:: said...

berendam lama2 kat c2 mmg best kan.. ada yg rebus telur x?

wahida said...

nureen: takde pulak yang rebus telur..hahaha...air pun suam2 gitu je...

Amanda Suria said...

CANTIK JUGAK KAT SITU NOK...KALAU XDE MINAH2 NGAN MAT2 SALEH TU LAGI CANTIK AMIK GAMBAR KOT...SEKSA AKU TGOK DIORANG....

Fazleyatul Aini said...

syoknya cicah2 kaki tu

Eye_nee said...

cantik2nya tempat dia kan sis...ada pool air panas lagi....mmg dorang jaga betul yer..sampai tak der kenderaan boleh masuk kedalam kecuali yg berkenaan...

JunAina said...

Mak aiii...anak2 tak bagi soalan ke Wahidah nengok seksi2 tu...ahahaa...

Daddy Ziyyad said...

Mek Jah pemalas jalan kaki! bahahahaha....

Eh, nape la kau tak berendam dalam tu nok macam minah2 saleh tu? kui kui kui

lizz said...

kemain lawo tempat ni..bestnyer...