nuffnang advert

Monday, November 10, 2014

Champur Champur (part 6)

Assalamualaikum semua

1) First of all, rasa tak terlambat lagi nak ucap salam maal hijrah buat semua. Selamat menanam azam baru.

2) Terima kasih pada yang add aku di instagram. Terima kasih kerana sudi menyambung ukhuwah kita di instagram pula. Tapi ada request yang tak dapat aku nak approve, huhu..sorry banyak2.

3) Malam tadi layan Final AF2014. Disebabkan AF habis pukul 12 malam, natijahnya aku mengantuk giler dah sekarang ni. Disebabkan Final AF jugak, banyak kerja rumah aku tergendala...haha..nasib baik sempat siap jugak projek sambal ikan bilis aku tu, sudahnya aku tidur jam 2 pagi..sekarang ni pun menaip sambil menguap...grrrrr....(tulah , dulu ko kutuk sangat AF ni kan)

4) Aku suka nak follow citer Suamiku Encik Sotong setiap Isnin tu, tapi kenapa lah waktu siaran pukul 10 malam, aduhai...aku ni sejak ada anak kecik ni, memang kalau boleh nak tidur awal saja...dulu waktu siaran pukul 11 malam pun aku boleh layan lagi, tapi bila dah anak kecik ni memang aku kena tidur awal..

5) Suka giler bila Nabila Huda menang anugerah Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Drama, Anugerah Skrin...u mmg deserve utk menang, Abil!! clap clap clap...sayang Abil ketat2...

6) Semakin mengagumi karya Fynn Jamal, aku kagum dengan setiap bait penulisannya...x kira lah dia banyak kontroversi atau apa, yang penting dia sangat berbakat..teruskan berkarya, Fynn!!

7) Dah tiga hari berturut2 kami buat rawatan sonotron untuk Junior, sebab batuk berkahak dia yang tak baik2...sekarang ni nampak dia getting better, Alhamdulillah...tapi bila aku up rawatan sonotron kat Instagram, ada yang bertanya rawatan apa sonotron tu, takpe, kang bila2 aku update entry khas pasal sonotron tu, Alhamdulillah, nampaknya berkesan untuk Junior...

8) Junior masa umur dia 3 bulan setengah, dia dah meniarap...sekarang makin aktif menggolekkan dirinya tu...mentang2 la makin expert meniarap..tahu2 je dah bergolek sampai ke carpet...hahaha...sabo je la...sekarang dia dah angkat bontot nak merangkak la tu...banyak benda aku nak update pasal Junior ni, nanti2 lah, mood blogging baru nak sampai...huhu...

9) Sudah memulakan kembali aktiviti gym, tapi permulaan dua minggu gym ni aku agak penat sikit..kalau dulu penggunaan strider aku boleh cecah level 15, sekarang ni masuk level 5 pun dah pancit...huwaaaaa...so, aku kena terus cari stamina aku...InsyaAllah, by December aku akan dapat balik energy aku...go Wahida go!!

10) Malam tadi dengar lagu single Aman AF2014 tu, yang tajuk dia 'Without You' tu, ya Allah, sumpah sedap kot lagu tu...aku ni jenis lambat sikit nak jatuh cinta dengan lagu yang baru aku dengar, tapi lagu yang Awi Rafael buat tu, mmg ohsem la!! habis je Aman nyanyi, terus aku google lirik lagu tu, alahai, kalau dapat Hafiz yang nyanyi tu, mesti aku lagi terbuai kot...heheh...

11) Baru2 ni aku dan kawan2 ofis kena tipu dengan pembelian online...hampeh punya peniaga..tapi Alhamdulillah, tengah duk menaip ni, dapat berita dari member, kami dah dapat balik duit kami...tahu ko takut si penipu!! kawan aku dah serang ko kat rumah, terus ko cuak kan...rasakan!! ingat kami tak dapat cari ko eh?? ke lubang cacing kami carik ko!! silap orang la ko carik pasal...muahahaha...anyway, tengs semua kawan2 yang bertungkus lumus mencari si penipu ni...love love..


gambar takde kena mengena dengan entry..
cuma nak cakap semalam aku masak sambal udang...:)
lama dah tak update masak2 kat blog kan
dah ada insta ni, memanjang show off masak2 kat insta je...ekekek...
weekend ni rasa nak buat rendang ayam la, nak mkn dgn nasi impit..ish ish...
teringin benor dah ni...


Champur Champur (part 1)
Champur Champur (part 2)
Champur Champur (part 3)
Champur Champur (part 4)
Champur Champur (part 5)

17 comments:

amirah said...

memang ngantuk giler semalam tgk final af tu..dah kenapa...mujur last2 tu masa umum sape pemenang tu tetiba terjaga..tp bukak mata secoet aje..muhahaha...dahla tido bersama timbunan kain yg tak abis berlipat sbb ngantok sgt..hahaha..kritikallll benor

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

wahida said...

amirah: ya ampun nok...disebabkan final AF tu lah, kain aku berlonggok tak berlipat2...ekekek...

eima said...

aku tak tgk pun tak minat AF ... hahaha
yg anugerah skrin pun tak tgk aku tak suka hiburan yg cam tu .. kiki

tapi sambal udang tu besh ... dan tahniah sbb dpt trace penipu cam tu

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
cecepat up entry si sonotron yer he3

Lynn Hamzah said...

rawatan apa tu? cepat cepat update yer...nak tahu juga...

Fazleyatul Aini said...

cis wujud lagi yanf menipu biz online ni
nak sangat makan duit haram ke oi
emo. hehehe

norhidana miswan said...

amboih mcm2 ada no....

aku tak ikut pun af kali nih kak, ntah tak minat sgt kot...

ampeh betul la penipu tuh kak, ada je manusia yg senang2 nk menipu yek... nk senang hidup

wida said...

Rawatan sonotron ni sy buat time balik kg je..ada kat sg besar.klinik dr salleh

Najib Ariyan said...

Campurlah cemana pun... sambal udang tetap paling best... jiwa kacau pun tenang kalau dapat sambal udang

wahida said...

wida: ha tu lah, tau ada kat sg besar..tapi ni aku buat kat selayang...bagus rawatan tu kan nok...

najib ariyan: amboi bang, bukan main lagi statement...jiwa kacau pun boleh tenang ye bila dpt sambal udang...ekekek...

Diana Rashid said...

online shop mana tu>citer2..nak tengok muka malaun tu..heheh

Diana Rashid said...

online shop mana tu>citer2..nak tengok muka malaun tu..heheh

wahida said...

diana rashid: dia takut weh...dia suruh kami tarik balik report polis tu...mmg tak lah...

Nurulhuda Abdul Latip said...

Aku suka firman menang, aku rasa AF kali ni ok kot dari yang tahun lepas..Sambal udang kau tu nampak sedap gilerr..

Rai OurKizuna said...

weii~!!! banyak gila aku terlepas entry ko.. hari ni start kerja baru jengah2 blog..hahaha..

Alin Marlini said...

aku suka firman...hehehehehe...skrg ni nak beli online kena hati2...byk org suka tipu