nuffnang advert

Thursday, July 26, 2012

Champur Champur (part 2)

Assalamualaikum semua....

1) hari ini saya sgt ceria....Alhamdulillah...seceria header baru saya yg simple dan cantik tu....hehe...

2) eh, background blog saya pun dah tukar kaler, pink pepel gitu....masa mula2 ckp ngan eb, saya nak kaler pink pulak kali ni, serius dia mmg terkejut, dia ckp pink tu bukan warna saya...dia ckp saya dah mmg sesuai ngan kaler biru...yer, dan saya mmg peminat biru, pernah mintak eb tukar pink/mcm2 kaler dulu, tapi bila tgk balik, saya tak minat, mata saya nampaknya mmg ke arah biru jugak, tapi kali ni apa salahnya saya berhijrah kan? dan saya rasa saya ok dgn kaler baru ni...soft gitu...

3) baru2 ni saya ada buat check up mata kat Optimax, nak tgk mata saya ni sesuai atau tak buat laser mata (LASIK), (sbb saya ada masalah rabun yg teruk) Alhamdulillah, mata saya takde masalah utk buat laser tu, tapi saya ada masalah bila dgr doc ckp sebijik mata adalah 4K..huwaaaaa...dua bijik mata dah 8K, saya telan air liur...

4) pagi tadi saya sahur hanya dgn dua bijik kurma dan secwn air....saya mengantuk sgt pagi tadi..sampai mata tak larat nak bukak, mulut tak larat nak mengunyah....tapi saya gigih jugak siapkan sahur panaskan lauk utk hubby dan abang...

5) sepanjang Ramadhan ni, saya hanya memasak utk berbuka pada Sabtu dan Ahad lepas je, sepanjang waktu bekerja ni mmg tak sempat nak balik keje masak...maklumlah rumah jauh...so, hubby akan beli siap2 lauk kat ofis dia...saya cuma masak nasi dan buat air jer...

6) Sabtu lepas saya masak ayam masak lemak cili api sebagai main dish juadah berbuka, Ahad pulak saya masak sup ikan merah...nasib baik korang dah warning jgn publish gambar food kat blog, kalau tak sah2 saya dah tayang gambar2 masakan saya yg maveles tu hari ni...hahaha....

7) petang semlm hubby beli lauk masak lemak ikan masin yg sedap nak giler tu...yer, itu mmg antara lauk feveret saya, saya boleh mkn bertambah2 kalau ada lauk mcm tu + sambal belacan...

8) eh, kenapa asyik citer pasal makan ni? nampak sgt ketagih nak tayang gambar makanan...wakakaka....

9) semlm PM announced ada bonus raya RM500 utk civil servant....Alhamdulillah....

10) pagi tadi baca rotikaya pasal keengganan Mamat Sepah minta maaf di atas keterlanjurannya menyebarkan gambar2 accident Zed Zaidi...padahal accident tu cuma salah satu watak drama...kenapa Mamat Sepah tunjuk samseng kat twitter sampai mcm tu sekali? oh artis!!

11) semlm birthday my BFF, mek jah....semoga Allah sentiasa melindungimu wahai sahabat...rindu ko la jah...cepat lah masuk keje....huhu...

12) setiap kali tulis n3 Champur Champur, mesti nak bahasakan diri 'saya', kenapa ek? kecelaruan identiti kah? hahaha....

 gambar takde kena mengena dgn n3....
pic wau batik ni hubby amek masa dia gi Kelantan baru2 ni...cantik pulak saya tgk...
hari ni, saya nak ucapkan selamat hari batik pada government servant....hehe...


Champur Champur (part 1)

58 comments:

Tina Othman said...

hihi tu yg terkejut tgk2 pink kaler, ingat salah umah tadi

selamat berpuasa ye, lapar perut baca menu2 tu semua, naknya gulai ikan masin tu, pergh

Eye_nee said...

Tunjukan jer lah gambar memasak tu beb...satu dua jer.tak der hal lah...tambah2 yg sup kepala ikan tu...lagi meriah

Saya Disini said...

selamt puasa

wahida said...

eye nee: tak boleh kak, saya dah janji dgn dorang dan saya hormati setiap komen yg masuk kat sini...

:)

fiza said...

Wah rumah baru...cantiklah.

Macam² cerita yer nok. Walaupon ko tak tunjuk gambar tapi terbayang² makanan tu dlm minda ni ha...hehehehe...

cheqna said...

salah masuk blogkah ni???

Rasp said...

2, 3 kali gak i double check blog nie...
rasa cam tak caya nie blog u sis...
tapi cantiks lah hasilnya...
i loike :)

Anum said...

perubahan besar nie
pink colour.. hehe

wahida said...

tina, cheqna & rasp: kenapa tak caya ni? huwaaaaaaa....

mamyharraz said...

serius cantik blog ko wahida.
mmg soft je..sejuk maa memandang.
doll kt atas tu pun ayu je :)

nota: nak tempah mcmni berapa kos?

wahida said...

mamyharraz: tengs....

pasal harga tu ko kena tanya eb nok..sbb bergantung header mcm mana yg ko nak...

:: Mrs.Eady :: said...

wahhhh aku yg ternganga tgk blog ko nokkk!

PINK??PINK???PINK????Oh My Englishhh..hahahahaa...

❤Kamsiah❤ said...

singgah & follow sini...selamat berpuasa

MamaEma said...

memang terkejut juga mula-mula masuk tadi..check nama blog..dah betul ini my all yg punyer..cam ayu gitu..hehehe...

oh yer, adik ipar ema baru lepas buat laser mata..power pun tinggi juga..tapi bayaran hanya RM 4K untuk dua-dua belah mata.

SURIA AMANDA said...

setuju...tunjuk ajer..x best la kalu citer mcm ni jer..x de gambar..aku x sabar tgok sup kepala ikan ko nok...

eB said...

suker bab bonus tuh... ;p

AnneRaini said...

hehehehhehe

amirah said...

tetiba rasa mcm tersalah masuk belog orang lain..haha..siap tutup bukak balik..memang kecelaruan identiti..hehe..tp header tu lawo nya la. cuma dh xde gmbor hubby ko, abg ngn adik cam dulu. rasa mcm aku masuk belog anak dara.. kih kih..

wahida said...

mamaema: eh, murah pulak yer...dia buat kat mana? tapi saya punya power spek ni tinggi tau..mungkin tak sama mcm adik ipar ema tu...

Sue-Rya Qistina said...

pinky dinky. i loike! sesekali ngubah ke kaler lain pe salahnye kan. hehehe.

Nurul Husna Mohd Hassan said...

posto2. wahida dapat kad raya ;)

http://nurulhusnamohdhassan.blogspot.com/2012/07/kad-raya-top-20-commentators.html

inazamri said...

mula2 tu mcm ..eh betul ke blog ni aku masuk..oh betullah...wajah baru gitu.Suka gak baca entri campur2 mcm ni so byk info la yg dpt.Smlm first time akak tak masak..alasan malas.Pg ni pun rasa lemah n ngantukgak ni.jap lg nk bukak web rotikaya pulak

KhaiRin : anies said...

igt salah terjah blog td heheheh
nmpk gegel la ;-)

(wahida: apa, sblm ni nmpk boboi ke?)

hikhikhik

~ yus ~ said...

sudah tukar pink, cantik!

Kakzakie said...

Mentang-mentang nak raya renovate rumah jadi pink ye wahida.

Kakak pun puasa tak masak utk berbuka beli aje. Tapi tak tahulah kalau sabtu/ahad nie macam mana. Minggu lepas pun kakak beli (malas kan kakak nie..)

Neeza.Areef said...

mula2 npk header scroll bwh..pon mcm salah mcm btl..baca sebaris n3 bersaya2 plak..eh..tgk url oh btllah mek ni nk berhijrah agaknye aku ckp dlm ati..amin.. :)
bonus raya 500 tu tuk pencen tuk gomen 1/2bln la

HeNRieTTa JoSe said...

Salam...

1. chantek...rietta suka kaler nie...cool....

2. yummy...walau xnmpak picta...tetap bleh bayang keenakkan....

3. Alhamdulillah rejeki penjawat awam...

4. haah...mula heran jugak ucapan hri btik...lpa hr nie kha, hr pemakaian batik...hehehe...

Selamat Berpuasa...

Alin Marlini said...

cantik..pink kaler

Rai said...

lasik tu bunyinya mengerikan..bukan nak menakutkan ko..tapi aku memang takuuttt...apa pun good luck ok!

aku pun da beberapa hari tak berapa larat nak masak..nak masak apa pun blur je..kalau ikut nafsu macam2 teringinnya..tapi tekak kurang selera..tapi aku suka masak lemak ikan masin makan dengan sambal belacan..waii..ko cerita pun da cukup sedap..kalau ko bubuh gambar harus aku jilat monitor..haha..

wan nurul hezrina said...

wehhh dah berunah angin dr blue ke pink?hehe cumil umah baru.lembut jer..pasnie kenalah ko lembut2.hikhik

Nazayiena said...

Ingatkan salah rumah tadi,pink background:cantik!
Syukur alhamdulillah ada bonus juga thn nie.
Memanglah klu rumah jauh nak x nak kena beli juga lauk pauk nie.

miss Fyqa said...

cantik rumah baru kaler pink ni kak.. ehee~ oh..si abang puasa eh? bagus2.. :)

atty's said...

nice header..kty suka..like 100x..

ari ni kty mengantuk sangat..huhuhuhuhu

-Sara- said...

comelnya layout, header baru ni! sweet jee! jeless! hehe

lieyalatif said...

cantik nok...aku tekejut tau siap tgk byk2 kali url betul ke heheeheh....tapi i likeeee...cantik n sweett!!!!!

haaa beraninye nok nak buat lasik tu....aku tgk kat utube care nak buat lasik tupun aku dah gigil pale lutut tau!

faraherda. razalan said...

Wow! Sempena raya ke ape ni blog ni?

=p

L said...

waaa. mahalnya .. 8k.. erk.. banyak2 baca Al-Quran ye akak.. Semoga akak tak rabun teruk lagi.. amin..

Qhaifa Nur said...

wow, rumah baru la...cantik
tumpang hepi pada yg dpt bonussss...

lizz said...

wah comel & sweet sangat header tu....cantik...kalau bg hitam tu tukar putih tu lagi comey....


saya sahur tadik makan nasi goreng siap menambah lagik...pun ngantuk gak hehe

Salina@IbuAqil said...

Walaupun campur2 saya sgt suka membacanya..
Saya faham satu persatu ceritanya..
Saya juga sukakan wajah baru blog ni..
Sgt2 suka sbb saya fanatik dgn warna pink..
Walaupun ahli keluarga x ada yg suka pinky ia ttp dihati saya..
Brkali2 bodek mr hubby nk dijadikan warna tema baju raya namun tiap kali saya gagal..
Dia ttp x suka.. Uwaaaaaaaa!! Saya kecewa..
Sekiat bebelan saya..
Terima kasih sudi membaca..
Ahaks!!!!

ieda said...

aah mula2 ingat masuk blog sape kan .. ape2 punn not bad
sbb pink dia very soft dikk
pandai eb buat header ..
akk suke ..
sbb simple ;))

♥ dak pink said...

Hoi, terkejut aku tengok header.
Ingat silap masuk blog orang lain td.

Apapun, aku mmg suka kaler pink ni.
Ishhh, sweet je mate aku menengok.

abbeysama said...

darling..mana dpt header cantik banget neh..nak tau link leh? ke wat sndri?? pleaseee..kongsi satu rahsia..:)

by the way sume dh cantik cuma..font putih dgn background itam lepas baca mata sy mesti berpinar2..huhu..

|| NaFiRaa || said...

aku nyaris2 nak tekan X dah weh!! ingatkan salah masuk blog tadi.. tapi bila aku tengok address blog dah betol dah.. turun2 sampai bawah baru nampak gambar adik.. hahahahaha.. giler terkejut aku nok! hahahaha..
ape2 pon header baru cantek!

whitecappuccino said...

cantik giler header ni!!! nak jugak!!! sape buat??

wahida said...

abbeysama & whitecappucino: saya order ngan eb...saya ada letak link dia kat n3 tu...
btw, background n3 saya mmg nak letak hitam sbb nak naikkan seri gambar...sori kalau buat awak pening...huhu....

eLLy said...

pink kaler sangat sesuai dng baby girl ;)

norhidana said...

waaaaaaa cantik betul header tu... i like pink...

naper takde gambar banyak2 kak?ish kalu gi blog akak takde gamabr kureng ceria la hehehe... tp suke baca sume cite2 akak tu

Munnafendy said...

wow! rasa mcm lama sg dh tak masuk blog akak nih...hihi...pink color!

*SYOK LA dpt bonus :)

Hanis Azla said...

he..he.. itulah.. ingatkan akak salah masuk blog tadi.. nice..

ummiarissa said...

hmmm sedang ingat2 balik blog wajah lama tu...kena check entry baru tau ni..he he he

mek jah said...

Tq jah. Aku sayang kau sampai dunia terhenti

Angah said...

cantik umah baru ko waheeda,...aku doa kan satu hari nanti ko mcm model kat atas tu ye..manis je umah baru ko no,slmt berbuka yee

Dee said...

Lasik mmg mahal wahida..dee dulu operate cataract satu mata 3k..pastu buat laser buang selaput satu mata 600..sbb optimax private..kalau gomen murah sket kot...tp queuelah menunggu..

rindulah nak tgk pic food kau..hehehe..

fieda said...

terkejut masuk sini..ingat salah umah..hihi

mamavogue said...

sumpah terkejutt!!
tapi cantek sangat!!

agak2 langsir umah pun tukar la ye raya tahun ni? hihihi..

izz iizza said...

owhhh eb yg buat ya...sama la header sy pun hasil tangan dia juga..:)

akubiomed said...

Perasan juga perubahan yang berlaku kepada theme dan banner. Cantik