nuffnang advert

Thursday, April 11, 2013

Champur Champur (part 4)

Assalamualaikum semua..

1) serius, lately ni saya malas nak update blog..padahal ada banyak benda nak cerita, ada banyak gambar nak share ngan korang...saya tak tau kenapa, ni pun saya gigih jugak menulis.

2) semalam saya dah install wechat, best jugak wechat ni...tapi biasalah, benda mula2 mmg best la, masuk malam je, tak sampai 24 jam, saya dah boring pakai wechat tu...ekekek.....haha...tengs pada mek jah sbb ajar saya pakai wechat ni...maklumlah saya kan buta benda2 advance mcm ni....

3) x sabar nak tengok ending drama JODOH tu...saya salah sorang peminat tegar citer tu...suka tgk gelagat Scha dlm tu....tapi hampeh betul dgn bakal tunang dia tu....grrrrrrr....

4) lagi satu, saya tertunggu2 Masterchef Selebriti 2 ni....siapalah yg akan buat drama kali ni ni...hahaha...Norish Karman kah?

5) hari tu, toilet dlm master bedroom saya leaking...masa saya duk bawah tgh layan laptop kat meja makan, ada titisan air kuar dari siling...banyak pulak tu...terus panggil org tgk apa yg tak kena...dorang bukak tiles, dan rupanya pemaju x guna simen banyak, cuma pasir je....so, air senang meresap tembus sampai bawah...tu yg kena kat meja makan tu...jadinya kontraktor yg kami panggil tu buat waterproofing dan simen properly, pas tu terus pasang tiles baru....adoi la...terbang hampir rm2300...duduk baru 5 tahun, dah leaking bagai...huhu....

6) InsyaAllah saya akan repeat ke Penang lagi tahun ni, saya sgt mengidam nak makan Nasi Kandar Beratur lagi, dan nak pekena Roti Canai Transfer Road tu lagi...separuh mati saya duk teringat makanan2 tu...harapnya semua dipermudahkan...

7) bulan depan saya akan mulakan journey backpacker saya dgn kawan2...festaim travel backpacker ni, saya amat teruja, bercampur sedikit gelisah..maklumlah festaim kan...harap2 semuanya ok je la nnt..

8) masuk hari ni, dah 4 hari saya mulakan kembali diet saya...no nasik & gula utk dua minggu ni...bertabahlah wahida...dua minggu jer.... :)

9) sekarang ni saya tgh menggila dgn game POU...adoi la...game yg buat saya susah hati bila 'Mukhriz' saya tu tak mkn, tak mandi, tak cukup entertainment, tak cukup tenaga...so, saya kena jaga Mukhriz saya tu baik2 supaya segala keperluan dia lengkap...kalau tak, saya akan rasa menyesal....ekekek...tetiba bila ada Mukhriz ni, tanggungjawab bertambah pulak...hahaha...oh ye, POU saya tu nama dia Mukhriz...eheh...ok, saya mengaku POU ni salah satu benda lagho...

10) kenapa lagu Kehilangan- Firman tu sedap sgt? adoi la...ni yg tak suka ni...lagu yg sgt tacing gitu, menyentuh kalbu...bukan tak suka sbb apa, sebab makin bertambah2 benda2 lagho dlm hidup saya...eheh...

lama saya tak upload wajah anak2...
Alhamdulillah, dorang sihat2 jer...
adik makin notti, makin bijak...macam2 doa dia hafal...malu mama... :(
abang pulak dah makin besar, minat business, mcm2 dia niaga kat sekolah tu...eh, dia tak niaga, dia mintak kawan dia jualkan barang, dia amek hasil je, pas tu dia bagi upah kat kawan dia tu...bajet bos kekdahnya....hahaha...


Champur Champur (part 1)
Champur Champur (part 2)
Champur Champur (part 3)

37 comments:

Nurzakiah Hanum said...

layaaaaaaaaaaaan

♥ dak pink said...

1. kita sama, tapi malas-malas aku tetap taip tak pun C&P. Haha.
2. tak berapa gemo la wechat sebab penat nak cakap2. lagi kalo time kat opis bos ada, tb2 dgr kelua gelak kawan kan main beso. ;p
3. Ooo, xlayan cerita tu. I layan Bella.
4. Yeps. Tak sabar nak tengok Pak Nil masak, tapi mcm tak larat nak tengok drama Che Ta & Bofren dia.
5. Ooo, sian ko.
6. Ahdekkk jeles oo. Tah bila la aku nak sampai tah.
7. All the best & happy holiday.
8. Bertabahlah sbb kesannya makin kelihatan kat ko. Cantik =)
9. Aku layan Candy Crush Saga je.
10. Laki aku suka gila lagu tu sampai aku pun gila mendengarnya.


ieja amieja said...

asalam ..singgah pagi..
kira akk rajin gak ari ni nak BW..hehe
diet2 jgk..jgn smpai x mkn :D
akk planning jgk nak cuti ke penang ni..request dr ank2 tp x tau g..tgk bajet ..hahaha
akk x layan langsung menda2 game ni..ignore je klu de org invite ajak join..kikiki
have a nice day:))

HeNRieTTa JoSe said...

wah...mcm mcm citer...makin comei adik...abang plak mkin encem....eehhh....dah pndai berniaga...pndai la abg...

Nur Farini Zakaria said...

lau nk g jenjalan tue ajak la sy skali erk..hahahah

Eye_nee said...

Malas ko nak hapdet blq masih dibawah paras kritikal sis..akk ko ni...malas dia dah level dahhh...adoiiii haiii...




Rapunzeel Cikilolo said...

ooo wproofing, company aku pun buat benda alah tu jugak

:)

wahida said...

dak pink: eh, aku pun layan gak candy crush tu nok...tapi punya la susah giler...baru masuk level 8...hahaha...

nur farini: boleh, bwk dua keta nnt...nnt bincang lain...

eye nee: saya sebenarnya dah tahap kritikal ni kak, gigih jugak la ni...sbb kenangkan BE yg masih running..

NM03 said...

ngko klu repeat penang tak hajak aku, mmg kau jgn harap nk aku tego kau noks. hahaha

muka abang dah matang giler. dh mcm budak darjah 5...

adik tetap nmpk notti!

wahida said...

NM03: Ya Allah jah, sampai mcm tu sekali nok? hahaha...

Ratu Hatiku said...

wah... pandainya abang bisnes.. :D

Khai♥Rin : anies said...

ooo JJCM lg yekk nk ikut bleh?

atty's said...

kty pun terlayan citer jodoh..suka sbb scha yg berlakon..tak sabar nk tgk finale..

whitecappuccino said...

lagu firman mmn best giler!..

Dee said...

Waalaikumusalam..

1. Aku pun malas..tp nti x update aku gelisah..hehehe..
2. Dulu aku pernah install wechat pastu aku uninstall..aku rasa mcm guard ckp kat walkie talkie..aku prefer viber..tp aku layan jelah mana2..hahaha..
3. JODOH? Aku pun suka..cerita yg buat aku gelak2 dan hilang stress..
4. Masterchef Selebriti 2? Oh..aku tak tau sapa yg masuk..leh start google ni..
5. Kau leaking ok lagi nok..aku sumbat pipe..dgn segala benda kuar dari lubang tandas..aku menimba segala benda kotor tu selama 6 jam..gigil2 badan..esoknya aku EL..tangan membengkak dan pinggang sakit..
6. Nak ikut gi Penang boleh? Hahaha..aku rasa jom kita gi Ganu ramai2..kau pun tak pernah lagi smpi kan..kita buat ala2 Family Day..
7. Backpackers style tu pun buat aku gelisah..huhu..
8. Aku masih gagal x makan nasi..selera lain macam sket..hehehe..kau teruskan tau..aku suka tgk kau tambah slim..
9. Aku pun layan Candy Crush Saga je..kemain lagi nama Pou kau mukhriz..nti kenal mukhriz yg betul ye..mcm Pou tu jugaklah rupabentuknya..hahaha..
10. Tak pernah dengar..ok..cari kat Youtube skrg jugak..

Anak2 kau bijaklah nok..otak bisnes mcm mak dia :)

amirah said...

pesal nengok muka abg mcm dah lain je? makin ensemla dak abg..terer abg berniaga ye...takpela ko addict benda lagho cenggitu takpe la, kasik can la..hehe

wahida said...

dee: kan kak, aku pun rasa mcm guard tgh ckp kat walkie talkie je wechat ni...hahaha...
aku teringin nak gi ganu tu tapi nak jejak redang dulu kot...
pou aku tu nama mukhriz sbb aku adore org yg nama mukhriz ni...timbalan menteri aku si mukhriz tu la nok...personaliti bagus, bijak dan sopan pulak tu...lagi satu, dah ada beberapa mukhriz aku jumpa, semuanya bijak pandai belaka...ok, nnt aku tgk mukhriz ko tu sama tak dgn pou aku tu...hahaha...

Nafira usof said...

syoknyeee.. nak gi jenjalan lagiiii.. jeles~

Hazmin Hamudin said...

Susah jugak nak komen campur-campur ni kan. Hehe... Saya rasa nasi kandar beratur tu macam biasa je pulak kak. Sedap lagi yang line clear kan

JunAina said...

Samalah Wahida...gambo banyak terperap kat folder tp tak le gambo cantik2 cam wahida punya almaklumlah guna kamera cap itik berenang....kehkehkehhh...

Sue-Rya Qistina said...

samalah ngan saya kak. mood agak ke laut nk update blog. huhuhu

Puan Mimi said...

kita pun tak sabar nak tengok masterchep.. nak tengok che ta dengan abg zain tuuu. hehehe

:: Mrs.Eady :: said...

tu diaaaa punyer campur!! :)

Fiza Rahman said...

Suka gambar last tu ☺☺

wahida said...

hazmin hamudin: hah? ko suka line clear eh? aku kureng sikit kat situ...pada aku biasa2 jer...tapi lain org lain tekak kan...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Qhaifa Nur said...

tak sabar juga nak tengok masterchef musim baru ni...

senyum akak tengok gambar last tuh..

faraherda.razalan said...

1) aku pun same nok. maleh.
2) tak de nafsu g nak install. tgu le sok lusa. hehehe~
3) eh, kite same. fav drama tu. pestaim dlm life suke drama melayu okeh...wakakaka!
4) perasaan yg sama jugak. hehehe...
5) gerun ouh tgk rege mcm tu. aku baru beli umah. tp subsale. alhamdulillah, owner lama dah repair sehabis mgkn. katenye tak nak bebankan owner baru. syukur sgt! (walhal ms beli tu, aku dah redha tgk ade leaking kat siling)
6) bln bape ko nak g tu? aku inshaa allah bln 6.
7) ko gile. sbb aku jeles. dulu ms bujang, aku selalu berangan nak travel backpacker mcm ni. smpi ke vietnam sane tuhh. tapi apakan daya. takde rezeki. sila....sila post entry mengenainya okeh. tak sbr!!!!
8) nape diet mcm tu? carbo tu penting utk badan. klu boleh, jgn skip tp amik kuantiti sikit. no carb but too much protein pun tak gune. byk cons dr pro. lagilah klu just diet sayur je. nanti badan lemah. sila jgn cari psl nok. mueheheheh....
9) aku dah delete POU sbb ms tgh meeting, die bising mtk mandi n makan. huwarghhhh!
10) aku tak dgr g. huhuhuhu....

Pic last adalah pic yg sgt adorable. Aku suke sgt.

Kesuma Angsana said...

byk cerita tu wahida !

seharum kasturi said...

assalamualaikum ... cerita2 tuh leh wat banyak entry tau ... meh pas kat saya klu malas nak edit ... heheheee

wahida said...

faraherda: nok, aku tak diet carbo nok, aku diet nasi ngan gula jer...tapi karbo lain mcm roti, meehun dan mee semua aku bedal nok..huhu...

Amanda Suria said...

kembara bacpacker aku terpaksa postpone atas faktor2 kesihatan....x suke betul la..

eima said...

ok aku tgu mood ko kembali ok ek ... wahhh nk repeat penang ... kiki

~MommyAida~ said...

Hambikk..semua cerita ade..mcm2..pling suka..bab Firman-lagu tu mmg cool habis..lepas tu tak sabar gk tgk Master chef slebriti..taksabar2..Game Pou tu pon main gak..tp main gitu2 je..takde lah sampai ade nama buat si pou tu..kelakar lah akak ni!!

makchaq said...

Padat dan bersari entry campuq2 ni...suka..

lizz said...

sebab waheeda saya nak ke penang jugak hehe...
pou memang best hokey...
waa abang kecik2 dah jadik usahawan yer...
kemain lawo lagi waheeda berseri2 lagi...

Chinta Safia said...

ermm ..dah lama tak pekena roti canai jalan transfer..sedap