nuffnang advert

Thursday, April 11, 2013

Bangkai harimau kumbang dipijak penduduk di Nepal




SEKUMPULAN orang mengusung bangkai haiwan itu.- AP



GOTHATAR, Nepal - Sekumpulan penduduk yang berang memijak bangkai seekor harimau bintang yang mati ditembak polis di sini semalam.
Mereka memijak bangkai tersebut kerana haiwan tersebut sebelum ini berkeliaran sehingga menyebabkan penduduk hidup dalam ketakutan.
Menurut laporan, seramai 15 orang cedera termasuk tiga anggota polis dan dua pegawai dari Jabatan Perhutanan selepas diserang haiwan itu.
Bangkai haiwan itu juga diarak penduduk yang gembira dengan kematian harimau tersebut.

sumber: kosmo

21 comments:

Mooniqueen said...

tak tau nak kesian kat harimau tu ke kat orang Nepal.. Tapi kalau ye pun tak kan sampai nak pijak kot.. dah mati pun ;(

RamRamCute said...

Seeloknya sebagai manusia dan mempunyai akal fikiran kita haruslah berfikiran secara waras..binatang dh sememangnya tak bolwh berfikir tak tahu mana satu kawan dan lawan...tak payah la kot menyeksa binatang tersebut kan...

Nurzakiah Hanum said...

kejamnya

Cik Yatt said...

kesian... :(

~MommyAida~ said...

Kesiannya harimau tu..sedih tgk..huhuhu

Sue-Rya Qistina said...

ngape la diorg ni teruk sgt. kesian kt harimau tu. dia x bersalah pun. maybe habitat dia kena kacau ke kan. buat report dah la

Hazmin Hamudin said...

Tak tahu nak kesiankan siapa.. huhu

:: Mrs.Eady :: said...

kenapa perlu begituuu...

Izzati Liyana Sabri said...

harimau berkeliaran? bahayanya. kesian dekat org yg cedera. tp kesian jgk dekat harimau yg dh mati tp dipijak dipijak.

qemaishak said...

mesti ada sebab dia merayau kat tempat manusia tu..dua2 pihak kesian

Fiza Rahman said...

Kejamnya.

m.u.l.a.n said...

issh isskk kesian pulak ke rimau tu..

Nazayiena Ayiena said...

Klu dah mati tu xyahlah nak pijak2 lg,buat seksa bangkai tu je.

lieyalatif said...

sengal tol dieorg nie...tapi mase harimau ni berkeliaran sure tak boleh ape dieorgkan....berkurung jek laa dlm rumah sbb takut.....

aLyNnZ said...

Erm..harimau tu dah mati pun..buat nak dipijak..harimau yu oun dh dpt balasan kan..

akubiomed said...

Marah sekali pun tidak perlu bertindak seperti haiwan juga.

jeBateja said...

kan lagik elok depa buat daging masak kicap...leh makan ramai2....ahakz

lizz said...

kesian si rimau kena buat macam tu sekali...
hari tu tgk dlm national geog kat nepal memang harimau banyak
dan ganas ramai yang mati kena makan rimau...
mungkin sirimau ni tempat dia kena ceroboh tu yang die serang manusia plk...

Cho Zila said...

isyh,, isyh.. macam2 diaorangni binatangpun kena hormat gak yerk..

Kesuma Angsana said...

apaleh diarong ni, dah mati g tanam ajelah, buat apa nak buat macm tu pulak ! x faham

Amanina said...

org nepal pelik2 la.. harimau tu dilindungi kot