nuffnang advert

Monday, February 10, 2014

Champur Champur (part 5)

Assalamualaikum semua...

1) Weekend, kami balik kampung Sg. Besar, rindu giler kat mak aku yang suka gaduh dengan aku tu...hahaha...balik je mesti ada benda kami nak gaduhkan....biasalah, mak jenis nak menang, aku pulak tak nak mengalah, mana tak gaduh...ekekek...

2) Tapi biasalah, tak gaduh mana best kan...masak tetap masak...mak tetap masak yg best2 utk anak menantu dia...mak masak asam pedas ikan pari utk anak dia yg kuat melawan ni, ketam masak kari kering utk menantu kesayangan dia, masak siput sedut utk cucu2 dia...mak mmg terbaik kan??

3) Balik kampung kali ni berbincang serba sedikit pasal wedding adik yang bakal berlangsung bulan depan...nampak gayanya banyak mak dah setelkan...aku pulak mmg malas sikit nak campur tangan, serah bulat2 pada mak dan adik...hampeh punya kakak kan.....aku serah duit je la sebagai pengganti diri...ekekek...

4) Pastu layan Anugerah Meletop ke apa ke yang kat Astro Ria tu, punyalah aku dengan sepupu2 aku mengutuk baju yang Neelofa pakai tu...kahkah...hazab betul tgk baju first tu...tak sanggup tgk...kehkeh....

5) Hafiz banyak menang malam tu, terbaik lah...teringat lagi masa dia mula2 nak masuk AF dulu, beriya2 parents dia tak bagi masuk arena seni ni kan, sekarang dia dah bwk balik banyak anugerah saban tahun...tuah manusia mmg kita tak tahu kan?

6) Maharaja Lawak Mega pulak, as expected, Sepahtu menang la kan...dorang kan ramai followers...tapi honestly aku prefer lawak2 Bocey...aku harapkan at least Bocey boleh menang naib juara..tapi nak ckp lebih pun tak guna, bukannya aku ni vote pun...hahaha...

7) Bercerita mengenai followers, aku perasan lately ni ada beberapa bloggers yang dah follow blog aku ni, tetiba unfollow...walau tak ramai, tapi aku curious jugak kenapa tetiba unfollow...oh mungkin sbb aku jarang blogwalking sekarang ni atau aku lambat follow balik blog tu...ermmm, takpe lah, tak kisah pun..aku pun tak pernah paksa utk follow blog aku ni...blog merapu je pun...lately ni aku bz, nak blogwalking sgt tak mampu rasanya...tapi kalau aku free, mmg aku akan blogwalking kawan2 yang aku sayang ni...

8) Raya cina baru2 ni yang cuti 4 hari tu, kami laki bini kemas stor, mak aiii, kemas stor je amek masa 3 hari okeyyyy...banyak giler barang kami sejak zaman kami duduk Ampang lagi...dah 6 tahun duduk Rawang, baru ada masa nak kemas stor kami tu...ekceli tu bukan stor sebenarnya, ianya bilik ke empat kami yang kosong tak digunapakai, so, bila tak digunapakai bilik tu, tu yang jadi stor tu, humban semua barang dlm bilik tu...hahaha...bila dah clear byk brg, bilik tu dah kosong balik, terus hubby kol mak dia ckp bilik tu dah clear...ye lor, kalau tak, mmg mak mertua aku tu selalu bising pasal suruh kemas bilik stor tu...hahaha...

9) Sekarang ni dah masuk musim panas balik kan, on ekon pastu pasang kipas lagi, tetap rasa panas, hahaha...tak tahu lah kulit apa aku ni...balik Sg. Besar, lagi lah panas, macam rumah nenek aku tu kat tengah bendang gamaknya...rasa nak mandi sejam sekali...heheh...tau je la rumah kampung kan, tapi yang best rumah kampung bila malam sejuk bangattt...like like like...

10) Di waktu panas mcm ni, dapat minum teh botol sedapnya la hai...tapi susah nak cari kan, takpe, kak Dee ckp kat area rumah dia ada kedai Indon jual, rasa mcm nak terjah Bangsar this week, nak borong teh botol...ada yang tak suka kan minum teh botol, tapi aku sukaaaa sgt tau...refreshing gitu...hubby, jom ke Bangsar kita!!


gambar tidak ada kena mengena dengan entri...
(selepas habis show Muay Thai @ Stadium Tertutup Tasik Titiwangsa)


anak aku si abang ni, kami plan nak masukkan dia kelas muay thai, tgk dlm kelab muay thai tu, dorang nak bukak utk kanak2...tapi belum tahu details lagi pasal tu...harap boleh jadi kenyataan la kelas tu...mmg minat si abang...
tapi dah tanya pada abang, dia ok ke kalau kena masuk kelas muay thai, dia ok je walau mula2 dia ckp takut jugak kena belasah...hahaha...masuk tu bukan utk belasah ye abang, mama dengan daddy nak awak belajar tentang komitmen, disiplin, jati diri dan berani...mama sentiasa support abang apa yang abang minat..love u muah muah...


Champur Champur (Part 1)
Champur Champur (Part 2)
Champur Champur (Part 3)
Champur Champur (Part 4)

23 comments:

NM03 said...

kalu kau tau anugerah meletop ada repeat, terus roger aku tau!

wahida said...

aku akan roger ko nok, tapi x sanggup nak tgk balik baju2 neelofa tu...muahahaha...

Tihara said...

melatop tu akak tengok intro je patu hubby alih zikr kat 114..ehe, tak dan nak tengok neelofa..
btw akak sekali pon tak penah rasa teh botoi..sedap agaknye ek :)

Sue-Rya Qistina said...

kahkahkah..tadi baru je baca kat post sorg blogger ni psl baju neelofa tu. aduhai..jadi bahan pulak..mangsa fesyen..ketat bagai nak rak..

ain.ya.nun. said...

Baju neelofa satu macam power rangers, satu lagi macam bezita. Tapi sepanjang neelofa mengacara rancangan meletop tu pesen dia mmg tak pape tah.

Suami & MIL aku frust bocey tak menang, tapi salah dorang juga sebab tengok je tapi tak vote :p

Fiza Rahman said...

Tak tgk pon anugerah meletops tu. Babe...bila nak up entry pasal kuah sengkuang tu?

wahida said...

fiza rahman: haha...ok nok, nnt aku amek gambar, asyik la lupa...sorry beb...

Fazleyatul Aini said...

yup panas btol lately. kalau kat office nak kuar lunch pon malas. panas membahang

:: Mrs.Eady :: said...

baju power rangers...try la pakai pegi PAVI sure ko trending lepas tuh!muakakakakaka..

SangRatoo said...

baju dia mmg ikut tema meleTOPS la nokss..hihih :)

Azian Elias said...

kita pun dah lama tak BW. tak kesah lah beb org nak follow or not. yg penting u happyy...

awak nak jalan mana nanti ni..

Nafira usof said...

tengok baju nelofa kat blog2 gosip jer. kesiannn.. kena bahan. ahaks~

Amanda Suria said...

campur2 macam ni pun ok kan nok...xde la nak specific sgt...musim mentarang kan kat sg besar skrg ni..

Rai Ourkizuna said...

haah.. panas gila..aku guling dari atas ke bawah punya la hazab panas.. hahaha.. aritu sejuk guling dalam selimut..ni guling rasa cam nak tanggal baju semua..kikiki

eMMe said...

Salam Kak Ida, cuti CNY 4 hari kemas stor je, huhuhu... klo kemas mmg makan berhari2 kak..huhu. tu yg malas kemas tu, hahaha...

eima said...

masakan ibu palings edap .. la ni aku rs masakan MIL paling sedap wlupun simple... aku try buat rasa ttp tak sama ... ibu2 ni masak hati diorg ikhlas ....

Aku Penghibur said...

naseb tak tengok anugerah meletop..orang kata baju neelofa teruk

almak smart jugak kasut ini.. baru terfikir nak beli untuk jogging

Hari ini hari last untuk vote,Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi best lifestyle blog Cara vote di sini

Dee said...

baju neelopak? kahkahkah..

abg nak masuk muay thai..go go abg..nti auntie dee support dgn tepuk tgn eh..hihi..

nok, dtg sini roger tau..aku nak tgk dulu ada stok ke tak teh botol tu..kang xde penat2 je dtg dr jauh..

Wak Gelas said...

wak pon sukak tenokks neelofa tuuu.,ehHHee

Cik Puan Eka said...

neelofa macam power rangers pink kihkih.

Eka pon kecewa bocey tak dapat naib juara. adehh

Ema Johari said...

feberet pelawak masa Maharajalawak Mega adalah bocey...mereka lawak tak lah merapu dan pakai ayat yg sama..tp itulah dah rezeki kumpulan Sepahtu...

attyfir said...

sama lah ngn kty
kty pun jrg blogwalking ..

bak kata jambu maki melawak bukan kerana nama
mcm tu gak berblog , bukan kerana nama..

jadi update sesuka ati ..nk blogwalking pun sesuka ati..kdg jd silent reader je .

takecare ida.

Mummydearie said...

Sekarang ni memang panas gila tak tahan menahan peluh. Basah ketiak :) Kalau boleh tak nak keluar dari bilik air rasanya. Nak berembun kat dalam tu.

Senang buat entri campur camni, senang nak baca semua :)