nuffnang advert

Friday, February 7, 2014

di sebalik tabir Dapur Sarawak

Assalamualaikum semua...
baru berkesempatan nak update sambungan kami Geng Pelangi makan2 kat Dapur Sarawak baru2 ni...

keluarga besar Geng Pelangi yang bikin kecoh Dapur Sarawak...

 hubby tu kalau boleh tak mo lepas si Ammara ni...atau kami panggil dia Aspalela...ekekek...
si comel ni anak Ida Pepel...kelahiran Ammara aku pernah buat n3 kat sini..

 comel giler kan, pipi bulat, mata bulat...rasa nak lempang je budak ni...hahaha...

 pastu celebrate beday boy, Abang...anak Nor...

 hensemmmm...dah darjah 4...ada siapa2 berkenan nak jadikan menantu? :)

 ini budak sibuk main bawah meja...eiiii, apa sajalah ko dik oiii...

 Abang anak aku dan Abang anak Nor bergabung tenaga bukak bungkusan yang dibawa oleh Auntie Nor...

 ooo, rupanya ada goodies dari beday boy sefamily...tengkiu Auntie Nor!!

 pas tu pulak ada antara Geng Pelangi jual kain...apa lagi jom tengok...mula la dah rambang mata, kat peha aku ada sehelai lagi tu...hahaha...

 errmmmm, yang ni cantik tak?

 lepas makan, wajibbb gosippp hokeyyyy....
memikirkan masalah yang dihadapi oleh blogger di waktu sekarang....wakakaka...

 lantak korang la heh nak fikir masalah dunia ke apa ke, aku dengan Ieda lagi suka fikir kain mana yang nak pilih...ekekek...

 pastu habis makan, terjah tempat parking...nak bergambar ramai2...bukan main azab okey bergambar bila dah berkumpul ramai2 mcm ni... :)

 haaaaa, dapat pun kumpul semua...tapi para suami Pelangi tak join, dorang kena jadi photographer....muahahaha...

 okey, dah bergambar ramai2, kita halau budak2...hahaha...mak2 Pelangi nak bergambar pulak...

 haaaa gitu....belakang aku tu Saloma sangatttt...ekekek...
tempat parking kereta keluar masuk pun kitaorg jadik je okeyyy...korang ada??

 bini2 orang yang lupa diri sekejap bila dah jumpa geng...

 haaa, gaya gini gaya khas Geng Pelangi...kalau dah jumpa reramai, mmg gaya ni wajibbb...
ada sorang tu, bising ckp "woi, aku pakai selipar jepun je hoi!!" hahaha, siapa lah tu ek...

 apa sajalah kak Dee tu...

 our sweet memories...

 para auntie veteran...ada maktok, mak dan makcik kak Tina dari Sarawak...

 anak2 Pelangi...dorang ni pun dah boleh berkawan baik...walau masa mula2 jumpa mmg masing2 malu2...

 mereka ini comel2 belaka...

 hahaha...tgk je la masing2 punya perangai...aku tengok balik gambar2 dorang ni, senyum sendiri aku noks...

 Zaim anak Amy yang notti2 comel gitu...

 mcm tgh buat show dengan gitar dia tu...hahaha...
sweet la gambar ni...

 ha, sebenarnya aku agak sedih petang tu sbb itu pertemuan terakhir aku dengan Kak Tina...
kak Tina, baca buku motivasi tu, ingat saya tau!! huhu...

 anak2 aku mmg suka menyakat anak Kak Dee...hahaha..bertabah la Mimi...

 masing2 pakat nak cium kak Tina...

 bye bye kak Tina...ada masa kita jumpa lagi...

jauh di mata dekat di hati...whatsapp dan wechat group penghubung kami...
sekarang kak Tina dah selamat pun bertugas di Miri...dia pun happy bila dekat dengan family dia kat sana...Alhamdulillah...semoga kak Tina elok2 je kat sana ye...ingat selalu kami kat sini...



pada yang baru follow blog ni, dan pada yang belum tahu, Geng Pelangi adalah geng2 blogger...kami bersatu sejak tahun 2011 dan kekal bersama hingga sekarang...kami hanya kenal melalui blog sahaja asalnya tapi kini menjadi sahabat baik...ada kala kami bergaduh, tapi kami anggap ini gaduh adik beradik...tak simpan lama2...dan sila percaya, ada blogger2 di luar sana yang tak senang dengan hubungan kami, yang bertepuk tangan jika kami bertelagah...anda percaya? ya, itu lah fakta...tapi kami makin erat...hanya Allah yang mampu pisahkan kami...InsyaAllah...

25 comments:

Tihara said...

happening geng korang ni
seronok tengok :)

AnneRaini said...

bestnye bile dah jadi geng ni.... happening sgt tau.

Fazleyatul Aini said...

best la korang ni. kalau korang geng pelangi. nama geng saya dengan bff saya (kami ber6), geng kitorang geng obor-obor. haha

Nurzakiah Hanum said...

happy gila geng nie

NM03 said...

makin orang mengata, makin orang tak senang dengan kamu semua, makin erat perhubungan korang. aku tumpang hepi dgn persahabatan korang. ooo... kak tina dah jauh ngan korg la ye... sepi la kak dee

attyfir said...

dah lama tak jumpa kak tina ..

sw33tdarling said...

sapa saloma? sapa pakai selipar jepun? sapa mak zaim? kui kui kui kui.... love you pelangi!~

Kasih Salina said...

seronoknya tengok geng mak pelangi ni..ceria & hepi jer..kalo ada masalah pun boleh terlerai kekusutan..hihi..

btw, cantik la kain2 tu..

ietams said...

meriahnya nampak..
mesti best kan, seronok tengok

eLLy said...

Biar cinta
Terhalang gunung dan samudera
Aku tetap
Memegang janjiku padamu

Biar jurang
Yang terjal ada didepanku
Takkan goyah
Sumpahku kepada diri

Kita bagai kumbang dan bunga
Hatiku pasti hatimu jua
Namun mengapa ada saja
Yang benci tulus cinta kita

( korus )
Jangan pisahkan, aku dan dia
Tuhan tolonglah, ku cinta dia
Biarkan kami tetap bersama
Di dalam suka dan duka

~fuhh penat aku cipta sajak nie :D

wahida said...

elly: kahkah...sajak la sgt kannn...

ain.ya.nun. said...

Happening je tengok korang ni. Baguihlah begitu ye merapatkan ukhwah yang sedia ada.

Linda said...

budak2 dan mak2 budak...semua happening..hihi

Daddy Ziyyad said...

kah kah kah...posing korang yg hulur kaki tu...ala ala pancasitara!

Cik Puan Rara said...

kalau bab posing,semua juara eh.hehehe

Dee said...

Ehem2..sapa nak beli kain..sila roger saya :-)

Maaf tuan blog tumpang iklan kat sini. Jangan lupa jenguk blog saya yang 2 hari sepi..kohkoh..

Amanda Suria said...

gang aku plak 4 orang jer...lom ada niat nak tambah..Nama gang aku >Divas<...x kisah la nok apa yang orang luar nak ckp...cuma kita2 jer tahu dan kenal siapa kawan kita kan...bersatu teguh nok...Kak Dee tu macam2..seronok plak tgok dia..dulu masa jumpa mmg dia jer kuat bercakap..aku masa tu plak malu2 miowww...

Mummydearie said...

Seronok ada geng ni kan, sis! Wah, bila mak-mak budak berposing memang tak ingat dunia sebenar :) Tak kisahlah apa orang nak kata, yang peting you all semua happy! Comel bakal pemain gitar rock negara tu beraksi kat jalan :)

GREENJADE said...

hehe mak mak budak pun comel2 aksi nye

best kan sis dpt gather reramai gini..sy dh lama x bersosial..terlampau busy last few months uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Sue-Rya Qistina said...

happening sgt tgk korg semua..terbaik! semoga persahabatan terus berkekalan

Ema Johari said...

memang rapat hubungan korang semua

Aku Penghibur said...

bestnya ^_^ meriah dan seronok

Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

Sis Vee said...

sangat happening tuh ...

eima said...

MERIAH TU ....

ibuhebat said...

seronok tengok ukhuwah yg terjalin sesama geng pelangi akak ni :) moga diberkatiNya... amin..