nuffnang advert

Thursday, February 6, 2014

J.Pops Baby Donuts

Assalamualaikum semua...

 ada satu hari tu, teringin bebenor tekak ni nak makan donut...tapi tak nak donut tepi jalan tu eh, nak donut dari JCo je....kemain tak hagak2 mengidam nak yang mahal je...kahkah...
apa lagi, ckp kat hubby, mengidam sangat2 dah neh...ekekek...terus la hubby pecut pi JCo Donut...kat Rawang takde JCo ke Big Apple ke...huhu, so, hubby ke Giant Kota Damansara la...
balik2 tgk dia bawak dua kotak donut...eiiii, perli aku ke apa ni? wakakaka....
actually, kat rumah aku tu semua suka donut...hubby dan anak2 especially si abang mmg hantu donut, so, beli dua kotak baby donut mcm ni pun cepat je kami setel...

close up rapat sikit....aku lagi suka baby donut sebenarnya...kalau di Big Apple, baby donut dia diberi nama Donashi kan, kalau di JCo, baby donut dia nama J.Pop...wah gitu...sekotak ni ada 24 ketul berharga rm18.20
kalau beli yg sebijik besar gitu aku cepat muak, kalau kecik gini, dua kali bites dah habis, pastu boleh mkn perisa lain pulak....and honestly, aku lagi suka JCo lagi la drp Big Apple, Big Apple tu mmg sedap tapi kalau dari segi tekstur donut tu, aku prefer JCo lagi la...wah, komen macam Chef Adu gitu....kehkeh...

ok lah sekian cerita org mengidam makan donut...



p/s: semalam ramai komen suruh aku share sos sengkuang tu, nanti lah ye, lupa nak snap gambar, esok2 kang aku up lah n3 pasal tu...
eh lagi satu, lupa nak say tengs kat korang yg wish anniversary kami baru2 ni, hanya Allah yang mampu membalas doa2 kalian...sayang korang ketat2...

29 comments:

Nurulhuda Abdul Latip said...

Tak pernah makan JCO donut lagi..Aku pun suka baby donut tapi aku takmo full cream sgt kalau adapun aku nak ada kacang2 sikit baru best.

Sue-Rya Qistina said...

akak, ko tinggal mana eh? selalu gak org beli brg dapo kt giant KD tu. dah dekat ngan rumah. hehehe. erkkk..terliur plak tgk donut comei2 ni. ko preggy ke kak siap ngidam bagai ni? haaaa..

msredcheesecake said...

sy pun suka bby donut... sekali ngap je...hahaaa

Tina Othman said...

Suka lg jco dari big apple, ingat lg time baru bukak kat pavi beratur panjang nak beli

Nurzakiah Hanum said...

best kan donut kecik2

wahida said...

sue rya qistina: aku duk rawang nok, tapi selalu je singgah giant KD tu...

AnneRaini said...

nok ko selalu buat org meleleh air liur. mencik tau.

Fazleyatul Aini said...

saya pon prefer jco dari big apple

amirah said...

wuiii....betui betui tekstur donut j.co lagi sedap lagi ringan..dulu masa ngandung si ahmad ngidam j.co laki aku kena pegi kl sunway pyramid sebab melaka xde j.co..hover tak hover kan..hahaha..sedap sedap..ko ngidam betui2 ke...waaa..bestnyaa..

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia..tergoda ai tgk.

Mummydearie said...

Nasib baik baru melantak donut Big Apple. Takdalah terliur sangat.

Cik Puan Eka said...

same la kak. Eka lagi suka Jco gak. Tapi eka suka yg glazed tu aduiyai dapnye..

lagi satu cer akak try krispy kreme. Mahal skit dr Jco. Tapi sodappp

♥ Vna ♥ said...

aaahhh beb! ko buat aku mengidam nak donut jugak...and semestinya Jco jugakkkk!

aku kalau pegi Jusco Balakong tu tak sah tak tapau Jco nie..

Tihara said...

big apple tu manis sangat
sesuai beli donashi :)

Amanda Suria said...

semua aku suka nok...tp x leh makan selalu....takut cepat muak....dapnya...tgok gambar ko ni terus teringin.....

Kesuma Angsana said...

nampak sedap ni, x pernah cuba lagi !

:: Mrs.Eady :: said...

ko ngidam kenape beb?

Rai Ourkizuna said...

eh? aku makan cam sama je..wakaka.. tapi kalau laki aku dia tak suka donat yg ringan sangat..mcm makan angin katanya..

aku tak demand..apa jenis donat pun aku suka..jco ke big apple ke krispy kreme ke..kalau orang belanja semua aku sambar..haha..

eMMe said...

Salam Kak Ida, pandai je wat kite mengidam same, huhuhuhu... jpop tak penah try lagik kat Alamanda ade Big Apple je, Jco dah ade kat JJ Cheras Selatan... lame tak gi jalan2 cari makan Sis, sian tak? hehehe...

syariza09 said...

hadoi...ni yg tetiba tringin ni..sy suka yg besar2 sbb kalo donut tu ada almond leh la mkn byk2..hehehe

NM03 said...

ada lebih lagi tak.... tlg bawak esk

Fiza Rahman said...

Tak pernah makan lagi bb donut ni.

wahida said...

NM03: hoi, dah lama habes la jahhh...ni mkn time raya cina hari tu...wakakaka...

Ema Johari said...

kira murah juga harganya.

Sis Vee said...

dah menayang donat , jadi mengidam lak saya ... huhuhuuu

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

diana said...

wah..terliur terus heheh

alin marlini said...

nampak menyedapkan...satu kotak sorang pun boleh habis tu...hehehehe

eima said...

perrrgggh nampak mmg sedap sgt ..aku pun sama suka yg kecik klu yg besar2 kejap je dah muak ...