nuffnang advert

Wednesday, February 5, 2014

bahana jambu batu

Assalamualaikum semua...

jambu batu dikawankan dengan sos sengkuang yang sedap mcm nak pitam


lunch semalam makan nasi arab, tau je lah nasi arab portion dia banyak mana kan, aku pulak boleh habis sepinggan nasi arab tu...pastu kenyang sampai malam...cuma dinner dengan buah jambu batu...ada pulak sos sengkuang yang sedap nak mampus tu, so layankan jambu batu dengan sos sengkuang tu....
phewwww, sedar tak sedar habis 2 bijik jambu batu aku telan...ko mampu? hubby dah stop makan, aku tak setel lagi...aku ni bukan lah minat sangat dgn jambu batu, tapi bila dikawankan dengan sos sengkuang tu, mak aiii, mmg layan lah...
sos sengkuang tu pulak datang sekali dengan serbuk kacang. giler tak sedap...sebab sedap sgt lah sos sengkuang tu, aku makan banyak giler jambu batu...dan bahananya aku rasa pagi ni...

perut aku sakit sangat2 dah ni...sembang dengan Geng Antu Jepun pagi tadi, rupanya mek jah ckp jambu batu tu angin...huwaaaaaa...sumpah aku x tau jambu batu tu boleh mendatangkan angin nok...bangun tidur pagi tadi punya azab la weh, sakit perut dia sampai tangkap urat pinggang...mcm rasa contraction nak bersalin tu...sakitnya...datang setiap 5 minit sekali...dan sampai sekarang aku sedang menanggung kesakitan...dan menaip entry ini sambil menggigil tahan sakit perut..arghhhh, stress ah kalau gini...
moral of the story, makan tu berpada2 lah...huhu..kot ye pun sedap, tak yah la telan bagaikan esok tiada lagi... :(




p/s: jangan tanya kenapa sos sengkuang tu aku makan dengan jambu batu, sbb aku tak makan sengkuang, jadinya aku ganti dengan jambu batu la..huhu...malam kang nak makan sos sengkuang yang sedap ni dengan buah honeydew pulak...boleh??

30 comments:

Ayu sukatiakula said...

mana dapat sos sengkuang tu?? ade jual kat mana??

cheqna said...

memang jambu angin kak oi..
makan memang sedap..tapi sakitnya tanggung la sendirikan..huhu

Fazleyatul Aini said...

saya plak banyak bedal limau sampai sakit perut huhu

btw, jambu tu memang tempting !

NM03 said...

jah... kau ok dak... klu tak ok abg amir ade kat sebelah, minta bantuan dia tau :p

Nurzakiah Hanum said...

wow terliur sudah

Sue-Rya Qistina said...

aduhai..makan x hengat donia ko ni kak..jambu batu mmg berangin, sbb tu masa berpantang, x bole makan jambu batu ni. hehehe

:: Mrs.Eady :: said...

kejap lagi nak mkn sengkuang la..hehehe..

Fiza Rahman said...

Beli mana sos sengkuang tu noks? Sengkuang memang feveret aku.

Nafira usof said...

telan air liur aku tengok jambu ko tu nok!

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedapnya sos sengkuang tu wahidah... mana beli...

Rai Ourkizuna said...

mana ko dapat sos sengkuang tu weh.. nakkk~~ tetiba terliur

Cik Puan Eka said...

Eka pon baru tahu jambu batu tu angin kak wahida. Haritu eka makan jambu banyak sgt, terus je dah mcm perut kembung, sendawa.

mak bising bgtahu jambu tu angin. Aduhhh

Tihara said...

akak penah makan sengkuang calit tu memang best sos dia..

Mama Vogue said...

makan dengan tembikai merah pun best..!! dulu2 beli tembikai potong kat kedai mesti mintak sos sengkuang, takmo letak asam..hahaha

msredcheesecake said...

ada org makan jambu terasa anginnya, ada yg tak...

JunAina said...

Jambu juga bersifat sejuk sila hati2 dengan asthma anda!

ain.ya.nun. said...

Memang sodap thorrbbaikkk kalau makan dengan sos tu. Telan ailiyo je la tengok gambo

Nurulhuda Abdul Latip said...

aduhh kesiannya..kalau kita suka makan jambu batu kosong jer, fresh gitu..take care kalau sakit sangat g klinik ok..

Amanda Suria said...

Nok..share la beli sos tu kat ner...mak tealady ni pun puas cari sos tu....sengkuang my favvy nok...

wahida said...

all: ya Allah, ramainya tanya pasal sos sengkuang ni...haha...esok saya share ok...tunggu n3 esok...

AnneRaini said...

akupun baru nak tanya mana ko beli sos tu..kemain ko promote sedap nak mmpus...akupun tak ketinggalan nak rasa.. tp mmg pulun ko ye mkn jambu...

Mummydearie said...

Boleh aje sis...makanlah sos sengkuang dengan apa jenis buah pun. Jangan nanti sakit perutnya berhari-hari sudah :) Ni moral of the story, tengah promote sos sengkuang tu ke? Hehehe....

wahida said...

mummydearie: promote yang tak berbayar..hahaha...

Aiza Haris said...

amboiiiiiiiiiiiiiii sedappnyerrrr...waaaa

eima said...

dah dpt sakit gini masih plan nk mkn lagi tu .. hahaha lawak la hang ni wei ..

amik gavscon tu

Rinna said...

Adoiyai ciannya.. kalau tak baik jugak..gi laa doktor..

yen(toka ziizokukuto) said...

argghhh sos mengkuaaanggg,,,,ehhh silaapp,,,sengkuaannggg!!

Ema Johari said...

menanggung sakitlah kalau buah ni buatkan angin...

alin marlini said...

hehehehe...makan terlebih sakit perut plak ek...

Kesuma Angsana said...

sedap apa,lagi sos sengkuang yg pekat likat tu !