nuffnang advert

Tuesday, November 15, 2011

roti layang2....

selamat pagi semua....
korang pernah mkn roti layang2? best weh....

roti layang2 ni dia letak sikit susu pekat, planta dan gula...manis sikit la....sesekali mkn ok la....tapi sedap wooo...nak pulak dia buat garing2....mmg aku suka sgt la....tak byk kedai roti canai ada buat roti layang2 ni....kat area rumah aku ni, ada satu kedai je yg buat..huhu....

eh, byk lak aku promote roti kat blog aku ni kan...roti canai cheese la, roti cheese nan best in town la, roti jantan la...mcm2 lagi la....dan paling tak percaya bila tuan punya kedai roti cheese nan best in town tu rupanya one of my follower!! siyes terkejut....nnt bila2 aku ingat nak terjah kedai dia lagi nak jumpa dia...dia pun dah janji nak belanja aku dinner...kehkeh....


p/s: Jumaat ni nak makan subway...yeyyyy!!

89 comments:

Anum said...

tengok gambar cm best
nak try cari la area umah anum

alien said...

peh, pelik nama dan bentuk dia

Amie said...

rupa layang-layang ye...

intan morsalin said...

bila ade susu pekat n gula tu cam roti tisu jer...hehehe..agaknya kembar roti tisu kot...bentuk pon cam lyg2...kreatif tol org berniaga kan

ratusiput said...

dia punye ingredient cam roti tisu kan cuma bentuk je la lain.sini jb mmg takde lg... :) mcm2 skang kan menu.

missbby said...

tak penah dengar nama roti ni dan tak penah jua makan..

eLLy said...

noks belanja aku roti layang nie satu noks

*sila belanja if not aku sentap*

nurbeena said...

cepat la roti layang2 tu terbang kat pinggan saya lak. cam sedap jer, tambah lak garing2

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

kat era umah hg leh dpt nih..??hg dok area mana...kalau dkt leh la aku terjah kedai nih..

Teratak Hami said...

Suruh mamak buat roti garing2, then buat sendiri kat rumah... hehehe. Saje nak susahkan diri sendiri. Order jelah kat mamak tu kan?

wahida said...

intan morsalin & ratu siput: betul la tu, kembar roti tisu la ni...hehe...

elly: jom kak, aku nak pass sekali FM utk geng2 rainbow...lama dah terperam neh...

wahida said...

belinda: aku duk rawang nok...hehe...

qemaishak said...

serius xpernah try..ada ke ek kedai melayu buat roti ni?

wan nurul hezrina said...

ada mcm bntuk lyang2..wah sekali follower gitu.hehe..oklah 2

norhidana said...

ahai...tgk pd roti tu yg garing tuh msti sedap... lama dh tak layan mkn roti canai nih...sejak ada budak tecik tu...kalu ada pun roti canai suh edy tapau..

alahai,subway...feveret

SJB AKA SUE J-B. said...

Besarnya.

wida said...

wah..x sangka, follower rupanya.
bestnya dapat mkn free...hehehe

amirah said...

untungnya ko wida..tetiba ada je orang nak belanja...hehehe..aik, makan subway ler plak..dah makan segala bagai roti canai ni haruslah makan yg sehat2 plak ek..hehe

ArulchelseA said...

waahhh tk penah mkn lg..sedap tuu..rangup...kih kih kih

miloais said...

cicah kuah kari jugak ker???
aigooooooo!~ manis - lemak - dan pedas kari skit...

Pepel BoNda AmaNi said...

nokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk not gud hoke..ko dah buatkan ibu mengandong nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

e k i n ♥ y u s r i said...

nmpk sedap
suke sgt cheese nan
trus rs mengidam nak mkan

eMMe said...

cam rasa roti boom kan kak? sedap kan..suke mende yg manis, heehehe...

MamaEma said...

firts time dgr..nak try tanya kat kedai ammak kat rumahlah..ada tak roti camni..hehehe

|| NaFiRaa || said...

tangkap leleh air liur aku nok!!! ko neh kan~ suka dera perut aku..
arrrgggghhh x tahan!! nak gi bancuh milo jap..lapar!!!! bye2!!!

khairul said...

klu x silap belah penang panggil roti tisu kot

kayzie said...

cam best jek..ada ke kat sni ek?

bujal X said...

saya makan roti kosong je kak~~hu~~

misya said...

kat mana nak cari yer

*SiRibenMerah said...

gulpppp~
ngidam wehhhh.. kijammmmm!

mrsharis said...

Bestnya babe..nti klu ko nak g ajak aku tau...:)

Nens Collection said...

baru je bekpes ngn roti cana kering td kt cafe,siyes tergoda n teringin nk try layang2 ni plak..tgk kari mcm best jekk..

Dee said...

sila amik gambar depan kedai roti nan cheese terbaik tu eh..sebab aku nak gi terjah ni..

Yan said...

roti JANTANNNN!!!!! cam ne lah lagak nya ye..yeee...

wahida said...

dee: gambar depan kedai ada dlm n3 aku tu..klil link yg aku bg tu...

yan: roti jantan tu pecah dua bijik telur kak...

aanie said...

sy kalau makan roti canai, mintak roti telur je...x reti nak makan roti macam2...hihi..

Ila said...

tak pernah dgr lagi pasal roti layang ni..1st time tgk ni...

lieynanilaz said...

ko peminat roti tegar yerk...

roti layang2...pestime dengar...:)

fiza said...

Macam² jenis roti ada yer ☺☺

Kakzakie said...

Kalau tempat akak dipanggil roti tissu sebab tipis tapi cara makan sama juga...

cheqna said...

kak
ko saje nak makan free kan??
eleh..tektik le tu...
muahahaha
larikzzz

Qhaifa Nur said...

besarnya roti boleh habis ke ni...
setuju dengan kakzakie saya gelar roti tisu..

ieja amieja said...

wahida...nama roti layang ni x pernah dgr lg..tp tgk ingredians mcm roti planta pun ada, xpun roti tisu jer...

KhaiRin said...

blanje diner? canteeekkkk bleh la sy nempel skali

gedek! said...

hantar sini?

buat special delivery tak...?

wahida said...

cheqna: tak de maknanya, haha...dia yg kata nak belanja aku tau..ko jeles la tu...hahahaha...

gedek: uncle ingat ni pizza ke nak delivery bagai? kehkeh..

NM02 said...

tak tau la dapat follow korang ke tak jumaat ni jah

hehehe

rosmina samin said...

Yang ni macam sama dengan Roti Tisu? ;)

Hanis Azla said...

first time dengar.. tp nampak mengancam.. nnt2 boleh cuba.. promosi ttg makanan mmg wahida terbaeklah..

mekchu said...

sama tak dengan roti tissu?

Cik Puan Zura said...

1st time tau nama roti ni... ala2 rasa roti boom ker...hehe... balik kang nak try la..

kalau takder, paling kuat mamak tu ingat saya buat lawak...hehehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

tgk gambar je pon dah nampak sedap~

ieda said...

uishhh dah mcm kapal layar dah nie .. kalau makan agak2 leh lah berangan ober the sea lagi kan :)

ajumohit said...

sedapnya ida, pekena roti layang terus melayang hehehehe

wahida said...

NM02: aku tak kira, ko kena follow gak!!

rosmina & mekchu: lebih kurang la...

hanis azla: ye ke kak..kembang punggung saya yg mmg dah kembang ni...ekekekekek...

::NureeN:: said...

x pernah mkn tp tgk pon sure sedap.. weekend lps ada p mkn roti tissue, ellesya pulun mkn x sangka plak dia layan ngan kari lagi

Chik Att said...

2 hari lepas tengok mamak tebar roti tisu kat satu kedai nasi kandar ... sekali dia angkat melekat sampai siku .... punya nak bagi besaq ....

akubiomed said...

Ada masalah sedikit kalau makan Roti Canai manis.:-)

Eye_nee said...

garing2 tu yg tak tahan tu..kene pulak kuah dal pekat....

::FAIZ FARISH:: said...

nmpk sedap

luahfikiran said...

SALAM,
BILA PI MAKAN ROTI CHEESE NANTI, AJAK RAKAN2 SEKALI ! LF SEDIA BUAT PROMOSI UTK KEDAI TU !

munna said...

MENYELERAKAN NAMPAKNYA ROTI LAYANG NI

mama aini said...

hu2x..sedapnya..yummy..yummy !!!..

Ieja said...

wow mcm sedap je :)
mcm roti tisu ke rasa dia? hehe

btw, nice blog
salam perkenalan :)

Sekadar Coretan said...

Ia jugak dipanggil roti tissue?

wahida said...

ieja: lebih kurang la...btw, tengs follow sini...nnt saya terjah awak lak ye...

sekadar coretan: mcm tu la gamaknya kak...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tak penah pun makan roti ne..

IxoR@ said...

Tokei kedai.... Belanja la sy jugak! Huhuhu.... Nti sy promote gak kt blog... Hehehe...

P/s: yup... Mee ketam kat foodcourt unisel, seksyen 7, shah alam.....

♥ dak pink said...

Cer terbang kan roti tu, buleh tak? Haha.

intan_blur said...

mcm menarik je beb..dah la tgh pose..huhuhu..;(

eB ezrin said...

dolo sellau mkn kat ipoh, mmg nalla :)

GreenJade said...

pergh ni masa mkn sure rasa melayang2 ye nok? ihihihi

Acik Erna said...

wahida roti layang2 ye..bukan ke sama macam roti tisu

ZianaRazali said...

ada resepi tak nih?hehe

Munnafendy said...

manis2 ni xleh mkn selalu ye kak...

*rasa nk try le plak..haha

adarnadzmie said...

nampk sedappnya roti layang2 ni... mesti rangup klu mkn panas2...

whitecappuccino said...

tak de kat tmpat akak..tak pernah makan.

Zana Adieyza said...

x semua kedai ada eh? baru cadang nak gie cr jap lagi.. hahahaha...

Myra Jay said...

Myra teringin nak makan roti cheese nan tu..

Kat penang ni rasanya macam takdak je..

cemomoi said...

pestaim dengo ni... best ke? (ayat orang tak suka makan kat kedai ...)

Puan tia said...

perghhhhhhhhhhh tgk gambo pon dh tau rangupppp..yummy!

Aida said...

kat mana ni ?? mcm menarik je kuah dia .. hehe .. aida ni kalau makan roti canai, mesti nak tengok dulu kuah dia .. kuah tak sedap, roti pun akan jadi tak sedap ...

Run Away said...

tengok dah tau best ni k'ida..mcm rangup jew....

Run Away said...

tengok dah tau best ni k'ida..mcm rangup jew....

Run Away said...

tengok dah tau best ni k'ida..mcm rangup jew....

Softtouch [Hanim] said...

roti layang2 plak..xpernah dgr...mcm roti canai yer....tp paling suka roti nan cheese...

onie said...

aku paling suka ayaq tangan mamak,haha :D

ILA HonEyBuNNy said...

nyum3....

lapaqnya..adoiii la.

Bitt (double IS) said...

hehehhee lebih kurang roti tisu kann