nuffnang advert

Wednesday, January 12, 2011

cheese naan, best in town!!!

salam semua...
minggu lepas aku n hubby pas balik keje, pegi makan kat restoran yg terkenal dgn roti cheese naan..punyalah aku teruja nak gi sbb telah direcommend baeeeekkk punya oleh blogger yg bernama liya, merangkap kawan aku dan opismate hubby aku...( weh liya, bila nak karok lagi ni weh? )

kami makan di sini, kat jalan medan tuanku...sebelum tu hubby dah riki tempat ni dulu, baru bawak wife kesayangan dia yg giler mkn cheese ni..ngeh ngeh...

mmg kedai ni terkenal ngan roti cheese naan, bila aku sampai kedai ni, mmg aku tgk ramai giler customer tgh makan benda alah ni...mcm  xde benda lain nak order..kehkeh..

sampai dah...ko tgk tu...aku bab cheese meleleh paling aku x boleh tgk...rasa nak makan dan2 tu jugak..x yah nak amek gambar bagai...boleh gitu?

dia hantar sekali kuah dal ni...mula2 aku ngan hubby rasa mcm nak request susu pekat je since aku makan roti canai cheese kan ngan susu pekat? aku takut makan ngan dal, potong lak selera aku nnt, tapi sekali cicah, sedap ko...aku rasa kuah dal kedai ni lain la...aku x tau apa yg lain, tapi mmg sedap dan x sama mcm kedai mamak yg lain yg aku pernah rasa..

aku nak tunjuk jugak lagi sekali..heheh...disebabkan roti ni portion dia besar sgt, aku n hubby x abes makan dan tapau jer, sambung makan kat umah lak...anak2 aku pun suka tau!! roti cheese naan ni berbeza ngan kedai lain dan mahal sikit sbb dia pakai cheese yg mahal dan sedap, mozzarella cheese..tu kata org kedai tu la...aku x kisah kalau mahal tapi rasa dia sgt berbaloi, aku ok jer...


petang ni nak makan lagi...liya, jom!!

53 comments:

mrsharis said...

Hahaha..akhirnya ko terpengaruh jugak. Aku sendiri tak pernah try lagi, aku rekomen tu sbb pai & aike dh pernah makan kt situ. Diorg dok canang sedap tu pasal share info kt ko.

Betul la kan..bila la nk g karok lagi nih..aku ingat lagi lagu ko & D..hikhikhik..

atty's said...

salam ida..fuh mmg nampak sungguh yummylicious ha..

bila nak banjer kty nie..ekekeekkeke

Joy said...

xpernah cuba jugak...

ZZnoor said...

salam kak...
mm kat mane tempat ni?
sy mau cube?
sy xleh tgk cheese2 ni...
tlg tlg bgtau name tempat ni...
(mane ye medan mkn tuanku ni...huhu)

Yan said...

Walala... keluar air liuq..sedap tuu...

azzey said...

wahida: wow! terliur sudaaaaaaaaaaaaaaa....

wahida said...

zznoor: tmpt ni opposite ngan maju junction, dekat ngan hotel prescott..kalau x jumpa, kol akak...

kasihredha said...

wah...tak tahan melihat cheese itu...yummy2

IMANSHAH said...

Salam

Wahida dah dapat tutorial scroll blog list tu??

wahida said...

imanshah: dah dpt, tima kasih cikgu!! sok baru nak buat..hehehe...

sahromnasrudin said...

teruja tgk semua pic tue

sahromnasrudin said...

nak tanye nama suami awak wan ahmad rashidi ya???

Dee said...

pergh..meleleh tgk beb..tp dee ni cpt muak ngan cheese kalo nak mkn gak..kena beli satu je..pastu kongsi..hehehe..

Softtouch [Hanim] said...

fuhhhh...meleleh2 cheese dia smala leleh ngan air liur ni..heeee kidding...

mmg byk cheese dia..pernha mkn cheese nan tp kedai lain..xde pun leleh2 cam ni....

Daddy Ziyyad said...

kalau mamak tu guna mozarella, mmg confirm sedap.

u try lah goreng telur/scramble eggs kat rumah + mozarella..mmg menangis wa cakap lu...:)

HonEyBuNNy said...

sedap tuh....sejak2 neh sokmo yer letak gambar makanan...buat kami semua terliur...hehehhe...nyum3...

Haza Wahida said...

dah nak lunch pun..perut mmg lapar. tgk cheese nan tu lglah terliur. Sabo jelah

Myra Jay said...

Fuh terangkat tengok.. Aduiila teringinnya nak mkn kat situ.. :)

Mrs.Eady said...

alahaiiiiiiiiiii...kesukaan lakiku jagak nih!:D

Citarasa Rinduan said...

tu dia,,,

pengemar chesee tegar...
i like

wahida..thanks kita rasa sihat sedikit...layan chesee nan terus sihat..
hahahah

wahida said...

sahromnasrudin: ekau ni mawi kan sebenarnyo, bersiaran dari kualo klawang kan? hubby den kenal benar ngan ekau ni...hehehe...

lydzar said...

perghhhh meleleh cheese dia..kompom lah terbaik nih!

Sue-Rya Qistina said...

perggghhh...tgk lelehan cheese nye, mmg terbaik!! actually, saya x minat roti nan..but, bila tgk gamba2 ni, terliur gitu! harus try nih..haha (ni la penangan ibu mengandung!)

Fieza79 said...

fuhh meleleh...sedap nmpk...ishh peminat cheese tegar ye ko wahida...

Amy Syaquena said...

Sungguh terliur sekali melihatnya...

Cik Ina minat Do do Cheng said...

akak kalau dengar je cheese , jadi teruja. Biasalah, kolestrol akak dah banyak.Wahidah tak tahulah, bila akak nak insaf, masih nak makan cheese lagi.Akak mengadu pada ko ni. Betul--betul buat akak kepingin nak makan cheese naan tu.

chugie said...

nampak sedap cheese nan ni.. terkeluar cheesenye tu.

Muslimah Kota Cinta said...

tengok pon dah dpt rasa sedap...
lom makan lagi ni
muahahaha

eelobor said...

hehehe, kopem kena pegi test nih

My Little Diary said...

salam,

aku dtg ni w'pun dgn tenet yg begitu slow... huhu

memang meleleh beb tgk roti ngan cheese tu... yummmy...

cik puan akish said...

wahhh teringen amat nk mkn cheese nan neh..tp kat jb cm takde lor..

=(

shamsiah shamsuddin said...

menggoda la..
teringin nak pg gakl..

IDAZS said...

sedapnya. kat medan tuanku ke roti nie? nak try jy
ugakla

makdara TERdiva said...

haishhhhh! tengok gambar pun dah buat airliur meleleh..

nza said...

fuyooooooo...besarnya...nmpk sgt menyelerakan..cheese smpai meleleh2....

nieda said...

ini kalau hubby nieda tau gerenti nak pergi..dia memang peminat cheese nan

She is f.A.z.A said...

tempting!!

|| NaFiRaa || said...

perrghhh.. memang leleh lah!!! ai nengok pon trus lapar!!

miss Fyqa said...

wahh kak, nampak sungguh menyelerakan.
nyum3 :)

-[miracle]- said...

walaweyhh ! meleleh air liur tgkk :D
cheese is yummyyyyy :DD

Arizakiah said...

Fuhhh..betul-betul tergoda....

whitecappuccino said...

aduh..terliur la..dah la kat sini takder!

TiKa LEh said...

akak, lapar ni..blanje lah..hehe

ieda said...

aduhh dikkk ... adeyyyy .. huwaaaaaaaaaaaaa x tahan tgk cheese nie .. huhuhuhu mana nak cari nie .. berbaloi rm 5 tuu uhuhuhuhu

Faizaharis2 said...

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nape nampak sgt sedap ni???? oh tidakkk pengsan 2mnit!!..ishkkk3

Liquid said...

warghh nampak shedapnye..!!

rasp said...

wahhhhhhh sunggu teruja tgk nie...
terkecur sis!

Ogy said...

wahhh terbaekkkkkkkkkkk...kat mana ni sis???? huhuhu

maya amir said...

wahhh best gile cheese....:)

rieyana ynn said...

wahhh...sedap..sedap...;s

rieyana ynn said...

wahhh...sedap..sedap...;s

N A N a t O said...

ooo..shoot..kak..gigil sy ngk...sedap nyer.

datin ida said...

Assalamualaikum Wahida.... yesza!!@ nilah entry yg byk jasanya utk @rsmy_. Alhmdulillah dan terima kasih sgt2 kt Wahida. Sampai sekarang kesan dr entry ni masih dirasai.. hehehe.