nuffnang advert

Tuesday, December 28, 2010

roti canai cheese

selamat pagi uolss.....
ari ni masih bersiaran dari rumah...adik masih demam panas...huhuhu...kesian kat anak aku sorang ni...tunggu dia tdo baru aku boleh update citer, semalaman dia meragam jer...
pagi ni x de apa pun aku nak citer, cuma nak ckp yg aku kalau ptg2 balik keje suka layan roti canai cheese kat kedai mamak...ni gara2 tgk blog jebat, tu yg aku terpengaruh tu...aku x tau pulak kewujudan roti canai cheese ni, yg aku tau selalunya roti telur, pisang, sardin, boom, planta dll. bila aku dgr ada roti cheese ni, haruslah aku gi carik sbb aku kan peminat setia cheese...tu bdn aku pun byk lemak mcm cheese jugak....ahaks...

mula2 aku mkn, mcm biasa, mamak akan bg kuah kari dan dal...aku try cicah roti cheese ni ngan kari, x kena, try cicah ngan dal lagi aku rasa potong...pada aku dal dan kari ni dah matikan rasa cheese tu...huhuhu...sudahnya aku mkn mcm tu saja...

pas tu bila pegi lg sekali, hubby suggest cicah ngan susu pekat...aku pun try la, haaaaaaa....barulah kena ngan tekak aku ni, sudahnya setiap kali mkn roti canai cheese ni kami x mintak kuah dal dan kari bagai, mintak susu pekat je...tapi susu pekat mamak caj 50 sen...huh, kemut tul la mamak ni, dah aku x mintak kari ngan dal, susu tu kira ganti lah ye tak? cet, cet, cet dan cet lg sekali...

x pe lah, kalau dah suka tu nak buat cam ne kan? beginilah adanya hidup aku sebagai seorang peminat tegar cheese...hehehe....

k, lah, nak jln gi umah korang, sementara adik tdo ni..

c u!!

44 comments:

mrsharis said...

seyesss..dah lama aku tak makan roti canai. Teringin lak nak makan cheese naan.. k og baca kt blog pai, dia ada tulis pasal cheese naan terbaik in town. Aku tgk pn meleleh..blh ko ajak D gi try.

miss Fyqa said...

wah, nak try jugak la roti canai cheese. cam sedap jerk bunyi. Hehe~

chugie said...

vah..vah..nampak sedap ni! harus cuba jugak... biasanye sy makan nan cheese je, tak sangka roti canai pun ade yang bercheese kan? owh.. i lioke!

Fieza79 said...

wehhh mesti sedapp kann...taktau pulak kewujudan roti canai cheese..kretip tul la mamak tuu..

wida said...

cam sedap jer..nak try gak lah.
kg sy kat kg batu 38, sabak bernam..best kan jumpa blogger sekampung. balik kg nnti boleh jumpa kat pekan sungai besar..hehe

Joy said...

nk cuba roti canai cheese lak pas ni...to adik, cepat2 la baik demam ;)

sha a.s said...

wahida, nnt kalau aku g spicy, aku belikan eh..hr tu nk beli si gebus tu text no hp ko lmbt sgt..kn da melepass! ehehe

|| NaFiRaa || said...

first time dengar roti canai cheese~ slalu oder roti telur jek.. bulih try oder skali neh~ :)

ab@h_Izz said...

cam sedap jer...nak try gak, tapi kat sini payah la pulak cari kedai mamak...errm, layan nasi dagang / nasi minyak lagi la..

p/s: lama dah tak gi pelita..

Mrs.Eady said...

haaaaaaaaaa...benci la!dah la suka bende ni tapi dh lame x dpt mkn lagi.kekekeke...alahaiii...

Anisa Hang Tuah said...

sedapnye
teringin nak makan

amirah said...

roti planta pun sedap kan

cik dah ganu kiter said...

lama x mkn roti canai..sedap ke yg ada cheese..last mkn roti canai segera kut..

Ena said...

ist time jugak ena dengar nama roti canai cheese tu.. bagus jugak kan.. budak2 mesti suka ni.. sbb tak pedas kan.. manis2 cicah ngan susu yeh!.. hoho.. leh cuba next time.. :D

Ati Masrif said...

emm..tak nah mkn tu

takutlah..tgh nak diet ni :P

Pala Maldini said...

seriously dia charge 50 sen ? perghh.. bapak punye mahal tu.. !!

eelobor said...

selalunya makan roti nan cheese jer. nak try jgk eh....

Citarasa Rinduan said...

salam..
ayu rasa dah 2 tahun tak pekena roti canai..

bila agaknya nak pekena dengan member blogger eik???

makdara TERdiva said...

lama dah tak makan roti canai..konon2 nak diet! kehkeh!
tp sesekali leh terai ni..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Wahidah ko boleh join club akak, peminat tegar cheese. Kalau makan kek pun, mesti pilih cheese cake.Roti canai cheese tak pernah cuba lagi.

Cik Jue said...

wah ni tak pernah cuba nanti nak cubalah..agak2 terangkat tak???hehehe

Hanis Azla said...

nan cheese pernahlah cuba.. roti canai cheese tak pernah pulak.. kena try nnt ni..

My Little Diary said...

salam,

huhu marah aku pagi tadi jer... sekrng dah cool... lebih2 lagi tgk roti canai tu... tetiba mengidam laks... :p

maya amir said...

perghh mesti sedap..sbb saya pun peminat tegar cheese:)

eB@mamaAerish'n'Aed said...

wo ho....
sampai ati ko beb... perot aku nih dh berbunyik2... dh la cherry berry... huwaaaaaaaaaaaaa....

sgt bangga la sbb awards tuh ader kat sbelah... kembang smangkuk raser >_<

mR.sYaH said...

ooo.. bru tahu ada roti canai cheese.. selama ni xtahu...

wahida said...

eb: saya laaaaagi bangga sbb eb sudi buat award khas utk saya...terasa diriku begitu berharga...ahaks...

Softtouch [Hanim] said...

xpernah mkn roti canai cheese...nan cheese pernahlah..sedap yer roti cheese tu cicah ngan susu?xpe nnti sy cube...

AnAk dEneSor said...

wah tetibe teringin lak nk mkn roti canai..waaa

aleen aiden said...

alin pon xpnah try lagi roti canai cheese.nak kene try nih.hu3

~ yus ~ said...

Ooo nak makan roti canai cheese dengan susu pekat ye...nanti boleh cubalah..

Mawar said...

kak wahida,
d tpt sy study ada jgk roti cam gitu, pun best jgk, dan yg lg best tu kak ialah susu pekatnya FREE...smua bnda free ni sedap, ko guano kak...?

IMANSHAH said...

salam wahida

saya suka makan roti pisang..best..suka tak??

Daddy Ziyyad said...

u try cheese nan...lagi menangkap rasanya...:)

Mamamya said...

lia pun baru tau lah ada roti canai cheese ni....nak try la bila pi makan kat kedai mamak nnti....

anak2 klu mkan roti canai mmg selalu lia minta cicah dgn susu pekat manis,tp kat cni x der plak xtra charge.....

p/s: mudah2an adik cpt sihat..hati x senang kan klu anak2 demam/sakit....

jeBateja said...

waka....waka....makan tak ajak orang lah ko ni....ahakz...apa pun...aku taw now...kena makan dgn susu pekat....ahakz...

HonEyBuNNy said...

perutku berbunyi lapar...uwawaw

rieyana ynn said...

roti canai,,...laporrrrrrrr...pepagi ni...huhu...

Ermayum said...

i pun tak pernah makan lagi - nan cheese pernah la try :)

zati said...

wowww, macam sedap je, btw zati pom tak pernah dengar & tak pernah rase lagi roti cheese nie

shamsiah shamsuddin said...

slm..
tq 4 being my follower...
saya da jadi follower awak gak..
nice blog..
awak ibu muda yang fun la..

entry: mg tak tau pun ade roti canai cheese..pasni nak try cari n mam..
keep writing...

AdiaLuze said...

Sedapnye, sedapnye....nak makan gak la nanti :)

P/S : Akak dh follow awak. TQ follow akak! :D

Martineztujc said...

wah, nak try jugak la roti canai cheese. cam sedap jerk bunyi. Hehe~

Anonymous said...

Cheap Burberry Handbags These furnishings can be a good choice.
5L models with the "Iridescence" allowance box, in spite
of well-designed counterfeit bright Jiuzun base, so that the cut apparent just
appropriate bright reflects "Iridescence" the cradle of each neon, for that account of Hennessy cheap ugg boot
Salon goes on the a large amount of admirable style.
As a result of peculiarity on the physical appearance of a pair
of boots, a good deal of people will not want to utilize them
upfront of.

Look at my web-site; coach