nuffnang advert

Monday, December 27, 2010

ice room...

salam semua....
bersiaran dari rumah hari ni...adik demam panas...sekarang adik dah tdo, bolehlah update citer...
ari Sabtu lepas, kami anak beranak gi Ice Room Kota Damansara..mmg dah lama plan, baru sekarang dapat pergi...huhuhu...


 antara menu icecream di Ice Room...semua pun aku nak try...

 chicken bologness spaghetti utk abang...dah mkn separuh, baru teringat nak amek gambar...eh, sedaplah!! abang sukaaaaa sgt...

 Fresh River Prawn Noodle...kalau pedas laaaagi sedap....disebabkan aku share ngan adik, x dpt letak cili potong...

 Famous Fried Rice....hubby ngan abang kata sedap...licin si abang bedal nasi goreng daddy dia...

 Fresh Strawberry Fruit Snow Ice...ni abang punya....wow!!! sedap sgt...

 Blueberry Snow Ice...daddy punyer....maveles, terangkat, mantap!!

Mango Pomelo Snow Ice...aku punye...mak aiiiiii...sedap nak mampus...sampai sekarang pun aku still terliur kalau teringat aiskrim ni...superb di abad ini...kebetulan lak aku mmg suka coklat rice neh...lagi lah aku rasa heaven...

 si abang ni mmg susah nak dpt mkn aiskrim, mmg kami x bagi...ni baru merasa setelah sekian lama mengidam...

adik pun sama, bukan kami x nak bagi, sbb anak2 ada asma, sesekali mcm ni boleh la...tu bila dah mkn, nganga mulut seluasnya, cuba kalau aku suap nasik, kecik je mulut dia bukak...huhuhu...

kesimpulannya, food kat sini kami rasa sedap, ice cream dia laaaagi sedap..mmg heaven habis...service pun bagus, dr owner sampai staff mmg mesra..tip top!!
oh ya, kalau korang nak buat birthday party kat sini pun boleh, ada playground kat tingkat atas...korang jugak boleh tempah maskot melalui dorang...
pas ni, aku nak try ice cream perisa lain lak la...nyum nyum...sedapnya...

48 comments:

tqaAwesome said...

kat nilai ade satu iceroom gak.
ske concept kedai dia, Hijau~

tapi ade orang cakap ice room tak dapat sijil halal lagi.

wallahua'alam =.=

lydzar said...

dah dekat sgt ngn opis ni, tp tak penah lagi singgah..mahal tak harga foods dia?

eelobor said...

hehehe, pegi yang kat mana? saya pegi kat kota damansara itu hari. memang sedap aiskrim dia kan?

Daddy Ziyyad said...

sedapppppppp nya...
ingatkan ada eskrim ajeee..

wahida said...

tqaawesome: tapi ada blogger kata halal,saya pergi branch Kota Damansara, owner dia melayu..Dato' Razali..wallahualam...

lydzar: sgt affordable..harga icecream tu satu RM 8.90..tapi sgt berbaloi sbb sedap sgt...

eelobor: saya pun pergi kat Kota Damansara...mesti awak x baca n3 ni kan? heheh..

rasp said...

mmg ice cream dia mantooooppsss kan..

makdara TERdiva said...

sume org asik ckp pasal ice room jerrr..jeles la wa camni..:P

nak ajak cik abg pegi ice room gak lah!.. :)

Fieza79 said...

mesti sedap giler eskrem kat situ..tgk pn dh tergoda...!

betol la wahida gmba ko mcm pakai DSLR..kamera kompak jenama pe pakai nie...cha citer sket..hehe

mrsharis said...

wahidahhhhhh...aku dh la tgh lapar ni. Ko lak tayang gambar makanan sedap2 mcam ni. Adusssss..bertambah lapar perut aku ni..

wahida said...

fieza79: beb, aku pakai kamera digital olympus je...mmg hajat di hati nak pakai DSLR, x mampu lah...huhuhu...

lydzar said...

wahhh..nk ajak kawan2 pegi lunch situ lah nnt..

atty's said...

malam tadi kty ada lalu kat situ.ingat nak singgah..tp pergi jco kat giant..

Anisa Hang Tuah said...

wah wah
sedapnye makan makan

Just Call Me Bitt said...

1st time datang sini..hai...wahhh banyaknya ice..hehe

She is f.A.z.A said...

omg.. looks tempting kan..
thnks for sharing..
kat kota damn sajer kan.. harussss faza g coz x jauh pon dr umah :)

wahida said...

just call me bitt: hai...thanks drop by my blog...jap lg saya terjah blog awak...

Cik Ina minat Do do Cheng said...

semuanya ice.sedap je nampak makanan dalam gambar ni.

wahida said...

all: info aku baru dpt, ice room KD ni dah apply sijil halal, dlm proses nak dpt sijil tu, sbb baru beroperasi sebulan setengah..tauke kat KD ni melayu dan chef pun melayu, alhamdulillah...

|| NaFiRaa || said...

kekeekke.. cuba kalo suap nasi nganga seluas alam cam tuh..senang sket hati ye dak~ ini.. kalo suap nasi nak kena bebel dulu baru nak bukak mulut..haih~

Dee said...

sedapkan..anak2 dee walau xde asma pun x selalu dpt mkn eskrem..sbb dorang mudah dpt batuk..huhuhu..

Ena said...

terliur meleleh dah ni tengok eskem.. wallahhhhhh!!!

Mamamya said...

uikss...t'liur tgk makanan yg ada nih...lbh2 lg ice cream tu...aduhai...m'goda tekak sungguh....x pasti la kat jb ni ada x ice room ni....mcm x penah nampak jer.....

~ yus ~ said...

Mango Pomelo Snow Ice tu macam rasa nak cuba je. Memang nampak sedap...

IDAZS said...

terliurnya tgk ice cream tu.. nyum-nyum..boleh try nanti :)

Fyqa Othman said...

wahh,nampak sedap je kak.
hehe

wardah said...

kat depan giant tu kan Da? baiklah.. harus cargas ni..

wahida said...

wardah: ye, depan giant, sebelah sekinchan ikan bakar...

My Little Diary said...

salam

sedapnya tgk....
iceRoom??? mesti sejuk tmpt tu mcm kat aiskimo... kekeke

Hanis Azla said...

baru sekali ajer mkn kat ice room ni.. ice cream ni mmg boleh tahan.. tp klu mkn sorang mmg x habis sbb portion dia besar kan...

IMANSHAH said...

KL syurga makanan..suka makan kat KL

chugie said...

emm semuanya nampak sedap, walaupun tengok gambar je!

kat ne ni ek? bleh lah terjah sok lusa ni..

Sabihah said...

ya Allah...best nye tgk makanan die...teringin plak rs nak mkn eskrem....tak bleh jd nih...hehehe

wahida said...

chugie: kat kota Damansara...ni mesti x baca n3 ni, tgk gambar je..kehkeh..

..::SangRatoo::.. said...

Da..terkecur kejap ngk semua² nih..heheheh

Pala Maldini said...

alamak!!! terliur sih!!!

tapi, spagheti tu memang nampak marvelous la...

amirah said...

bestnya...harapnya dtg la bukak kedai kt melaka..hehe

ct shah said...

wahida,ko kijam sama aku.bukan ko kata nak belanja aku eskrem ke ari tuh??:P.oh...

Iznie said...

wahhh!!! nak sedap nyee....tringin nak try jugak la nnti....harap2 sedap seindah rupanye juga...hehe

salam ziarah...

mR.sYaH said...

wah best betul.. mmg obses dgn ais krim nih.. nak rasa gak..

HonEyBuNNy said...

uwawwawa..pagi2 dah terliur lapar...uwawwawa

Mrs.Eady said...

sgt la sedappppppp!!giler terliur tgk spagetti tuh!dah la kegemaranku!

Mawar said...

Kak wahida,

akak ni sama jgk mcm sy, suka mkn... tp masalahnya sy tak besar2 pun

Joy said...

ice cream tu semua nmpk sgt yummy..

Ina Hashim said...

wahhhhh terliurnyaaaaaaaaa

Softtouch [Hanim] said...

sedapkan..sy pun suka p situ...nanti kan wahida cube try dry durian tempura kot namanya..mmg sedpa giler..kene gan tekak sy...

zura@iwan said...

byk tgk blogger duk g iceroom...jauh la nk g ni..huhu

rieyana ynn said...

wah....lapor lg ni...tutup mata.....huhu..

Myra Jay said...

Sedapnyer....
Trus rasa lapaq.. adoyaaiii mmg terliur ha..