nuffnang advert

Tuesday, July 26, 2011

roti jantan dan sweetie cheese...

selamat pagi semua.....
dah breakfast? pernah breakfast roti jantan? ke korang dah biasa mkn roti jantan aku je belum? huhu....

 ni lah kekdahnya roti jantan tu...mcm roti telur biasa tu lah gamaknya...sebelum ni aku dok tgk je senarai menu roti, ada sekali tu aku tanya kat adik tu, dik, roti jantan tu mcm mana? dia ckp kalau roti telur biasa ada satu telur je kan, kalau roti jantan ni guna 2 bijik telur.....hehe...terus aku malu2 kucing nak order...aku mintak hubby yg order kan..aku kan wanita melayu terakhir, nak sebut pun aku segan....so, biarlah lelaki je yg order, aku tumpang mkn je la....hehe...

ni pulak aku persembahkan sekali lagi, sweetie cheese yg sedap nak mampus tu....lepas je aku publish citer psl kek ni ari tu, berderu2 lak aku tgk followers aku pun order sama...bagus la tu...dan so far semua pun mmg akan ckp sedap...kali ni aku order lagi...sweetie cheese ni ingat nak tunggu gaji baru order, tak dan tunggu gaji, hubby dah suh aku kol mr. curly order sebijik...

dah dpt tu, sekejapan hilang ditelan oleh perut kami anak beranak...hehe....mmg tak cukup order sebijik....pas ni kalau order aku nak order 2 bijik terus....
mcm aku ckp sebelum  ni, kalau benda mahal tapi sedap dan aku rasa sgt puas hati, aku tak kisah pun bayar mahal....ramai tanya kek ni harga berapa...meh aku jawab:

harga: RM 50

berat:  400 gram

rasa  :  mcm kek span tapi ada byk cheese dan tak muak pun...percayalah..kalau tak percaya gi tanya sesapa yg dah order tu...korang takkan menyesal punya order...

penghantaran: kalau area KL, mr. curly boleh tolong hantar, tapi selain drp tu aku tak tau...ko kena gi tanya abg rambut kinting tu....

by the way, tengs la pada abg rambut kinting atas special invitation menjemput den dan keluarga utk sesi mengetes sweetie cheese hari tu...den tak dpt join sbb ada hal tertentu yg tak dpt dielakkan..cewah, mcm ayat artis propa kan? kehkeh....

bro, pas ni wa nak rasa mango kek lu pulak...sila bagi wa tester...kalau sedap wa promote..hehe...


p/s: yeyyy, brownies sedap dari Bandung dah sampai!!! hip hip horay!!!

71 comments:

- dieyana - said...

Alahi, glamer bebenor switi cis ngan abang rambut kinting ni ek..heheheh....teringin nak try gak, 'tahap sedap giler' ni...hehehe, kalau tak muak tu, mcm sedap ek.

ratusiput said...

wah makin tersebar luas ciskek mr kerinting ni....good2...ehehe...mende sedap kalau mahal skit takpe puas hati kan...tekak pun lega...

Anum said...

ko kan,,, buat aku nak order lagi sekali je.. ermmmmmmm sedapnya

mrsharis said...

Woww...nk order gak la sebelum posa ni..

ajumohit said...

Aishhhh roti canai pon ade jantina ye ish2...yg kek mmg tliur dibuatnya ida, wajib kontek mr curly ni

mamyharraz said...

cis kek tu kannnnnn haihhhh nak kena jumpa abg rambut kinting jugak nih!

sgt teringinnyaaaa nak mkn ;)

fazilzura said...

ye betuiiiiiiiiiiiiiiii SEDAP bangat ..

beb , kek mango sedap bangattttt

Ilhamny.com said...

kah..kah..roti jantan..kreatif tul... sure otak blue org yg cipta tu..

amirah said...

hahaha..jantan betul roti tu weh.memang malu siut nak memesannya..

cis kek tu abg rmbut kinting tu bleh ke anta pos? nak rasaaaaa..

wahida said...

amirah: boleh je kalau pos...aku rasa la...hehe...

ubi said...

besnye nmpak sweetie cheese tu,, grr

LiLy @ MumMyQiStInA said...

tak pernah lg mkn roti jantan..
Sedapnye tgk sweetie cheese kek tu..

sha a.s said...

ckp psl abg curly fries tu kn, dia ade gak ajak aku g sesi mengetest tu kt titiwangsa tu haa...tp aku x g la babe...nyesal pulak x join, kot x dpt mkn kek preee.......ekekek

eLLy said...

nok cedap eh ... nanti antar kat aku ciss cake tu kat aku sepinggan .. hahahha ..

mr.curly said...

wah3..mekasehhhhhhh(gaye alleycats)..hehe

p/s: kek yg maso tester ari tu xbrani la den nk kato sodap..sndri raso dlu bru tau ..hikhik

lydzar said...

roti jantan..mmg tak penah dengar lagi :)

Hanis Azla said...

dua2 tu akak tak pernah rasa.. roti jantan pun baru first time akak dgr.. ketinggalan betullah akak ni..

mama iris said...

roti jantan?huhuh.....kalo aku order,aku nak sebut sambil tutup2 muka....malu kononnya....huihihihi...gedik x?

bujal X said...

brownies dari bandung~~kartika sari kah? slurrp~~

fiza said...

Femes btul ciskek abg rambut kinting nih yer, bila lah bley order nih.

Ada rupanya roti jantan yer...baru tau ☺☺☺

wahida said...

bujal x: tak, Amanda Brownies mari...

en_me said...

telur jantan memang dua bijik makk.. ahaks

Kakzakie said...

Untung abg rambut curly wahida promote. Mesti lepas ini dia bagi free. Kalau JB mesti tak boleh hantar kan... Nanti kakak nak tanya dia:)

wahida said...

kakzakie: takde maknanya dia nak bg free kak..hehe..

qemaishak said...

Pernah dgr roti jantan tapi tak pernah makan sebab xsuka roti telur biasa bikin roti pisang atau roti biasa je kak huhu..

tgk gambar cheesekek tu pun dah kecur ni huhu

Rahmah Ram Ram said...

Sedapnya...terliur tengok. BTW salam kenal dan follow juga.

Sis balas kunjungan and cantik ur header sweet aje..macam tuannya.

Happy blogging dan sudi-sudikanlah singgah ye.

Fieza79 said...

kena mintak komisen ni pada abang rambut curly tuu...

wida said...

hiks..betul ker ada menu roti canai jantan sis?

kelakar lah..

nieda said...

mestilah malu nak order roti jantan..double meaning tu..

kalau kek tu sedap mahal pun no hal janji dpt puaskan tekak

wahida said...

betul la nok...mmg nama dia roti jantan...

|| NaFiRaa || said...

muahahaha.. kalo ai jadik adik yg jual roti canai tu.. komfem ai malu nak terangkan pasal roti jantan tuh.. muahahahaha..

sarah-najwan said...

ooo..selalu akak dok order roti pompuan la yer sb guna sebiji telur..hehehe

ciskek tu..tgk gmbr pun meruntun jiwa raga ida wey..apatah lagi rasanya spt yg awk bgtau tu..

tapi akak xle nk order sb di luar KL..huhu

redza said...

klu 3 telor roti apa pulak ek

AI said...

- oooo baru tahu roti jantan tu telor 2...

MommyAqil said...

1st time dengar roti jantan..hihihi...roti cheese cake nampak sedap...tebal pulak tu...msti marvelles kan..hihihi...

puteri ain said...

cheseeeeee ..
yumyyyyyy :)

Queenie said...

arhaaaaaaaaaha hah hah...
kalau nak 3 bijik telur jadi roti apa? heheeee

Hanis MY said...

arghhh pengsan tgk sweetie cheese tu nakkk jgkkk huhu...

rasp said...

tul tu sis...kalo mahei tapi sodap...tak kisah kan...
tapi kalo mahei tapi hampagas...tu yg cam nak meroyan tu....

Salwa said...

nape nama roti canai tu cmtu.geli ar.haha.

James Alexander said...

ni jantan mana la cipta roti jantan ni... cis...hehe...

::FAIZ FARISH:: said...

nmpk sedap....

Diana @ bilakukatacinta said...

ohoooo.....terserlah kejantanannya...

Acik Erna said...

wahida..bila kata sedap nak mapos..teringat kawan acik cakap..orang NS ni..suka sebut nak mampos,,sampai makan sedap pun boleh nak mampus..terimgim pulak nak order..tapi jauh la pulak seremban ni ha..

AnAk dEneSor said...

bru tau kewujudan roti jantan..hihih

wardah @ fie shah said...

nama ganazzz wei..roti jantan

Mama Gee said...

adusssss tunjuk lg...gambar cake tu....sedapnya..terliooo huhu

azam said...

wow....sedap giler nih.....nak²

misya said...

baru dengar jer nama roti jantan tu,

Nadzshirah Nadzlan said...

mmg malu pn kak nk order roti jantan 2..xsenonoh bunyinye..
udah ler peneber roti byknye org jantan,malu teman nknyebutnye..
maklum la..pompuan melayu terakhir..hihi..(bole blah..)

miloais said...

roti jantan - roti kawen - roti tampal - roti tisu biasa dah makan

yg tak biasa lagi - kek itewww!
adehhhhh!~ terliur beb!
bak mai sepotong dua!!!

ILA HonEyBuNNy said...

adehhh..

roti jantan pun ada eh kak...ehhe

sedappppnya sweetie cheese...nyum3...

Adyla said...

kak sedapnye..kat jb xde ke..

eB ezrin said...

eB pilih kek, wahhhh... nalla :)

Mamamya said...

baru arini aku dgr ada roti jantan...ingat kopi jantan je ada...:) x penah plak aku jumpa kat sini...

uhhh...sweetie cheese ni mmg m'goda qalbu lah...abg rambut curly pun ada invite aku ngetes SC ni tapi apakan dayo aku ni jauh di selatan tanah air...camno nak pi????

ieda said...

aah dik sedap ( mcm dah makan ekkeke ) tapi tu lahh dia kalau penghantaran luar kl tanggung sendiri risiko dia tuu .. risau lak akak .. risau kek x sampai kotak jewww .. huhuhu

nampak gaya kena tunggu gi KL lah kannn :))

ps : nak sikit brownies sedap dari bandung ! lalalalal :)

Zura said...

hahaha..roti jantan..lawak plak..

::NureeN:: said...

x pernah dgr pon roti jnatan tue..
cake tue mmg nureen pernah mkn mmg mavelous lah.. tp bkn nureen beli pon member bwk SIL dia buat.. hehehe...

MaMa AiNi said...

he2x...ingat apa dia roti jantan ni?...rupa2nya roti telor !!..memang nampak sedap sweetie cheese ni...

munna said...

ooo itu pasal panggil roti jantan rupanya...

kasihredha said...

ssshhhhhhh
nak order roti jantan satu :)

jeBateja said...

roti canai 2 alam satu....hah...kalau mcm tu berapa bijik telur...?

Bitt (double IS) said...

cenggitu boleh hanto sample la kat wahida...hahahahhaahha

perghh roti jantan itu...konpem anak2 jantan saya sokakkkk...ahhahaha

Softtouch [Hanim] said...

hehehhehe...ooo mcm roti telur je cume ada 2 telur yer..mcm2..

sedpanya kek cheese tu......

iPai said...

tak pernah plak dgr roti jantan .. adeh2 .. sebab ye macam pelik ye .. hehe

Dilla Ady said...

alahai...meleleh2 air liur ni tauuuu...

sW33tdARLiNG said...

mantop makan roti 2 biji telur.. hehehehe

azza said...

kak ida.. aku punye mana? teringin nak rase kek tu..

wahida said...

azza: woi, tunggu aku balik kampung la nok...

[sutera kasih] said...

yummy......terseliur la pulak tgk ni :(

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

perhhhgghhh..mmg sedap... ingat raya ni nak order sebijik lagi la...