nuffnang advert

Thursday, May 14, 2015

BOH Tea Centre, Sungai Palas

Assalamualaikum semua...

serius, trip kami kali ni ke Cameron,
kami tak ke mana sangat pun..
sebab kebanyakan tempat di Cameron kami dah pernah sampai...
jadinya kali ni punya trip lebih relax...
tak terkejar2 nak masuk sana sini...
kami cuma pi tempat yang betul2 kami nak terjah je...

salah satu tempat yang aku tak sampai lagi ialah kat sini,
kat BOH Tea Centre Sungai Palas..
sebelum ni aku cuma sampai di BOH Centre, Ringlet tu...
masa kami sampai ni hujan rintik2..
lepas tu hujan mencurah2...
sampai kami terpaksa lepak dalam kereta tak boleh keluar dalam sejam gitu..
sempat la kami anak beranak tido dalam kereta...hahaha...

ok, nak menuju cafe...
kat sini jugak ada kedai khas yang jual pelbagai teh keluaran BOH...
tapi kami tak shopping teh kat sini pun...
kami kalau cari teh, kami pi beli kat Taman Agro...
kat sana harga lebih murah dengan jenama yang sama...
kat pasar malam pun tak dapat harga macam Agro bagi...
so, kalau korang nak borong teh stroberi ka, teh apa2 pun la,
pi cari kat Taman Agro, MARDI ok!

 minum susu dulu!

si abang yang susu kan junior...
junior ni memang manja sikit dengan abang Arel dia...

tengok menu kat sini rasa semua nak order...hahaha...
aku kan kaki makan...nampak semua pun sedap...ekekek...
kat sini pun self service, order menu kat kaunter terus bayar...

ok, menu hi tea dah siap...
jom makan!

chocolate melt...sedapnya la haiiii...
rm7

chicken pie...
yang ni sumpah tak sedap..
tak sedap sebab dia letak buah pala kat dalam inti...
i is tak makan buah pala...
ko dah kenapa letak buah pala? grrrr....
rm8
nyesal aku beli...tak abes pun makan...
hubby ngan anak2 pun tak boleh telan..huhu...

serius aku cakap mushroom soup kat BOH Centre ni terbaekkkkk...
mula2 beli satu set je, sekali tak cukup...
sudahnya beli sorang satu set lepas tu...
aku tambah order 3 lagi set...
anak2 aku kemain suka, berebut...
sampai mama ngan daddy punya pun dorang pow...
satu set mcm ni sekali dengan roti harga dia rm5.30
yang dalam sudu tu keropok goreng katanya...pun sedap...

kat BOH Centre ni ada macam2 jenis teh...
pilih je mana yang berkenan di hati...
aku sampai confuse dan tanya kat waiter...mana yang sedap...
dia suggest la beberapa teh,
dan akhirnya aku pilih teh yang light..
takmo yang pekat sangat...
jadinya waiter suggest aku amek Garden Tea Palas Afternoon...
set untuk 4 orang ni rm18...

pastu hubby tambah strawberry cheese cake...
yang ni sumpah sedap...huwaaaaaa...
tak cukup satu slice ko...
sambil taip sambil terliur balik...
dah la tengah puasa ni...
korang aku blogwalking jap lagi korang jangan tayang gambo makanan pulak..
kang aku sentap...hahahaha...
satu slice kek yang sedap ni harga dia rm 8.50

entah apa yang adik buat lawak entah...
dia buat lawak dia gelak sendiri..
si abang malas nak layan...hahaha...

 mushroom soup tu memang best la...terbaek laaaa...

ini budak duk ngorat awek yang lalu lalang,
tapi takde sapa yang heran..
tu yang mampu kemam bibir je tu...ekekek...

masa ni hujan lebat nya...
kami sangkut kat sini berjam2 jugak la...
korang bayangkan mcm mana sejuknya masa ni...dengan angin kuat...
mula2 kami pilih meja kat luar sana tu konon nak tengok view...
tapi bila hujan lebat dengan angin menusuk tulang, kami lari masuk dalam...
aku pun pelik akak2 yang duk mantain kat luar tu, tak sejuk ka...

masa ni hujan dah berhenti sikit...
laju2 snap gambo...
lepas tu hujan sambung lebat balik...huhu...
tak sanggup nak duk luar ni lelama, sejuk sangatttt...

masa hujan berhenti, cepat2 amek gambo view ni...
SubhanAllah, cantik sangat kan...

sebab tu kalau dapat layan minum teh sambil dapat layan view macam ni mmg best la kan...
tapi apa kan daya, cuaca tak mengizinkan...

eiiii, rasa nak guling2 je...
dah macam karpet aku tengok..

arghhhhhh...nyamannyaaaaaaaaa...
nak gi Cameron lagiiiiii...rinduuuuuu...

rindu dengan ketenangan, kedamaian dan kedinginan macam ni...
Allahuakbar...

tempat wajib amek gambor...
kalau weekend, ko memang berebut la nak bergambo kat sini...ekekek...



rindu Cameronnnnnnn, oh my!

24 comments:

idzwa kamaruddin said...

weh kooo..aku dah 8 thn tak jejak sana weyyy....eee rase nak kesana plak dahhhhhh...dah la baru batalkan tempahan rumah rehat cameron utk bln 6 ni ko tauuu...

Khai♥Rin : anies said...

dpt kepala dah set lps bc entry ni, harus sggh sini kalau jadi ke sana mggu dpn insya allah...

wahida said...

idzwa: yg ko pi cancel dah kenapa?? ko dpt book rpp ka?

AnneRaini said...

akupun suka cameron sbb view dgn dingin die tu.. pdhl bukan ada apa sgtpon.

nuyui a.k.a miss YUI said...

geram tgk junior.. alahai cheese.. aiyoooo... tensenn mai nmpk gmbr mkn sdp! hahaha

Jueliza Jamani said...

sedapnya cheese cake tu alahaiii.. g cameron ritu tak g sini pun sebab dah tutup... geram.. dah la jalan dia azab betuii.. menakutkan.. hahahha risau terjatuh dlm gaung...

Lea Ismail said...

wahida...tengok gambar2 ni rasa nak ke cameron sekarang. nak pujuk en somi bercuti kat sini nanti..

wahida said...

jueliza jamani: ha ah, mmg jalan nak masuk semua teh centre mmg mcm tu...kona sana sini...haha...kat ringlet pun sama...mmg kena hati2...

Nieda ramly said...

sedapnya kek chesee tu...
si abang dah boleh diharap

amirah said...

dengki sungguh aku ai...kena sabo takleh nk hangkut dak kecik ni lg..

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Hehehe... Teman ke Cameron bulan March hari tu... Entry pasal jenjalan kat Cameron dok terperap kat draft lagi...

Jalan ke BOH Tea Sg Palas nie OK tak... Bukan apa, kereta teman nie agak rendah... maklum la, kereta sport... :)

wahida said...

izni: jalan dia mmg bersimpang siur..kena hati2..ala, semua kereta pun boleh masuk la..bas pun lepas masuk tau...haha...

Sue-Rya Qistina said...

masa teambuilding kita dulu pun saya bawak husb n anak2 g sini gak..wajib katanya kan..x best g cameron x tgk kehijauan ladang teh ni..hehehe..

kak, sumpah dah lama giler x BW sini. blog saya pun nan hado updated nya..hahaha..tau2 je anak2 akak dh besar..huhu

Kakzakie said...

Geramnya kakak tengok pipi gebus junior tu.. memang hari-hari kena gomol abang-abanglah ni:)

nur anis said...

saya pergi ahad hari tu hujan jugak..tapi renyai-renyai..kemain sejuk ya amat..

Nooriah Abdullah said...

cantiknya pemandangan tu, bila lah akak boleh kesana..

erny firdaus said...

bestnyer..rindu nak datang sana lagi..mmg best sgt melepak di luar tu, nengok 'karpet hijau' sambil ditiup angin..sambil histeria nengok pilihan kek dia..hahhaa... i liiikkeee!

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
heeeeeeeeeeeeeeee
bam bam boom betui junior
kalah abang & 'adik' (kena tukor jadik anagh dah tau3 :P)

Linda said...

cantiknyaaa...

Diana Rashid said...

bestnya pemandangan..cantik..patut la ramai suka pergi..tenang je nampak hijau semua macam tu..

Qaseh Vee said...

mcm romantik je klu honeymoon kat sini . boleh nyanyi sambil berkejar kejaran cam hindustan . main cak ba n guling - guling ... hahahaaa ... verangan beb !

Rapunzel Cikilolo said...

nak pi cameron. nak pi tengok teh tu. tengok gambar pun dah menyegarkan retina.

hihi.

Azyyati Liah said...

Hi,

Tgah blogwalking terjumpa blog ni. Salam kenal :)

Rinna said...

Baru balik CH.. tapi tak sempat nak terjah ke Boh plantation.. hujan ler.. next time boleh pergi.. :)