nuffnang advert

Wednesday, May 13, 2015

Steamboat & Snack Corner, Tanah Rata

Assalamualaikum semua...

kalau dulu kami datang Cameron,
waktu dinner kami pekena daging rusa kat Tanah Rata,
konon nak bagi perhangatkan badan la kennnn...
tapi kali ni untuk dinner,
kami pekena steamboat...
kita cari sup dan tomyam la utk panaskan badan...
hehe...
itu pun adik ipar aku si Ain tu asyik la tanya tak pi makan steamboat ke?
ekekek...

kat Cameron ni melambak restoran steamboat...
pilih je mana yang berkenan di hati...
pusing punya pusing dari Brinchang ke Tanah Rata,
akhirnya kami decided makan kat restoran ni,
sebab ada tertera halal dan restoran ni dapat gred A dalam kebersihan...
dan memang kedai ni bersih sesangat pun...
tempat makan pun luas...
kami sampai sini agak lewat...
ramai orang dah habis dinner pun...
malam tu hujan lebat di Cameron...
tu ramai balik bilik awal kot...hahaha...

 sambal yang umppphhh...

 moh makan kacang dulu...


 segala mak nenek seafood ada dalam ni...


 anak2 dah tak sabar nak main masak2..

semua pun dorang humban sekali harung sampai bersepah meja...
takpe, bagi chance je...
memang trip kali ni untuk anak2 pun...
bagi dorang enjoy puas2..

aisey, kamera buat hal..
gambar tak cun...

amboiii sedapnya tomyam dia...
serius sedappp..
korang kalau pi Cameron nak cari steamboat,
aku rekemen makan kat restoran ni...
tomyam dan sup dia, yummylicious!!
anak2 pun makan banyak malam tu...


kalau nak cari,
restoran ni betul2 tepi jalan,
kat Tanah Rata tau...
harga dia rm23 per person...
untuk kanak2 pulak dia caj dua orang kanak2 rm23
so, kami bayar malam tu rm69...
a bit pricey,
yang penting sedap oiiii!!

21 comments:

mama tisya said...

lprrr tgk steamboat tu

Mar Mansor said...

saya suka steamboat,,makan ramai-ramai

Nurzakiah Hanum said...

akan di terjah

AnneRaini said...

aku setiap kali tido cameron mmg akan mkn steamboat. sedap baq hang mkn dlm suasana sejuk2. tu.

amirah said...

perghhh..terbaek...tomyam dia tgk pun tau best

norhidana miswan said...

sodap nih layan kt CH,... udahla sana sejuk mlm2... layan lak steambot yg panas tuh mmg sesuai sgt...
harga pun nampak berpatutan lah kak

Kakzakie said...

Makan masa hujan memanglah bertambah-tambah kan lapar..

Fazleyatul Aini said...

fuuhhh menggoda wehhh

nur anis said...

saya baru makan kemarin..tai bagi saya tak sedap...kikiki..

wahida said...

nur anis: haha...selera orang lain2 kan...

akubiomed said...

Bila gambar steambot ini teringat pengalaman pertama kali makan di Cameron Highlands. Rasa pelik lihat bahan-bahan disediakan tidak di masak. Tak tahu nak mula dan terpaksa minta bantuan waiter ajarkan. :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

fuhh sdpnya tgk.. xpelah mhl skt asalkan puas mkn kan kak.. hihi

eima said...

wahh meanrik .. ai mkn steamboat kat hotel setiawangsa je .. free hehehe include ngan bilik

Diana Rashid said...

sekalai sekali pi CH mahal2 apa salah nya..bukan hari2 kan..anak2 pun suka..

Myra Jay said...

Selalu nampak kedai ni bila lau dari Brinchang ke Tnh Rata tapi tak pernah try..

Tp klaupun mahal janji sedap kira okla kan.. :)

aTieYusof Family said...

sedapnya steamboat..lama tak makan..:)

idzwa kamaruddin said...

sedap oiii masalah nyer aku yg terliur liur kat sini dah mcm mane???

Diana Din said...

syioknya...sejuk2 makan steamboat ^_^*

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
tomyam tu meghahnya mak ngah he3
steamboat ni pakai serve ikut set yer???
bukan jenih buffet???

Qaseh Vee said...

klu dah sedap supnya , mahal pun x pe wahida ... berbaloi ...

Rinna said...

Sedapnyaa tgk steamboat tuh