nuffnang advert

Tuesday, May 12, 2015

demi stoberi celup coklat kata ko...

Assalamualaikum semua...

nak sambung citer short trip kami ke Cameron Highlands baru2 ni...
serius aku cakap, aku suka giler dengan Big Red Strawberry Farm ni...
masa aku datang Cameron dua tahun lepas,
aku pernah cakap dengan hubby, aku nak repeat tempat ni...
sebab tempat dia best, ada cafeteria yang besar,
dan ada kebun strawberry dan sayuran2 kat sini...
sejuk je mata memandang...
lagi satu pilihan menu kat sini masyaAllah,
punya lah banyak...
aku sampai rambang mata...
kalau boleh semua pun nak order...haha...
sebab tu bila sampai je Cameron,
tempat first kami cari adalah Big Red Strawberry Farm ni...
aku pernah buat entry pasal tempat ni kat sini
kalau nak tengok gambar lebih details,
klik je link aku bagi tu.
entry dulu lebih banyak gambar...

dulu datang Cameron tanpa junior,
welcome to Cameron Highlands, sayang!
Alhamdulillah, junior sepanjang perjalanan ke Cameron tak meragam...
cuma ada lah sikit dia merengek mungkin sebab lama benau dalam keta..

masa kami tengah makan pun, dia ok je...
good boy lah anak mama ni...
meh muah ciked!

 holloh holloh...cium tengkuk tu kang!

haaaa, makanan kami dah siap...
kat sini style dia kena order kat kaunter, bayar, makan!
self service ye...

dan benda wajib kami order adalah stroberi coklat!!
yang best sebab coklat tu dibakar dan sentiasa panas...
best oiiii...makan berebut dengan anak2...hahaha...
satu set gini rm18.90

aku add pulak dengan  waffle + eskem..
rm6.90

 hubby order air coklat...

air coklat tadi set sekali dengan muffin ni..
satu set rm8.90

aku punya strawberry shake...
rm5.90

anak2 apa lagi...of coz la stroberi sundae!!
penuh dengan stoberi kat bawah tu..
satu bekas sundae ni harganya rm7.90

stoberi celup coklat panas makan di petang yang dingin memang lah syurga...
makan pulak dengan keluarga tersayang,
serius moment terindah...

my lovely family...sayang sangat kat dorang neh...
si abang yang asyik la dengan bola sepaknya...
si adik yang petah berkata2, suka bertanya...
si junior yang makin manja terlajak...
dan si encik laki yang suka ajak aku gaduh....grrrrrr...

sayanggggggg anak2 mama!
pas ni kita lepak buat short trip gi Pangkor lak ye...
ehhh?? sambil jeling encik laki...

disebabkan aku up post ni kat instagram,
ada hamba Allah yang dah terliur...
maka gigih la dia panjat Cameron Highlands tu sensorang diri,
dia datang pulak time cuti Labour Day bersambung Wesak tu hari...
pastu tag kat aku dan ngadu dia sangkut jem berjam2 lamanya...hahaha...
bertabah la dik non ye...sapa suruh ko datang time public holiday...kiki...
demi stoberi celup coklat kata ko...ekekek...


serius, moment best sangat masa ni...
walau hanya lepak2, makan2,
dengan cuaca yang sangat dingin,
entah kenapa aku rasa best sangat masa ni...
dan kami makan dalam keadaan yang sangat tenang...
macam aku ckp sebelum ni,
kan kami datang waktu weekdays...
so, mmg tak ramai org...
syok gilerrrrrr...

25 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

ala nyampah la tgk mknn sdp2 ni..hahahha

Nurzakiah Hanum said...

bestnya
x sbr nak pg nie

NM03 said...

nnt la kalu aku pegi aku lepak tempat tu. nk rasainye sendiri

AnneRaini said...

percaya tak aku tak suka straweberi celup coklat..so aku tak pernah order kalo gi cameron..hehe

norhidana miswan said...

nnti kalu pi cameron nk lah pi site jgk... terliur nengok stoberi celup cokelat tuh... perkh meleleh air liur den

Lynda Che Lah said...

wei kak..
ni nak kena g cameron esok gak ni..adoi

wahida said...

anneraini: aku caya je nok...aku ada je kawan yang tak mkn stoberi celup coklat ni..selera orang kan lain2...

Fazleyatul Aini said...

saya pon tgh plan dgn kwn nak terjah cameron on weekdays too !
sebab memang daku sesungguhnya tak suka orang ramai2

amirah said...

uiii..syorga duniawi katanyerr

akubiomed said...

Serius sedap celup buah strawberry dengan cokelat. Tempoh hari kami bantai anak beranak celup dengan cokelat di R&R selepas turun dari Cameron Highlands. :)

Rai OurKizuna said...

bencik~! hahaha

Yaya Azura said...

sedap2 gambo makanan..haish..2 kali yaya gi cameron..tak pernah feel best..hahha..kena try gi weekdays jugak lah.

Fiza Rahman said...

Dah berjaman tak gi cameron. Kecur ailio aku nengok stoberi tu. Nasib tak ngandung.

eima said...

wahhh mmmg menarik betui gambo insta tu ...ptt la org tu sanggup pi panjat bukit

Z@i Z@mR33 said...

sedapnya tgk smua makanan tu...ah...dan2 teringin nk p mkn kt situ

Daddy Ziyyad said...

makan kat situ mmg terbaik la..aku suka waffle plus ice cream tu..

Diana Rashid said...

Mama..nak jadi anak angkat boleh...
nanti pi pangkor kami nak ikut..
hahahaahh

Ann Ishak said...

strawberry sundae tu mengancam betul

Rapunzel Cikilolo said...

Huahua.

Aku pun rasa nak panjat cameron ni. Sedapnya tengok strawberry shake tu.

Lea Ismail said...

aduh...sedapnya stoberi cicah coklat.lama dha tak kena ni...

Myra Jay said...

BRF ni wajib terjah kalau panjat kemeren kan..
Masa 1st sampai, time nak keluar tu, fuhhh! besirat urat darah semua rasa gerun, lepas tu ok la mantain comey :)

Khai♥Rin : anies said...

smlm tgk cuti2 baget. si qi tunjukkan tmpt yg sm mcm dlm gmbr ni...tetiba teliur tgk semua yg manis2 ni waaarggghhhhh

Diana Din said...

g cameron memeng tak sah kalo tak pekena stoberi cekelat !!

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
alaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaii
stoberi celup2 cekelat :)
nomei jer gambor last adik peluk junior tu
sengeh sakan :P

Qaseh Vee said...

bila lah ada geng nak panjat cameron ni ... dah x sabar rasanya ... huhuhuuu