nuffnang advert

Wednesday, July 10, 2013

Cuti2 Cameron Highlands: Big Red Strawberry Farm, Brinchang

Assalamualaikum semua...
kata je tak nak keluar dari bilik hotel kan? mahunya? jom lah kita pi pekena strawberry coklat kekdahnya...so, kami ke sini...

 ke Big Red Strawberry Farm ni...nak masuk sini, mmg jalan jem sikit...sikit je jem nya, tak teruk sgt pun...jalan dah la kecik...tapi bertabah la...Cameron ni mmg memanjang jem je kekdahnya...nak tunggu dia tak jem tu tak tau lah bila...hahaha...

 yeayyy!! dah sampai!!

 sayuran yg ditanam menggunakan hidroponik...

 anak aku si abang tu beriya benar nak petik strawberry, mcm tak pernah petik je, dulu dah merasa petik strawberry kat Bandung...tak pelah, kita bagi je la kan, tapi bila tanya kat org kedai, buah dah habis utk dipetik...huhu...takpe bang, kita carik tempat lain...
sekarang kita pi minum hi tea yer...

 anak2 excited giler...abang ckp abang suka cameron ni, sbb sejuk, tapi adik pulak tak suka cameron sbb sejuk sgt...hahaha...mcm2 anak2 aku ni kan...

 beratur nak beli makanan...self service ye kengkawan...

 kat sini ada mcm2 foods and drinks yg berasaskan strawberry...pilih je nak mkn apa, semua ada...tapi masa order kena sebut nombor makanan yg tertera...kalau sebut nama menu, dia tak layan...huhu...

 strawberry pancake with icecream...yummy...sedap sgt...pancake masih panas tu yg layan tu...

 strawberry yogurt and strawberry milkshake...rupa mcm sama, tapi rasa dia lain tau...

 strawberry yg bakal jadi mangsa kami utk dicelup coklat...

 bekas berisi coklat yg sedang dibakar...

 jom celup jom!! yeayyyy!! heavennya makan kat sini...strawberry dicelup coklat panas2 dimakan di waktu yg dingin...mmg best lah...

 muffin strawberry...pun best...terbaik!!

  last day sebelum balik, kami repeat balik mkn kat sini, aku nak cicah lagi strawberry ngan coklat, tapi malangnya last day hari Ahad tu, strawberry coklat dah habis...huhu...nyampah..takpelah, buat kat rumah je la...tapi mkn kat rumah tak sama macam makan kat sana..hahaha...ngengada kan? 
takpelah, order tea shake strawberry je la...sedap air ni...terbaik...

 dah nama kat Cameron kan, kita bantai la strawberry habis2an..semua menu pun berasaskan stoberi kekdahnya...


 yg ni pulak stoberi waffle with icecream...pun sedap...senang ckp food kat sini tak mengecewakan lah, semua pun best...
kat sini jugak ada scones, tapi aku tak mkn scone kat sini, aku mkn scone ala2 English kat tempat lain, English la sgt...yg tu nnt aku update lain...

 si abang suka benar mkn stoberi cicah coklat kat sini, berebut2 dia dgn adik...berebut dgn aku sekali...hahaha...

 si adik siap hirup eskem..bukan main lagi...budak jarang dpt eskem mcm ni lah...hahaha...

 si abang pulak sampai comot2 mulut...mcm budak2 tau...

 nganga besar kalau suap eskem...huh..

 makanan ni semua habis dibedal kami berempat...syok mkn kat sini...cuaca dingin dan food sedap...tu sbb kami repeat lagi tempat ni sebelum balik...

 dah habis mkn, anak2 berlari ke bawah...tu dorang, di sebalik sayur2 tu...

 dorang berlari sekeliling farm ni, tapi tak keluar peluh pun...hahaha...

 dah nak balik dah, budak2 layan ikan jap...

bye bye Big Red Strawberry Farm!! kami pasti kembali ke sini lagi...

35 comments:

Fazleyatul Aini said...

aaa tak nak tengok makanan wuwuwuwuw

♥ Wina ♥ said...

aaahhh nak pegi! nak pegi!

dulu masa naik cameron x pegi pun sini..

beb, parcel dah dapat ye...tq beb! muahhh

Khai♥Rin : anies said...

turn sy tak lama lg yeaaahahahhhh

wahida said...

wina: oh, dah dapat eh...Alhamdulillah...

kesoma rai said...

waii..telan air liur berkali kali aku.. ko jahattt..hahaha

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya holiday

norhidana miswan said...

tgk budak2 seronok kite pun tumpang seronok kan... sapa yg tak minat stoberi pg situ msti jd minat stoberi gk... maklum sana sini stoberi kan

Nafira usof said...

ko kan~ saje jer tau~

meleleh air liur aku~
hahahaha

Amanda Suria said...

Harus repeat naik lagi ni.....x leh jadik ni.....cendawan goreng ko x beli ke nok...

Tina Othman said...

U

Ni yg kat atas bukit tu kan, wah saya serik nak pergi, time turun tu scary gila

ArELeEz said...

kat sini mmg xbuleh petik strawberry kot.. sbb leez pergi baru2 ni pun diorg xkasik petik gak. last2, kitorg gi yz agro farm kat tmn sedia. situ buleh petik.

Munnafendy said...

hahaha sabor je la baca entry ni tgh2 pose ni..adoiyaii..

ohh stoberi coklat... -.-*

wahida said...

tina othman: ye dear, kat atas bukit tu...

areleez: sudahnya kami petik kat lavender cameron nok...

Makcik Anak 3 said...

alahai....seronook nyer g sini..tp pikirkan memasing meloya jer.....rasa macam serik nak g lagi...tapi nak g jugak lagi..hhheeeee

lizz said...

ermmm sedapnnyer nengok strawberi coklat tu.........

diana said...

sejuk2 la best adik..heheh..
seronok bila kita pi mana2 anak2 pun seronok..
dah memang nak seronok kan depa..kan?/

Umie Artoqiemie said...

telan air liur

NM02 said...

aku cicah ngan coklat hershey beb... layan jugak

wahida said...

NM02: eh, laki aku pun baru beli coklat hershey tu nok...

::NureeN:: said...

mmg best la tmpt ni...
ri tu p sana x prasan lak..
pas ni klau terjah lg wajib ni singgah...
best2...

sudipVSsenduk said...

bila makan stoberi celop coklat dkt rumah, ko pasang la aircond suhu seminima mungkin

wahida said...

sudipVSsenduk: kahkah...akak sudah bikin saya gelak guling2 di ofis ni...muahahaha...

m.u.l.a.n said...

serius menggelegak air liur dalam tekak ni dok tgk strawberry dll tu, sementara nk tunggu ke dapur masak utk bukak pose..

JunAina said...

Stoberi2 tu buat air liur meleleh nok...puasa lak tu. Kijam2...

Daddy Ziyyad said...

Sedapnya nok....
Teringat masa aku kat sini...makan benda yg sama..

Silap besar aku tgk entry kau time puasa ni..hahahaha

Carl Lesmana said...

oh kakakku , bestnya stoberi coklat , adikmu ini pantang jumpa stoberi coklat . hahahaha

akubiomed said...

Strawberry cicah cokelat. Teringatkan kisah Dato K pikat Dato Siti dengan strawberry cicah cokelat antara kesukaan beliau.

jeBateja said...

anak buah den kat tempat keja baru je gi.....bapak buah dia jerk lom penah2 gi.....ahakz

veesandy said...

cantik lak sayur tuh dah mcm bunga . waduh ! mmg ngences nih . strawberi semuanya ! besar sungguh papan tandanya ...

eima said...

harap maklum hari ni hari ke2 aku berposa ..napsu aku masih belum dpt aku kekangkan ... huuuuuuuuwwwwwaaaaaaaaaaaa seb baik pagi lagi hehehhe

eima said...

harap maklum hari ni hari ke2 aku berposa ..napsu aku masih belum dpt aku kekangkan ... huuuuuuuuwwwwwaaaaaaaaaaaa seb baik pagi lagi hehehhe

Eye_nee said...

Tak pernah pun jejak kaki ke Cameron ni...huhuhu....

GREENJADE said...

ni kalu musim dia kemain meriah buah stoberi..aku pun gelak guling2 baca komen akak SudipVSSenduk tu nok...jom la kite try test amik feel katenye..hak hak hak

Cik Eka said...

aaa sedapnya semua strawberry. tak sabo nak pegi sana. hehehehehe

ros_reeza said...

bestnya gi sana.. Ros pun suka makan strawbery coklat! teringin pulak nak p sana :)