nuffnang advert

Thursday, July 11, 2013

Cuti2 Cameron Highlands: Anis Tomyam, Tanah Rata

Assalamualaikum semua...
aku tau mmg ramai kalau dtg Cameron, susah nak cari tempat mkn yg best kan? sbb aku pun mcm tu...hahaha....tapi aku boleh rekomen korang satu kedai makan yg best kat Tanah Rata ni.. 

 kedai ni nama dia Anis Tomyam...jenuh jugak nak carik tempat makan yg best malam2 ni...sudahnya kami ke sini la...cuba nasib makan kat sini...

 si adik dah penat dan lapar..mujur dia mkn banyak malam tu...

 kami order sup cendawan utk anak2...sedap tau...

 special kat sini adalah masakan daging rusa...aku tak mkn daging rusa, ni utk hubby...nama masakan ni daging rusa goreng bawang putih...masakan dia sedap lah... cuma daging dia liat sikit, kalau tak, mmg dah perfect dah...
daging rusa buat pemanas badan di kala kesejukan...heheh...

up dgn sotong goreng tepung...pun best!!

aku pulak order nasi goreng cili padi..perghhh, pedas giler cili padi dia ni...meleleh air mata hidung bagai...haha...tapi terbaeklah...sedap!! pastu up pulak dgn telur dadar, mmg best lah kan...


aku rekemen korang makan kat sini, rasa tak tau nak mkn kat mana, cari Anis Tomyam ni, tapi bab parking kat Tanah Rata ni, azab la...so, bertabah la...

kalau korang nak dtg sini, ni details dia:

korang carik Starbucks kat pekan Tanah Rata ni, bertentang dgn Starbuck, ada food court kecik, korang boleh carik Anis Tomyam ni...senang je...

atau sesat, kol nombor ni (nombor yg tertera di signboard kedai):

012-518 5253
012-580 1580


korang pun kalau ada tempat mkn best di Cameron ni, boleh la share ngan kami semua...feel free drop ur comment...sama2 kita share...

33 comments:

Nurhayati Mohd said...

sedapnya...tak tahan tgk gambar makanan time bulan pose ni huhu

:: Mrs.Eady :: said...

wehhh aku dah lama tak naik cameron nie....ni yg buat aku berkobar-kobar nak pegi nih!!!semata sebab mkn sedap..bleh?? :D

Nurzakiah Hanum said...

bestnya rusa

lizz said...

semuanyer sedap2 ni yang terlio ni..daging rusa pun ader special sungguh...

Amanda Suria said...

Last time aku pisiang nok. X bermalam pun...mmg xde masalah..ni tgh plan nk pi lg dan bermlm kat sana...aku dh amik details dh. .thanks nok..byk info dpt ni...

Khai♥Rin : anies said...

wokey babeh! nnt kita share! ;-)

emy pokden said...

cameron ada starbuck yek..best2..hhehee lama tak ke sana..

♥ Wina ♥ said...

betul beb...susah sket nak carik makan best kat cameron nih

insyallah naik nanti blh try ni...aku dh rindu nak makan steamboat panas² atas cameron tuh huhhhh..

norhidana miswan said...

udahla mlm2 sjeuk dpt lak mkn yg pns2 mmg syok kan kak...

::NureeN:: said...

seb baik kat sana sejuk.. so x la berpeluh mkn nasi cili padi yg meletop tue hehhee....
nureen g sana mkn kat restron blkg psr mlm brinchang, tp nama x sure, dia masakan cina, sedap jugak :)

Fazleyatul Aini said...

adik lapo sampai senget2 badan hihi

NM03 said...

aku tgk adik lentok, aku pun rasa nak lentok sama... dah start rasa ngantok...

lieyalatif said...

alamak beb..saje jek nak seru2 aku naik cameron....mmg dlm planning pun nak pegi sbb dah lame tak buat lawatan muhibah ke sana...plus aku dah rindukan jagung mutiara sane....

atty's said...

daging rusa tu mmg nampak shedap pun..hish bulan posa ni semuanya sedap. :)

Zawiah said...

dugaan bulan posa bila nampak mknn nih ... heheheee

Rasp said...

i kalo ke sana mesti nak makan steamboat sis...
sbb panas2 kan makan steamboat leh stimmm gitu hahahahaha...

JunAina said...

Sup cendawan! Nampak sedap sangat.

Pedas2 sangat akak tak bolehlah mau potong selera nak makan.

SangRatoo said...

noks..menangis ngk gambar2 dlm entry ni..menangis noks..sabarr sabar...dugaan :) hohohoh

eima said...

depan anis ni ade org jual yong taufu tu ek ....

bertabah la napsu dan perut tgk blog wahida ni ... huwaaaaaaaa

AnneRaini said...

ko memang kan..saje nak kasi perut aku berkeroncong tgk nasi goreng cili api tu..huhuu

wahida said...

eima: alamak, tak perasan la ada org jual yongtau fu ke tak...serius tak perasan...perut dah lapar, tak pandang kiri kanan dah...hahaha...

GREENJADE said...

cehss pepagi buta ni dh buat aku menggelabah perut la nok..bertabah bertabah huk3

Fazleyatul Aini said...

kak, keychain dah sampai. tengkiuuuuuuuuuu heeeeeeee

wahida said...

fazleyatul aini: dah sampai? Alhamdulillah...sori tau lambat...

akubiomed said...

Memang layan kalau kena Tomyam panas.

Qhaifa Nur said...

hari tu masa kak nur pergi CH..ada jumpa gerai kat tanah rata juga..kalau tak salah ada taman permainan..situ pun sedap juga...

ArELeEz said...

dh m'jejeh2 air liur leez nih. hadoiiyaiinyepon!

Rapunzeel Cikilolo said...

peergh....

aku pose hari ni

:P

ros_reeza said...
This comment has been removed by the author.
ros_reeza said...

sotong goreng tepung tu yang sedap tu..

floria shah said...

Tak puas hati dengan servis kedai ni... tooo sloooww... sayur pon kedekut dan sangat sikit. Sangatjauh beza dengan kedai sebelahnyer.. kedai mama restaurant ke ape name dia..servis pantas, sedap, x kedekut.

floria shah said...
This comment has been removed by the author.
floria shah said...
This comment has been removed by the author.