nuffnang advert

Monday, July 8, 2013

Cuti2 Cameron Highlands: Century Pines Resort (Part 1)

Assalamualaikum semua...
sebenarnya aku pegi Cameron ni sbb ada teambuliding ofis kat sana...dah alang2 pegi sana, aku ingat nak bercuti terus...kursus dari Rabu hingga Jumaat lepas, habis kursus petang tu, hubby ngan anak2 amek aku kat Hotel Equatorial tmpt aku berkursus...
dari Equatorial, shoot terus ke Century Pines Resort ni...

aku booking sini dah last minute sebenarnya...sehari sebelum pi kursus...itu pun sbb tertengok drama ulangan Adam dan Hawa...tu yg rasa nak check in kat sini jugak tu...hahaha...nasib baik ada bilik kosong lagi...
turun kereta je dah terasa kenyamanannya...
kami booking satu malam kat sini, lagi satu malam, kami duk apartment...

anak2 dah tak sabar nak tgk bilik...bilik kami bilik bawah, tak yah naik lif bagai...yeayyyy!!

ni lah bilik kami...aku booking bilik Deluxe with Garden...luas bilik ni...

pas tu mintak tambah extra bed...extra bed ni kena tambah rm70 termasuk breakfast sekali...

anak2 berendam dlm bath tub tak ingat...air sejuk beku beb...mcm dlm ais je rasanya...
nasib baik hot water berfungsi dgn baik...i like...



selipar pun disediakan...utk yg tak tahan sejuk kaki kat lantai...nasib baik lantai kat hotel ni pakai parquet...kalau tak, mmg lagi sejuk la...


yg best bilik kami ni adalah garden ni...mmg aku saja amek bilik ada garden kekdahnya...nak rehatkan minda...hirup udara nyaman dan sejuk bersama family tersayang...
makan2 sambil sembang2 kat garden ni...

damai terasa di hati...sunyi, sejuk, relax...so calm....

bilik kami ini berharga rm278 + breakfast (government rate)...aku jarang nak amek bilik yg agak mahal cenggini...aku suka bilik yg murah tapi selesa...tapi takpe lah, sesekali boleh la...nak relax2 kat Cameron ni...dah dpt bilik mcm ni, mmg tak keluar la...rugi wooo kalau bilik mahal2 ko merayap tak duk bilik...kahkah...

cantik dan sgt nyaman...jiran sebelah tu malam dia baru sampai...heheh...

cuaca nampak panas tapi sebenarnya sgt dingin...
kat Century Pines ni mmg sejuk sgt nok...even kipas pun takde kat bilik dia...tapi MasyaAllah, sejuk tahap gaban kat sini...kami anak beranak tido pakai sweater dan stokin....gigil2 weh...



aku review bilik hotel dulu, lobby, coffee house dan persekitaran hotel aku buat n3 lain...

33 comments:

Fazleyatul Aini said...

bestnya rasa macam tak nak balik

Nurzakiah Hanum said...

cantik ek
tp mahal la ..haha

Nafira usof said...

canteknye bilikkkk.. mmg rugi kalo x duk bilik lama2 cam nih.. hahaha.

Rindu CH!

Rapunzeel Cikilolo said...

seronok nye ada taman kat tepi tu...

CaDLyNN said...

kite pn baru balik cameron last week :p

Teena Tna said...

Teena pun baru g cameron aritu, nak tgok gambar kt ladang teh...

emy pokden said...

hotel ni tempat aku lalu lalang utk jogging jer dulu...dulu kan aku first posting di cameron higlands ..sonok wei dok sana..bangun pagi je gigil nak mandi...asal malam jer lapo...tp tak gemuk2 pun dok sana..dok kl baru gumuk..sbb kat cameron..ptg2 jogging..jogging yg tak kuar peluh...

NM03 said...

mcm kat obesi

aLyNnZ said...

Alin pernah stay kat century pines ni itu pun sbb ada teambuilding..kalo tak maybe tak kot sbb cam mahal gaks kan..tp biliknyer mmg superb kan..best2 kan..dkt jugak dgn bandar..

AnneRaini said...

aku suka suasana sejuk kat sana...tak belengas..hehehe

amirah said...

pakai stokin bagai?? waaa ai likeee..tmpat2 sejuk2 ni la best. feeling2 oversea..huhu..arghh nak pg cameronn!!

Angah said...

waooow sejuk je nampaknye....

♥ Wina ♥ said...

canteklah bilik dia! part plg best garden tu la..betul!

aku berapa kali dah pegi cameron, mmg x pernah nak on ac or kipas pun..sejuk giler!

Che Rosliza Che Mat said...

cantikya bilik...taman pun cantik..

diana said...

cantik bilik sama cantik dengan harganya..heheh..tapi ok la kan sebab boleh lepas2 kat luar lagi..

mrs kayrul said...

Dah 2 kali duduk kat bilik sebelah awak tue...mula2 ok la best, kali ke 2 duduk situ kena sakat ngan hantu terus pangkah taknak duduk lagi kat situ....

wahida said...

mrs kayrul: ye ke? Alhamdulillah kami takde kena apa2...

JunAina said...

Bilik ngadap garden boleh romantik2 kekdahnya...ahahhaaa...

atty's said...

cantik sgt..mmg berbaloi

Qhaifa Nur said...

akak tak pernah bermalam kat CH..
seronoknya wahida...

eima said...

tak penah dok cni ... slalu dok area brinchang je .. cantek padan la ngan harga die

Cik Nor said...

tu lah, tgk tajuk pun rasa macam familiar je, ye lah dalam cite adam hawa

Munnafendy said...

g CH xpnh lg stkt ni dduk hotel mhl...duk hotel murah2 ja..bak kata akak rugi amik mhl tp p bjalan!

Amanda Suria said...

Cantik erk nok kat situ...x pnh lg stay kat situ.....

Umie Artoqiemie said...

brape hengget ye bilik yang ade garden camni?

akubiomed said...

Wah ada garden lagi. Boleh lepak dekat luar.

norhidana miswan said...

cantik n berbaloi ngn harga nyer kak... siap ada garden tu yg best tuh...

Rinna said...

Cantik dan selesa tgk biliknyaa siap ngan garden..:)

Ema Johari said...

bolehlah try menginap kat sini pula

Khai♥Rin : anies said...

uiii utk hanimun best ni

kyo_9 said...

PERGH!
subhanallah memang cantik~
teringin nak pergi~~~

lynnettetbj said...

Macam mana nak guna government rate tu?

lynnettetbj said...

Macam mana nak guna government rate tu?