nuffnang advert

Wednesday, July 10, 2013

Cuti2 Cameron Highlands: Century Pines Resort (Part 2)

Assalamualaikum semua...
kita update lagi Century Pines Resort Cameron Highlands yer...sambungan dari sini...
sekarang aku bawak korang jalan2 sekitar hotel...tak banyak gambar pun, tapi boleh la nak sharing ngan korang semua...

 dingin sangat di sini...

 disebabkan kami tak keluar mana2 selepas check in petang tu, aku decided utk mkn kat bilik hotel je...konon nak order room service (penghantaran makanan ke bilik), unfortunately dorang takde room service nok...grrrr...kalau nak order kena order kat coffee house then tapau bawak balik bilik...cis...kena pegi coffee house la ni? huhu...bertabahla...
sudahnya kami order wedges...

 1/2 dozen chicken wings

 nasi goreng istimewa, yg haram tak istimewa pun...hahaha...kesian laki aku, sate tu keras nok...nasi goreng dia pun tak sedap...baik makan kat luar je...hampa...

 cuma yg ni je sedap, spagetti bolognese ni...ni utk anak2...aku pun share sekali...sedap!!

 tengok adik menghongges chicken wing tu...siap ada garfu...hahaha...

 makan2 di garden bilik...best giler masa ni...sejuk, nyaman, tenang...

 rindu pulak bilik garden ni...

 lobby hotel...

 di hotel ni la, shooting drama Adam dan Hawa...dan di kerusi ni lah, Nadiya Nisa duduk...heheh...

 jom pi coffee house dia pulak...

 breakfast kat sini biasa2 jer...mcm biasalah, ada nasi lemak, cereal and etc...

 dlm coffee house...tak ramai guest yg duk dlm ni, ramai prefer duk luar...termasuk lah kami...

 kami duk kat luar ni lah...best duk luar ni, hirup uadara nyaman dan sejuk di sini...

 food mereka adalah tak best...huhu...

 Century Pines di waktu pagi...

 pokok pines...kat sekitar hotel ni terlalu banyak pokok2 pines, tu sebab hotel ni diberi nama Century Pines

 antara arca yg terdapat di sekitar hotel ni...

 sweet moment bersama hubby...sejuk2 di Cameron ni peluk hubby mmg best lah...eh?

 Pahang Suite...giler besar ni...semalam rm800...tak mampu mak jemah...hahaha...

dapat bergambar depan Pahang Suite pun jadiklah....ekekek...



itu je la gambar2 sekitar Century Pines Resort, yg penting bilik garden yg aku dpt mmg best, service pun ok, mintak apa je, laju dorang hantar..cuma makanan hotel adalah amat poor...tak sedap....huhu...yg lain2 aku bagi 5 bintang...


so, kalau korang nak check in sini, ni details dia:
Century Pines Resort,
Lot 42, Jalan Masjid, 
Tanah Rata, 
Cameron Highlands

tel: 05-491 5115

36 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantik kan

Rapunzeel Cikilolo said...

pegi sini kena bawa bekal...

hehe.

::NureeN:: said...

sama la..
masa nureen g CH pon dok cini, tp bkn bilik tu, nureen ambik yg sebelah kanan klau dr dpn.. ada garden gak..
pemandangan mmg best, nk photoshoot mmg cantik... tapi stuju, bf dia mmg out, biasa ja kan.. :P

:: Mrs.Eady :: said...

kenape ko dah kurus nok??

norhidana miswan said...

mmg cantik hotel ko duduk tu kak, ptt lah pengambaran adam hawa penah bt situ yek... walaupun makanan tak sedap tp tempat mmg terbaik

lieyalatif said...

ishh mau tak best hotel nie ..sbb hotel ni tahap 5 star kan nok...harga pun mmg debomb..setaraf laa dgn keselesaan die kan nok....

alahh kejam...teliur tgk makanan2 tu nok haahahahaha....

selamat berpuase dan selamat berbuka...

♥ Wina ♥ said...

adududuu ni yang rasa nak naik cameron terus lepas raya nih!

tiap² tahun repeat pun xpe

pssttt: beb, aku tak kisahlah ko nak hantar bile..no hal...take ur time k :)

wahida said...

wina: beb, aku dah pos dah semlm...heheh...

NM02 said...

tergoda ngan shidi.... ehhhh... sori sori... hahaha.... ngan chicken wing la....




ampun kak jah!!!









larik!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wahida said...

NM02: aku kejar ko beb sampai tempat mahad!! hahaha...

Qhaifa Nur said...

tempat sejuk macam ni cepat lapar wahida..
tak sedap jadi sedap juga...
bab hotel ni puas hati...

sudipVSsenduk said...

kalau penginapan best tapi makanan out, mesti frust.

sejuk2 ni rendam maggi pon sodap kan..

Amanda Suria said...

Aku tgok ko dh kurus giler la nok...apa rahsia mu.....ok...aku masukkan dalam wishlist....

Fazleyatul Aini said...

huaaaaaaaa tidak *tutup mata tak nak tengok makanan*

Cik Eka said...

adeh nengok wedges ngan chicken wing tu adoi terliur. hahaha

tapi nasik ogreng istimewa tu, nengok pun tak de rupe istimewa. hehehe

Masya said...

ni hotel yg berlakon dalam ombak rindu tu kan.. wah bestnya huhuhuhu.....

wahida said...

masya: dlm adam dan hawa...

faraherda.razalan said...

Aku serik nak ke Ch bt ms ni sbb aritu g, jam teruk! Huhuhuhu~

Ratu Hatiku said...

dah lama x g cameron..bestnya.
Sedap plak tgk cara adik mkn chicken wing tu hiihihi

Chinta Safia said...

cantikkan...

Rasp said...

lupa lak i nak kirimkan u bawa Sapphire sekali ke CH tu...
dah lama dia dok berkicau nak ke sana hehehehhehe...
tapi tul lah sis...
sejuk2 sedap peluk cik abe hehehehehehehehe...

JunAina said...

Check in kat sini makan2 carik luarlah.

eMMe said...

best dok CPR.. saya penah duduk situ tu pun time kursus... tergoda tgk spagetti blognese tu...opss.. Puasa mata okey...hihi..

eima said...

lawa lobi ... tp aku tak mampu kot kat cni giler mahai tu ..heheheh sip

Nieda ramly said...

dekorasi di loci mmg class lah!

wahida akak dah buat sampa ketuk @ sambal tumbuk sahur tadi .
tq.

Nafira usof said...

canteknyeeee..
nak gi CH jugakkkk... rindu udara sejuk kat sana~

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

selamat berpuasa..

haah, nampak makin slim la..
apekah petuanye.. hehe

cantik gak century pines ni eh, so far lom pernah cek-in lg sini.. gi CH pun baru 3 kali.. heheh
Insha Allah, len kali bulih try stay sini plak. ade gov. rate eh?..

psst, spageti bikin lapar wooo...

lizz said...

kemain lawo tempat ni...nanti bolehla jejalan sini...amboi makanan tu...sib baik x sedap...

akubiomed said...

Kawasan sekitar yang menarik dan cantik.

Khai♥Rin : anies said...

kalu mcm tu kena bw makanan sdn bhd la yek...x pon bw dapur hehehehe

atty's said...

kalau kty bercuti wajib bawak bekal..
paling malas pun sambal ikan bilis ngn roti gardenia

Has said...

lawa la hotel ni. last time pg duk equatorial... atas nun. tp tu cite 4 thn lps :D

ArELeEz said...

kasut ala2 alaska tu comellah! ;)

GREENJADE said...

tang makan out tu mmg spoil lah..

Aishah Jahirah said...

salam kak wahida...selamat berpuasa..
mak aih makanan..hehee

Anonymous said...

salam. betul ke buffet breakfast hotel ini tak sedap?