nuffnang advert

Wednesday, March 11, 2015

Koh Samui: Chaweng oh Chaweng

Assalamualaikum semua...

sorry, ada sikit lagi nak sambung Koh Samui punya entry ni...
saja nak share apa yang ada kat Koh Samui...
aku dengan hubby aku banyak ronda Chaweng naik motor sampai tengah malam...
saja kami nak tengok betapa happeningnya Chaweng ni...
for information, Koh Samui sangat terkenal dengan fullmoon party...
tempat mat saleh berlibur gituwww...
sebenarnya ada banyak gambar aku snap sepanjang jalan2 kat Chaweng ni,
tapi banyak sangat gambar gegar...
ye lah, sebab sambil naik motor sambil snap,
memang la pic pun goyang...huhu...
so, aku tepek la mana gamba yang ok...tapi tak banyak sangat la...

comelnya petrol pump...sengsorang dia kat sini...
brand Singer pulak tu...ekekek...

 jalan punya jalan jumpa stadium...weiiii ada pertandingan Muay Thai la!!

kebetulan pulak, masa kami datang tu pertandingan Muay Thai sedang berlangsung...
hajat di hati memang la nak tengok, tapi pertandingan pun dah nak habis masa tu...
takde rezeki...

 tiket masuk untuk pertandingan Muay Thai rm120 per person....


 malam masih muda...

jalan lagi nampak gitar besar...
dah macam Hard Rock pulak...

 pastu nampak benda ni...dah macam Planet Hollywood pulak...

 rupanya ada reggae pub kat situ...

macam aku cakap Koh Samui ni tempat mat saleh berlibur...
so, pompuan Thai kat sini mmg ramai cari makan dengan jalan macam ni..
tayang body, tackle mat saleh, cium2 sikit, terus masuk bilik...huahuahua...
pic yang aku tayang ni cuma sikit je,
ada tu yang kami nampak, ada mak nyah cuma tutup nipple dia dengan plaster saja...
hanya tutup nipple saja okeyyy...pitam aku tengok...
aku tengok rasa nak pitam lah,
tak tahu lah kalau laki aku terjegil pulak biji mata dia...hahaha...
tapi aku tak sempat la nak snap pic mak nyah tu...
sebab dah berpinar bijik mata aku neh...panik pun ye jugak...kahkah...

terlalu bnayak pub macam ni weiiii...
tight girl show bersepah sana sini...
pilih je mana yang berkenan di hati...

malam terakhir kami kat Koh Samui, kami makan lagi kat Fareast ni lagi...
sebab tak tahu lagi mana nak cari restoran halal...
so, kami makan je la kat sini walau service kat sini ya ampunnn punya lah slow...
mek jah siap warning kat mamat waiter ni, 'please make it faster...'
dia cuma jawab, 'maybe'...kahkah...siut je mamat ni...

laki ceq order chicken finger...
hrmmmm sedap gak la...

ya ampunnnn, chicken chop yang entah apa apa..
kuah apa yang ko bagi aku makan ni woiii...hahaha...
so, kalau korang pegi makan kat Fareast ni, korang jangan order western kat sini tau...
kalau nak order tomyam ke, seafood ke, kat Fareast ni mmg terbaek lah...

ok lah, dah nak balik dah...seawal pagi kami dah naik ferry...
muka pengantin yang penat...tak cukup tidur malam kata ko...

 dalam ferry ada tempat nak massage...

kami tak massage pun kat dalam ferry ni, sebab malam terakhir kami kat Chaweng,
kami dah massage...ah, lega giler lepas dapat massage weiii...

dah lepas naik ferry, nak tunggu bas pulak...
nak gi airport Surat Thani...huhu...
sumpah serik..kalau ke Koh Samui sila jangan amek Air Asia weiii...
silalah amek flight yang direct ke Koh Samui terus...buang masa je...huhu...

flight kami dah sampai...
oh, tak sabar nak jumpa Malaysia!
rindu roti canai! ekekek...

aiport Surat Thani yang kecik tapi selesa...

atas awan...sangat cantik pemandangan ni...
demi Allah, tiap kali tengok pic ni, teringat kat Rain MH370...huhu...




Alhamdulillah, akhirnya selamat sudah kami kembali ke Malaysia...
From Koh Samui with love gituwww...

19 comments:

idzwa kamaruddin said...

wahhhh aku pun terngangan tgk yg pakai bra tu jek..kekekeke...

AnneRaini said...

kalo aku nmpk benda2 gitu harus akupun berpinar... bukan suka tp loya...kahkahkah

Nurzakiah Hanum said...

best gak kan koh samui nie.. bleh masuk senarai nie

NM03 said...

sepanjang malam shidi ade je ngan kau kan??? dia tak kuar diam² kan? hehehehe





ampon shidi... jgn mareee

wahida said...

nm03: ha la...aku dah kepit dia sepanjang malam...tak bagi dia kuar bilik...muahahaha...

Ann Ishak said...

chicken chop tu betul2 nampak kosong je :p

Cik Ecah said...

chicken finger,,,,sodap nyer...

merasa jugak naik flight...aku x merasa lg kak...hahaha *tutup muka*

Mona Lea said...

chicken chop tu mcm budak2 je yg buat. hihihihi

wahida said...

ann ishak & mona lea: kannnn...hahahaha....

Alin Marlini said...

ko yg pompuan pening tengok perempuan sana...apatah lagi yg laki kan..gegar lutut kot...laki aku pi ritu...katanya tengok gak tiger show tapi kat luar jek...kakakakakka

eima said...

bkn takat mat saleh je kot berlibur ramai jugak org kite pi sana ... budak opis aku rajin pi sana juga ... nak makan ayam siam plak kate nye ...tah hape2

akubiomed said...

Macam-macam ada disana. :)

Khai♥Rin : anies said...

byg kan laa kalau nyah kat malaysia pakai mcm tu ttp dgn plaster je.... rs nyer terkeluar segala isi perut dgn usus2 sekali ;-)

Lynda Che Lah said...

akak..
kerana Nyah pakai plaster tutup nipple itulah Allah hantar Tsunami kat dorg..huhu
pegi Phuket tahun bila tu..gitu juga rupanya..tgk landmark paras air masa Tsunami..
Ajak hubby pegi Krabi pula dia takmo..kata kang kena tsunami x memasal pasal dorg..

norhidana miswan said...

mlm kt sana mmg happening yek kak... ptt lah klu cite koh samui yg bujang2 ke laki org suke... sbb kt sana mmg tempat utk geli2 hehehe

aduhla ciken cop hapa kah ituw kak oi... kelako bebeno platting nyer...

lps baca psl nyah ttp puting je, aku dh mule lah terimagine hahahha... dulu2 masa mude remaja rajin gk pusing kt area bandar jb tmpt nyah2... gitu gaya jgk... diaorg tkade rasa segan ek

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha gelak tang tutup niplle tu ja..

rasp said...

mahal gak tiket muay thai tu ek sis, RM120...
"maybe" ek dia jawab hahahhahaha..
dengor mmg leh gelak tapi kalo ada kat situ mau menyirap darah kann ....

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
laaaaaaaaaaaaaaaaaa
ingatkan cucoq ghopernya chicken chop he3

yen(toka ziizokukuto) said...

wahhh,,,,best nya kak,,,thankz sharing,,,pasni klau nak travel,,ada lah guide jugak,,tau sikit sikit,,hihih,,,