nuffnang advert

Thursday, March 13, 2014

Warkah buat Mohd Hazrin Mohamed Hasnan


Assalamualaikum beb!!
Morning!! How are u today?
Aku harap ko berada dalam keadaan yang sihat2 je, tak kira lah ko berada kat mana pun sekarang
Serius beb, aku tak tahu langsung ko antara anak kapal yang berada dalam pesawat MH370 tu
Allahuakbar!! Sungguh2 aku tak tahu, aku tak perasan nama dan muka ko bro
Kalau laki aku tak bagitahu, sampai ke sudah aku tak tahu ko ada dlm flight tu
Beb, aku nak ko tahu sangat2
Aku ni pada awal ingat takde orang yang aku kenal terlibat dlm flight tu
Pun dah rasa sebak giler
Inikan pulak aku dah tahu ko ada dlm flight tu
Kawan yang aku kenal since UiTM lagi
Satu batch, satu fakulti, satu kelas, satu group
Kita sama2 pernah buat public speaking, discussion sama2
Pernah makan sama2, still remember??
Dan aku sangat berbangga ko dapat berbakti pada negara
Mewakili Malaysia dalam industri penerbangan
Bukan calang2 pramugara dapat berkhidmat dalam Boeing 777-200 Aircraft
Weh, aku bangga giler dengan ko beb, ko dengar tak neh??

Wah, hensem ko sekarang eh
Bukan main segak lagi
Tapi mana ko sekarang beb?
Tell us, where are u right now???
Apa yang sedang terjadi sebenarnya ni weh
Terlalu banyak spekulasi pasal isu korang ni
Aku malas layan isu2 spekulasi ni, aku nak info yang betul2 sahih je
Masalahnya yang sahih itu lah belum kunjung tiba
Kami sangat clueless, buntu
Yang aku tahu satu dunia sedang gigih mencari korang
Satu dunia sedang mendoakan korang
Satu dunia sedang menanti korang
Beb, ko dengar tak neh??

Kalau ko 'tertidur', bangun lah weh
Kalau ko sedar, cepat2 la balik Malaysia bro
Anak bini ko tunggu ko tu
Kami kawan2 ko ni pun menunggu ko dengan penuh sabar
Kau sentiasa ada dalam doa kami
Jaga diri bebaik
Bertahanlah selagi ko boleh bertahan
Aku tahu ko mampu melakukannya
Wei, ko tahu tak, sambil aku taip ni aku tahan air mata ni dari gugur
Sebak sangat rasanya
Aku harap ko boleh baca warkah ni
Dedikasi khas untuk ko, G-Go...

Balik cepat beb, sampai Malaysia kang kita lepak mapley, mahu??



Mohd Hazrin Mohamed Hasnan atau dikenali dengan Rain Hasnan atau kami kawan2 batch DHM98 gelar dia dengan G-Go, salah sorang anak kapal yang berada dalam pesawat MH370 yang masih hilang itu, adalah kawan saya, yang pernah bergelak ketawa bersama, yang sama2 pernah bersusah payah membuat assignment bersama2, dan sekarang saya sangat2 bersedih di atas kehilangan ini.
Rakyat Malaysia, teruskan berdoa utk mereka, doakan juga misi mencari dan menyelamat MH370 dipermudahkan. Amin Ya Rabbal Alamin.

45 comments:

Fiza Rahman said...

Sedih :-(

Berdoalah...dan terus berdoa.

NM03 said...

sedehnya warkah ni jah. aku harap, kembalinya dia nnt, dia akan baca warkah kau ni. aku harap korang dapat bertemu di mapley nnt, bertukar cerita yang indah2 semasa kehilangan dia. in shaa Allah.. itu yang aku doakan...

g-go... wahida tunggu kau, balik cepat ye...

Nurzakiah Hanum said...

teruskan berdoa hanya itu yang mampu kita lakukan

Khai♥Rin : anies said...

kembalilah...

ain.ya.nun. said...

Kembali lah Rain.
Kami semua menanti beritamu.

#prayforMH370

NEKCIK said...

Iya Wahida....keep on praying agar semua persoalan terjawap

D.Shahril Hakime said...

sama2 le kita berdoa.... agar deme semua selamat......

D.Shahril Hakime said...

sama2 le kita berdoa.... agar deme semua selamat......

Cik Puan Eka said...

Sedih sangat, dari hari kejadian lagi menanti beritanya.

wifenya pregnant kan..

Tihara said...

Insha Allah sentiasa berdoa khas buat mereka..agar dipermudahkan urusan pencarian..sabar ea

eMMe said...

Kite semua berharap, saudara islam kite dlm pesawat MH370 pulang dgn selamat... Doa terus berdoa, moga Allah beri peluang dan kesempatan ini utk bersama dengan keluarga masing2.. Inshaallah... Amiin...

rohalili hassan said...

siyes ni..terharu baca dedikasi dari seorang sahabat..khas untuk G-GO ni..semoga semua penumpang dan jugak kru pesawat MH370 sentiasa dalam lindunganMU ya Allah..amin

norhidana miswan said...

meleleh air mata aku sambil baca surat ko nih kak... aduhhhh... sedihnyer, lg2 org yg kite kenal ada dlm situ... tak sbr nk tunggu apa yg akan jadi... moga mereka selamat ditemui

HeNRieTTa JoSe said...

Terharu baca dedikasi nie....speechless sebagaimna dorg clueless....

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Lagi sedihkan wahidah bila ada ken baik yg terlibat sama :(

Moga dipermudahkan oleh Allah s.w.t atas segalanya..

DOAKAN MH370#

Cik Jue said...

DOAKAN MH370..
moga semua selamat

Eliss Mie said...

anak ofiz mate saya ni.ibu dia dah dah bersara 2 tahun lps. semoga cepat lah dijumpai kapal terbang ni..

Eye_nee said...

Seriusss beb...akk sebak baca surat ko ni...Terlalu byk Clue..tp semuanya False..Fake....Hanya satu kita harap..MH370 selamat pulang dan membawa isi perutnya juga dlm keadaan SELAMAT....

#pray4MH370....

Rinna said...

Terharu dan sebak membaca warkah buat Rain.. Moga dia dan yang lain² selamat.. Insyallah..

#DoaUntukMH370

Jueliza Jamani said...

Sebaknya...

:: Cik Viva :: said...

Doakan MH370 (anak kapal & penumpung@) kembali dgn selamat..inshaaALLAH

mama maman aka yana said...

Ya allah maha besar.. sabar yer.. tak sangka2 kawan baik pun terlibat sama... moga2 beliau dan semuanya kembali ke pangkuan keluarga dan friends..

Pray for MH370

Linda said...

sedihhnyaaa baca ni..serius sedih. Walaupun x kenal sapa2 dalam tu tapi rasa nak menjerit jek tanya...manalah MH370 ni pergiii? baliklahh...pleasee :((

attyfir said...

semoga dipermudahkan semua usaha kita utk mencari mh370..amen

Ann said...

allahuakbar...sedih bace kak..semoga slmt semuanye dan dipermudahkan usaha mencari

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Semoga cepat di jumpai.

BungaTulip said...

Sedih kan..kita semua masih dalam penantian..harapnya mereka akan kembali. teruskan berdoa untuk semuanya..

Ujie said...

Allah..sebak terasa. walau tak kenal. Tak putus2 doa kita utk mereka semua.

Cik Ecah said...

sedihnya....
tersentuh....
moga ada berita baik #mh370 utk kite semua...

wallahu a'lam...

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Kita sama-sama doakan yang terbaik untuk mereka ye...

Fazleyatul Aini said...

sentiasa berdoa untuk keselamatan penumpang MH370

:: idzwa :: said...

G-GO...balik lah..

Mummydearie said...

Ya Allah, sedih pulak baca warkah ni. Tak kenal pun siapa G-Go ni tapi baliklah cepat. Keluarga dan rakan-rakan semuanya merindui. Di manalah kalian ni sekarang?

JunAina said...

Air mata tak berhenti mengalir, doa yg terbaik buat mereka.

Ema Johari said...

yang tak kenal kita rasa sedih..apatah lagi yang kita kenali salah satu mangsa di dalam MH370.. Moga cepat-cepat mereka kembali.

kayyana said...

sedihnye baca surat sis ni..

Rizziela said...

semoga semuanya akan selamat

Amanda Suria said...

ya allah...mana diorang ni...sampai ke hari ni makin buntu mencari..semoga allah bagi petunjuk....

anajingga said...

Hanya Allah sahaja yang mengetahui apa yang terjadi..namun kita disuruhNya berusaha, berdoa dan bertawakal..semoga dipermudahkan jua.

emy pokden said...

sedehnye...apapun aku berharapkan miracle akan terjadi..insyaallah..amin....

munna said...

Doakan yg terbaik buat MH 370... Semoga semuanya selamat

ieda immi said...

sedih dan sebak .. x tahu nak kata apa ..

apalah nasib mereka ini .. dah seminggu kehilangan dan keadaan mereka tidak diketahui ..

walau dalam doa berharapkan sesuatu yg baik tapi adakah mustahil semua ini ..

selamatkanlah mereka , berikan petunjukmu

#pryformh370

eima said...

kami jg berharap diorg selamat kembali...
aku benci org suka sebar mende karut kat fb cam die terer....

Sue-Rya Qistina said...

sebaknya..xtau nak cakap apa..
masih menunggu dan menanti dengan penuh harapan..
semoga segalanya dipermudahkan Ya Allah. ameen ameen..

Anonymous said...

Allah sahaja yg Mengetahui apa yg terjadi...jika mereka dah tiada..kembalilah ke sisi Pencipta dgn RahmatNya...jika masih ada..pulanglah ke pangkuan keluarga dgn keselamatan dari Nya..