nuffnang advert

Thursday, January 15, 2015

pre honeymoon

Assalamualaikum semua...

hari Selasa baru ni kami laki bini amek cuti,
konon nak temankan si adik masuk tadika dia tu lah...
tapi urusan si adik setel cepat,
dah temankan dia sampai dia masuk kelas,
si abang pun dah selamat pegi sekolah,
si junior pun kami dah hantar kat babysitter dia,
so, apa lagi, mak pak pi dating la...hahaha..
bukan selalu pun nak berdua macam ni..

kami mulakan dengan breakfast..
laki aku tanya nak makan kat mana...
laju2 aku jawab nak mkn kat kedai roti canai yang ramai org tu,
yang kat Kundang tu...
oh, sekali check GPS, nak update kat instagram,
nama kedai ni Warung Roti Canai Pak Sharif rupanya...haha..
dah banyak kali makan kat warung ni pun tak tahu nama warung ni apa...
tapi tapi...
dah sampai sini aku tak order pun roti canai dia
padahal roti canai dia best, garing gitu...
sudahnya aku order nasi lemak,
laki aku je yg order roti canai, pastu dia up pulak dengan telur separuh masak macam ni...
aku mmg tak lah nak telan telur separuh masak rupa gini..kembang tekak ceq...huhu...
sambil makan, sambil sembang, sambil plan apa nak buat lepas breakfast..

so, kami decided ke JJ Rawang la...tengok movie...yeayyyy!!
kami tengok Taken 3...umak aiiii, best giler movie ni oiiii!!
sumpah best!! dari 10 bintang aku boleh bagi 9 bintang...
laki aku ada download Taken dengan Taken 2,
tapi entah bila nak tengok entah..
alih alih terus tengok Taken 3 je...ekekek..
eh, tapi best...serius best!! aku recommend citer ni siapa yg ada plan nak tgk movie..

dan buat pertama kalinya, kami tengok movie back to back.
dulu zaman dating zaman bercinta bagai nak rak,
takde pulak nak buat perangai giler macam ni,
ni dah anak tiga rasa best pulak tgk movie back to back mcm ni...
lepas tengok Taken 3, kami beli pulak tiket Night at The Museum 3..
habis je movie Taken 3 tu, laju2 gi kaunter beli tiket ni pulak...
hrmmmm, Night at The Musuem kali ni tak best sangat la...
kelakar tu tetap ada kelakar,
tapi boring sikit...content tak padat...pastu alih2 dah habis je cerita ni..
aku dengan laki aku pandang2 sesama sendiri,
macam eh? dah habis?? errrrr...
aku saja menyakat laki aku, lepas ni nak tengok wayang apa lagi,
laki aku senyum je...
kalau lepas movie night at the museum kami pi beli tiket lagi mmg giler la
bukan kami yang tengok wayang,
silap2 kang kami yang buat wayang...eh? hahaha...

dah layan movie back to back, baru ada rasa lapar...
so terjah JM Beriani House..
aku pernah review dua kali tak silap pasal JM ni kat blog aku...so, kali ni aku tak review lagi lah...
dah banyak kali pun kami makan kat sini, macam biasa, tetap sedap...
kalau dulu nak pekena JM ni, kena pi Kota Damansara sbb situ je yg terdekat dengan Rawang,
tapi sekarang dia dah bukak branch kat JJ Rawang ni, so, kita terjah sini je la...

minum pulak dengan apple kasturi...hrmmm nyamannya...
tapi mood hubby agak terganggu sikit masa makan ni,
sebab dia terkejut dengar berita officemate dia meninggal accident..
meninggal masa patah balik nak ambik bekal anak dia ke macam mana cerita ntah..
lebih kurang gitu la...sedih.
Al fatihah buat arwah..

dan buat pertama kalinya aku dapat merasa jugak kacang pool ni...
dulu aku teringin giler sampai berhajat nak terjah Larkin sbb nak pekena kacang pool yang original..
tak dapat pi sana, makan yg ni pun ok lah...sedap rupanya...
satu set macam ni rm7.90...layan...
kalau roti tu dibakar lebih garing laaaaagi superb sedap lah..

ingat tak, baru2 ni aku dah dapat cek nuffnang?
saja try tengok kat ATM, dah clear ke belum cek aku tu,
sekali dah ada RM400 dalam tu, apa lagi,
laju2 cakap kat laki, yang, jom terjah Primavera!
laki aku pun laju je jawab, ok jom!!
amboi laki aku tu, mentang2 aku tak pakai duit dia, laju je dia jawab jom...hahaha...

aku memang target dapat income nuffnang, aku nak beli kasut kerja baru..
dan target nak beli kasut either kaler biru macam ni, atau maroon...
tapi maroon takde pulak design yang plain depan macam ni..

dah selamat pakai pun...
serius, i love this shoe soooo much!!

dan berbaris lah ia bersama Primavera ku yang lain...


sekian, cerita orang pre honeymoon...
dapat berdua walaupun cuma hanya berdating kat dalam JJ tu..
tengok movie back to back, makan2 pun dah cukup indah...
tetap lah happy...
tetaplah dapat pegang tangan raba raba laki sendiri dalam panggung tu...
muahahaha...
sekarang tengah bersiap nak pasang badan nak sambut anniversary ke 10 awal bulan Feb ni...
wah ko, siap nak pasang badan..
eh, haruslah, kata nak pakai bikini kat Koh Samui nanti kan...
hahaha...
larikkkkk...

27 comments:

Khai♥Rin : anies said...

kalu tgk gone girl lg best...lg dramatik!

boleh bau kedai kat kasut tu ;-)

amirah said...

amboih...dating...best2..hihi

AnneRaini said...

aku suke gak dating berdua ni...ade can jgn di lepaskan...

amboi kooo, dpt adiklah junior nnti...hehe

Nieda ramly said...

primavera boleh buat ketuk kepala ...tajam tu

Nieda ramly said...

primavera boleh buat ketuk kepala ...tajam tu

Ena said...

Psssttt!!

kita setuju sangat Taken 3 tu..
Best giler kan..
Baru semalam kita tgk
kiranya selang sehari la kan kita nye pre hanimun tu.. hihi
rasa nak repeat tgk lagi je.. hahahah

idzwa kamaruddin said...

hahahaa..pasang badan yg tak menahan tuh!!!

ain.ya.nun. said...

Alahaii, nak ngedate juga dengan le hubby. Tapi awal-awal tahun ni macam susah je nak cari masa.

ain.ya.nun. said...

Alahaii, nak ngedate juga dengan le hubby. Tapi awal-awal tahun ni macam susah je nak cari masa.

CikSiti said...

wahh bestnyer dating yerr

nuyui a.k.a miss YUI said...

Wah mmg dating bt2.ni..
Heheheh.. cntik kasut kerja akak.

Kniedaz said...

bila dah ada anak-anak ni, dapat berdating berdua macam tu pun dah cukup indah..hehehe..amboi..cantik kasut2 dia...

::NureeN:: said...

wahhh meriah...
ngan makan2nya ngan movienya...
aku pon lamo benor x dating berdua...
primaveraaaaa da best.... :)

NEKCIK said...

nekcik pun suka sangat jm briyani...msnepati citarasa orang johor

Fiza Rahman said...

Aku dating kat umah jer...hahaha...

Sedap plak tgk telur separuh masak tu. Kasut ko yg tengah tu sama mcm aku punya. Tapi aku kaler hitam. Dah lunyai pon ☺

Rai OurKizuna said...

hamboi ko.. baru pre dah sakan.. kalau honeymoon tatau la cemana.. hahaha

NM03 said...

mesti mahal kasut kau jah, aku nak sebut pun belit lidah. hehehe

eima said...

gilosss... nk terbahak aku baca yg bwh sekali tu raba laki sendrik ... kekekekeke

Nur Inani said...

sedaapnyaa apple kasturi. heels tu pun lawaaa :D

aLyNnZ said...

alahai syioknyer dpt dating berdua..alin ni carik2 gak masa nak dating huhu..amboi marathon movie mmg double seronok ler kan..

safurara said...

ewahhhh~ sonok yewww.hehe.akk suka eh primavera.sy g opis pakai selipar je.kalau g meeting baru pakai heels.hahaha

Diana Rashid said...

Bikini nya dah beli ke belum?/beli la bikini dulu..gantung dalam lemari..buat penaik semangat..hehehe...

Jangn lupa gambar pakai bikini wajib di IG kan ye..
ahhahaahh

Azian Elias said...

best nya..


tp tgk wayang tu mmg tak tahan... tahap gila kentang ye.. tak penat lak bijik mata ye Wahida.. heeeee


apa2 semoga berbahagia hingga jannah..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
waaaaaaaaaaaaaaaaaa....
tak sabo nunggu entry koh samui gitew :)

eMMe said...

cantik kasut2 kak ida beli... sesuai dgn kaki kak Ida yg runcing kan... saya kaki depan kembang, so kene pakai yg jenis lengkung bulan tang depan tu... tapi kalo kaki mancung, lagi cun kan...

NzA said...

hamboi...p dating ye wahida n en suami...seronok tuuuuuuu..
Wah byknya dpt amount nuffnang...jeles2x....

Amanda Suria said...

wah santek2 kasut ko nok...bestnya tp aku kan...x leh la pakai kasut jenis tu...tersungkur aku jatuh,x tau la kenapa maybe kena sesuai ngan kaki jugak kot