nuffnang advert

Tuesday, June 18, 2013

JM Bariani House, Kota Damansara

Assalamualaikum semua...

 Ahad lepas masa Father's Day, kami celebrate makan2 kat JM ni....sebenarnya kami dah 3 kali mkn kat sini...sedap sgt weh...tu yg asyik repeat je tu...so, father's day tu hari pun mkn lagi kat sini...eheh...

 disebabkan dah beberapa kali mkn kat sini, aku sekalikan je semua pic menu yg kami mkn ok...
yg ni set ayam masak beriani...tak ingat berapa harga....yg penting sedap...

 yg ni pulak set ayam masak merah...sedapnyaaaaaa...serius sedap!!

set dia dtg sekali dgn kuah dalca ni...yummy...aku suka kalau letak kentang ngan terung byk2...feveret aku tu...

 aku pulak kalau dtg sini, mesti nak order air JM Tea ni...ala, sebenarnya tea layer tu la...sedap...harga tea layer kat sini rm4...anak2 ngan hubby pulak suka order soda bandung...soda bandung pun rm4...

 hubby pulak kalau dtg sini mesti nak order Fried Ribs Rosemarry ni...festaim cuba, hubby dan anak2 dah jatuh cinta...sepinggan mcm ni boleh share ramai sbb portion byk...aku pulak tak mkn kambing, kalau hubby ngan anak2 tak habis kambing ni, kami tapau bwk balik sambung mkn kat rumah...heheh...
sepinggan ni rm16.80...pada penggemar kambing, patut cuba...

 yg ni pulak daging masak beriani...sedap!! daging lembut...dah beberapa kali mkn kat sini, rasa dia tak berubah...maintain sedap tau...
daging beriani ni harga dia rm8.90

 tu pulak acar buah dia...aku pulak kalau buah dibuat masakan, mmg aku tak reti nak telan..huhu...dah try mkn, mmg tak boleh masuk...tapi hubby ckp sedap...aku cuma amek dia punya kuah je...buat rasa2...namun nak mkn buah dlm tu, tidaklah...

 side order...anak aku si abang tu kalau dtg sini, mesti nak order puding roti ni...mmg feveret dia..kalau boleh tiap2 minggu dia nak suruh aku buat puding roti...
puding roti kat sini pun best...roti tebal...sos kastard dia pun best..sepiring ni rm4.50...kenyang abang mkn sorang puding ni...hahaha...

 utk dessert, kami laki bini suka mkn tapai ais krim...yg ni rm4...

ni lah owner JM Bariani House...Allahyarham En. Mustapha Abdul Karim dan Pn. Jamilah Abu Bakar...itu sebab nama kedai ni JM...gabungan nama dorang rupanya...

secara keseluruhan, harga makan kat sini mmg agak pricey, siap ada service charge 10%...huhu...
yg penting, dah beberapa kali mkn kat sini, rasa dia tak berubah...tetap sedap mcm festaim kami mkn dulu...
senang ckp, mmg kami dah jatuh cinta lah...
JM Beriani House ni ada byk lagi outlet lain, ada kat Selayang Mall, KLCC, Tesco Shah Alam, Tesco Ampang dan byk lagilah..yg aku pi ni kat Giant Kota Damansara...
nak buat beday party kat sini pun boleh...

so, kalau korang nak terjah cawangan Kota Damansara, ni details dia:
Lot F-17, 1st Floor, Giant Kota Damansara,
No. 16, Jalan PJU 5/1, Kota Damansara,
Petaling Jaya
Tel: 03-6142 2145
Website: JM Bariani House

42 comments:

lieyalatif said...

Uishh nok!! Pagi2 dah bikin aku meleleh....peberet aku nih...sbb tu first besday dayyan aku buat kat sini....puas ati bab makan2 die kan nok....

♥ Wina ♥ said...

fav aku tuuuu briyani!

tak pricey sangatlah beb compared to other places..ok je aku tgk..yang penting sedap!

Khai♥Rin : anies said...

tp JM kt wangsa maju ni x sedap la...whyyyyyyyyyyyyyyyyy

:: Mrs.Eady :: said...

kat tesco ampang pun ade kan?

wahida said...

khairin: eh, ada JM ke kat Wangsa Maju?

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Dee said...

aku ni lalu je..tak pernah try lagi..nti nak singgah cuba makan..dah kau kata sedap mesti sedaplah..hehehe..

Kakzakie said...

Suka bila bangas kita maju macam ini. Dah banyak outlet tu yg maintain sedapnya wahida..

Sue-Rya Qistina said...

laaa..dekat je ngan rumah saya ni, lbh kurang 10min perjalanan. dah lama x pekena JM beriani ni. mmg best!

Rasp said...

dlm byk2 menu u tunjuk tu...
tang tapai eskrem lak yg buat i terkecur...
leh gitu hehehehehehe....

Emy Tak Kecik said...

alaaa aku xminat nasi beriani...mmg nak mencuba tapi nanti2 la..

pas baca review ko ni, aku teringin nak try aiskrim tapai tu hehehe

sama dgn rasp!

Rai Ourkizuna said...

penah makan JM yang kat rumah ni.. sedap gila..tapi harga mmg boleh tahan.. berbaloi la. sesekali utk celebration apa salahnya kan.. hehe..

lizz said...

ermmm lapo...kemain sedap tu...bikin leleh ni..tambah nengok daging briani tu...huhu

faraherda.razalan said...

Aku klu beriani Johor mcm ni, mmg kureng sikit. Nak gak try tp sbb tak bape minat tu lah yg bt kdi ni dikendiankan dlm list kami. Hehehehe....

shameel Iskandar said...

Terus lapar bila tgk gmbr bariani kat sini... Moga pengusaha/pemilik JM Bariani House terus maju jaya dan dinaungi Allah. Sejujurnya sy lebuh menggemari bariani kambing berbanding ayam

AnneRaini said...

ahhhhh tidakkkk..aku bukan terliur tp aku terloya....aku skrg mmg anti tgk msakan daging ni..ayam ok lagi..huhuhu

Cik Puan Rara said...

sedap ke kak? sy mkn kat cawangan tesco ampang.xsedap sgt lah kak =(

NM03 said...

peberet aku tea layer!!!

lapar weh tgk semua ni

lapar lagi bila sebut black cayon

Umie Artoqiemie said...

kene cepat2 scrool kalo x kebuluq den haha

Nafira usof said...

fulammakkkk.. menggelegak perut aku nok~

siti alfakhishah aman said...

kecur tengok tea layer tu ngan puding.. peberet..

qemaishak said...

terliurnya weh tgk gambar perut tgh lapar lak ni huwaaaa

Kesuma Angsana said...

mmg sedap kat sini kan !

Sekadar Coretan said...

Wahida, u bab promosi makanan terbaikkk ler, pernah nak beberapa kali cuba ni tapi ingatkan mamak punye, ooo baru tau riwayat cerita JM beriani. akan cuba satu hari nanti.Thanks 4 sharing
Kak HM

Cikda said...

cikda pernah jugak masuk JM outlet Alamanda. tapi tak sure beroperasi lagi ke idak.. kalau ada cikda nak cuba rib rosemarry tu la.. nampak menarik..

Qhaifa Nur said...

nampak memang sedap..
rasa nak singgah JM saja...

♥ dak pink said...

I mkn kat jm bariani yg kat bangi. Buffet ramadhan dorg pun best juga last year

JunAina said...

Kat bangi pun ada tapi briyani dia memang best la.

akubiomed said...

Sudah dekat restoran ini dengan premis tempat kerja.

eLL said...

pernah nampak kat tesko shah alam tapi tak pernah masuk... takut sebab nasi dia banyakkkkk sangat. takut tak terhabis. hahaha (ada ke patut)

diana said...

terliur nya tengok tapai aiskrim tu..huhu..

azi said...

Wahida..kalau sedappp..mahal sikit tak apakan...yg.geram tu kalau harga mahal..tapi rasa dia tah apa-apa...

p/s nasi beriani dan lauk pauk tu, akak tengok pun tahu sedappp..:)

Munnafendy said...

JM kt subang pun ada.kt situ sy selalu pg.mmg sedap JM bariani.

kak, acar dia mmg sedap la! ruggiiii xmkan! isy isy isy

sy kalo mkn mesti order extra acar..hihi

Miszyuyu said...

hai jom join contest saya.. http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html

syariza09 said...

uiikkss sedap tu, pernah mkn skali ja kt Tesco shah alam kot..

CaDLyNN said...

selalu gak makan kt sini...sedap tp mahal sikit :)

makchaq said...

Ingat kan kedai mamak..

Makchaq tak pernah cuba lagi.. boleh la nak try dah kata sedap.. tapi tak tau pulak kat sini kat mana..

Tihara said...

wahh terbaik ni, berkenan juga kat puding roti tu :)

HeNRieTTa JoSe said...

Tapai eskem?xpernah try lagik...

ieda immi said...

perghhh terbaik lah nasi briyani dia .. akak kalau makan disini .. sedap juga ..

rm 7.00 berbaloi ngan ayam besar2 kan .. tapi x leh mkn selalu lah huhu

adohaiiii puding roti dia nampak ayuu aje ;)

GreenJade said...

tekak aku pun suka JM Bariani ni..aku kalu sggah situ pun suke order puding roti dia..nyammmmmm lahhh

Izan Ishak said...

sedapnya bariani. dah lama juga tak mkn sebenarnya. tu yg lebih terliur tu.

puding roti tu mmg ayu bak kata kak iedaimmi.