nuffnang advert

Tuesday, June 18, 2013

basikal vs anak

cerita ni kat perkampungan orang asli.
ade sebuah famili ni, suami, isteri dan seorang anak dan tinggal di tepi sungai.
pada satu hari, anaknya meminta ayah membeli basikal.
bermula pada ari tu si ayah bersungguh2 la kerja untuk membeli basikal tu. 
setelah sebulan kumpul duit si ayah berjaya beli basikal untuk anaknya.
petang tu, si ayah mengajar anaknya mengayuh basikal sambil si ibu melihat dari tangga rumah mereka. selang beberapa minit si anak pandai mengayuh basikal.
sedang si ayah dan si ibu tengok anaknya mengayuh basikal tiba2 anaknya terlajak dan terus masuk dalam sungai bersama basikal.
kemudian si ayah bergegas terjun ke dalam sungai sambil si ibu menunggu di tebing. 
selang beberapa saat si ayah timbul bersama basikal.
lalu si ibu bertanya, kanapak abang selamatkan bacikal bukan anak kitak?
si ayah jawab dgn nada relex, bacikal nik susah mau dapat, kalau anak tu kitak buleh buat lagi..
mendengar kata-kata itu, isterinya terus pengsan.





sumber: cari.com

22 comments:

Mama Vogue said...

aii pun nak pensan membaca..!!
Hahahahahaha..

Khai♥Rin : anies said...

bapa sapa la tuuuuuu hehee

JunAina said...

Alahaiiii...mau jak aku kapakkan kepalanya...ahhahaa...

Kakzakie said...

Aduhai suami otak brand apalah ni agaknya hihi...

Sue-Rya Qistina said...

hahaha..giler! bole pulak wat statement camtu

Tihara said...

ada juga macam tu, kikih :D

diana said...

kejam punya bapak..hahah

Carl Lesmana said...

first tu feeling betul anak dan bapak last2 kelakar . hahaahaha bapak oh bapak .

siti alfakhishah aman said...

hak3.. senang nye buat anak..

fazilzura said...

ayakkkk ... ingt wat anak cm buat kek ke?

Azian Elias said...

hee..heee....pandai buat lawak yee..

HeNRieTTa JoSe said...

Yg baca nie pown maw pingsan juga nieh....

Ally said...

hehehe...
Kelakar tapi kesian.
anak memang senang buat tapi nak jaga dan besarkan dia tu yg susah kn? ;)

the malay male said...

baik punyeee alasan.... huhu

Munnafendy said...

anak boleh buat lagi?? hoiii ingat sng nak meneran??? huhuhu

ieda immi said...

ahhaha erk ! ....

pengsan !

norhidana miswan said...

ahak2... ingtkan kisah sedih rupenyer kisah mengong, ampeh je

Lya Colours said...

hahaha sengallllll

GreenJade said...

bengong nye bapak kah kah kah

eima said...

sampai hati,...tp anak org asli pandai berenang tak dak hal sungai tu

aLyNnZ said...

kurang asam punyer laki..choiiii..haha

Kesuma Angsana said...

ada juga yg fikir macm ni yer !