nuffnang advert

Wednesday, January 14, 2015

P.A.S.T.I

Assalamualaikum semua...

semalam aku dengan hubby ambik cuti,
nak temankan si adik ni,
kalau ikutkan hati malas nak cuti,
sebab dia ok je kat sekolah tu,
lagi pun adik dah masuk tahun ke 3 kat sekolah PASTI ni,
ni kira dia dah otai la kat situ..hahaha..

 hrmmmm, dia ni excited giler nak masuk sekolah balik...


 sampai je sekolah, dia cari best friend dia ni, Zahien...
Zahien ni pun dah banyak kali pic dia masuk dlm blog aku ni...hahaha
punya la dorang ni kawan dah lama, since umur 3 tahun lagi...
BFF sangat dah ni...

 see, kan aku dah cakap, ke mana2 je nak berdua...
sampai mak si Zahien ni cakap, 'Zahien ni kalau beli apa2, mesti ingat kat Aqeem'..
tapi anak aku si adik tu, haram tak ingat member pun kalau beli apa2..hahaha...

yang sebelah si adik tu lah mama si Zahien, atau aku panggil dia kak Zureen..
kak Zureen ni jugak merangkap owner PASTI Al Helmi ni...
merangkap jugak owner transit anak2 aku...kaya hoiii dia ni...
banyak taska dan tadika dah dia bukak, sekarang dia bukak pulak sekolah rendah agama (private) ...
respek ah kat kak Zureen ni, aku anggap dia antara wanita yang berjaya dalam business...
tabik spring!

 students 4 tahun, 5 tahun dan 6 tahun berkumpul semua sekali...

 tapi adik dan Zahien kena duduk depan sekali, sebab kena lead bacaan doa dan ikrar...

 macam biasa, ada adegan air mata...haha...
tapi tak sure budak ni umur berapa tahun...

 eh, terselit aku sibuk mengambik gambo dari belakang...ekekek...


 serius la weiii...aku respek la kat Zahien dan anak aku si Aqeem ni, 
dorang boleh lead bacaan doa dan ikrar..
panjang lebar pulak tu bacaan ikrar dan doa...entah bila masa dorang menghafal pun aku tak tau...
kat rumah takde pulak adik memperdengarkan bacaan doa panjang lebar dia tu...

 amboiiii ko dik, sempat beramah mesra lagi dengan Zahin kat depan tu ye...

selamba tak aku masuk kat tengah2 barisan budak2 ni, 
sebab nak record punya pasal...
anak aku lead bacaan doa dan ikrar kan, haruslah aku nak record...
pedulik lah orang nak ckp apa, janji aku dapat record...hahaha...ok, keji!

 mak very the vangga tengok anak mak kat depan tu...ekekek...
budak2 lain follow je bacaan leader kat depan dorang...heheh..

 kembar tiga...

 ok, selesai sudah...
ready untuk masuk kelas masing2...

tadika PASTI ni dah macam tempat berkumpul bersama jiran2 aku pulak...
sebab boleh kata hampir kesemua jiran lorong aku tu hantar anak2 dorang kat PASTI jugak...
yg sebelah aku tu, kak Maz, jiran sebelah rumah aku...
kak Maz ni antara silent reader aku jugak..
eh, hai kak Maz!! hahaha...
rasa seronok pulak jumpa jiran2 kat sini, sebab kitaorg ni nama je sebelah rumah, 
namun nak tengok muka dorang ni sehari pun susah tau, nauzubillah! haha...
maklumlah semua kan bz...
wanita bekerjaya lah katakan..kehkeh...



ok adik n abang, welcome back to school!
belajar rajin2 okey!

21 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronok tgk anak2 membesar

Kniedaz said...

Belajar rajin2 ya Aqeem ^_^

Aishah Amin said...

alaa baru je hantar anak ai ke tadika jugak..dah senior so buat taktau je dgn mak. heheh

CikSiti said...

Alhamdulillah..semoga rajin2 belajar menuntut ilmu ye

Cik Ecah said...

anak buah ecah pun sekolah tadika pasti..pasti al hidayah! hehe

Nur Inani said...

belajar rajin rajin ye :D

Azian Elias said...

masa berlalu cepat sangat.. hari ni tahun satu, nanti pulak tup2 dah tingkatan 1, then tup2 dah college. then kerja... sooo fast.. cepat sgt anak2 membesar...

Azian Elias said...

masa berlalu cepat sangat.. hari ni tahun satu, nanti pulak tup2 dah tingkatan 1, then tup2 dah college. then kerja... sooo fast.. cepat sgt anak2 membesar...

GREENJADE said...

wahh adik..auntie pun respek...berani lead bacaan doa..sejuk hati mama dia..

mesti adik rindu BFF dia la tu..

idzwa kamaruddin said...

senang tauuu sekali tempat ape-ape jiran bleh tgk kannn..

Kakzakie said...

Kalau leader baca doa tu imamlah Wahida. Kakak bangga dgn adik ni:)

Tengok sinar mata dia pun tahu bijaknya adik. Alhamdulillah.. kecik-kecik dah mampu jadi imam. Ramai tu makmum yg aminkan termasuk mak-ayah-ustazah semua.

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhamdulillah..

moga mbsar mnjd anak soleh..

CikLily Putih said...

ermm dah sekolah dah kan, sekejap je masa berlalu...

Ruhill Fahima Mohammad said...

Kan adik da otai kat pasti tu....haruslah boleh baca doa panjang berjela... Moga adik jadi anak yg soleh...

Diana Rashid said...

Kagum..adik memang hebat la..bangga ada ank macam ni..

akubiomed said...

Anak-anak saya dahulu pun tadika PASTI. Kali ini untuk Aslah masuk tadika lain.

norhidana miswan said...

acik pun tumpang bangga tau kt adik... bgs betul dia tau...

Fiza Rahman said...

Aku pon hantar anak dara nan sorang tu kat PASTI. Blh plak dia menangis. Padahal dah hantar sminggu daycara kat situ. Alhamdulillah...2nd day x nangis dah :-)

Khai♥Rin : anies said...

adik da boleh jd imam da ni...pandai da bc doa...

kembar 3! boys semua tuuu.... mesti havoc pasti ni..

NzA said...

suka tgk pakaian tadika pasti nie.....sejuk mata memandang...belajar elok2 ye adik...gud luck.

eMMe said...

aunty eMMe pun bangga tgk aqeem lead bacaan doa...moga sukses selalu dik!