nuffnang advert

Friday, November 14, 2014

jangan patah semangat

Assalamualaikum semua...

setahun aku tak pergi gym..
mana tak cecah setahun weiii
preggy je dah 9 bulan,
cuti bersalin 3 bulan
tak ke setahun aku stop gym...huhu
tapi dua minggu lepas aku naik keje
aku mula start balik aktif bersenam
tapi macam aku pernah cerita dalam entry ini
permulaan aku start balik gym ni
aku pancit weiii
kalau dulu strider aku boleh cecah sehingga level 15
sekarang ni nak cecah level 5 pun aku dah sangkut
pfffttttt...
tapi takpe, bagi ruang untuk diri sendiri
dah nama pun baru lepas bersalin kan
haruslah stamina tu lari sikit...
kena fikir positif mcm tu la...hahaha..

tapi rabu lepas aku masuk gym, aku dah boleh cecah level 10
pastu tak mengah ok....bangga dengan diri sendiri...ekekek..
ok, sikit sikit energy aku dah sampai
dan aku letak target, by december aku akan cecah jugak level 15 aku tu

ni pulak treadmill
sebelum ni aku mmg mampu speed sampai 5 sahaja
tapi ni slow2 dah boleh cecah speed 3
tapi incline aku naikkan sehingga 4.5
ok lah tu
slow slow kita exercise
lepas ni insyaAllah boleh catch up balik seperti sebelum preggy dulu

target aku nak turunkan lagi 4 kilo
nak dapatkan berat badan ideal seperti saranan doktor
bukan senang nak dapatkan berat badan idaman
pastu pulak aku bukan jenis baka yang memang kalau makan banyak pun, tak naik berat..
ooo aku bukan mcm tu
aku mkn sikit, tapi berat aku naik banyakkkkk...huwaaaaa
jadinya aku rela berkorban sejam sehari 3x seminggu khas untuk gym
dan aku harap semoga aku terus istiqamah..eheh..

sentiasa set dalam mind:
NO PAIN NO GAIN

#sayaobsesgym

23 comments:

NM03 said...

pak aji tu pun ade ke jah??? kalu dia ade aku nak la start balik.. larik2 sambil libas rambut depan dia. auchhh

wahida said...

kahkah...bodo la ko jah...harus lah dia ada, tapi dia sibuk build up muscle dia je, byk main dumbell kekdahnya, tu yg tak yah tukar baju pun boleh aje..

eima said...

wahhhh ...rajin ..kagum2
aku pemalas .. mkn tido je aku tau .. hahahhah

idzwa kamaruddin said...

wehhh gym ko campur eh?gym kitaorg ade hari lelaki ade hari perempuan

e k i n ♥ y u s r i said...

awwww....
abg sado baju hitam...

Anonymous said...

laa patut baju hitam tu dh kurus sekarang....

wahida said...

idzwa: ha ye nok...campur laki pompuan

norhidana miswan said...

ko mmg kuatr semangat lah kak... aku nih, gym ada tp aduhla punya lah mls

iduraz said...

hahaha...saya pon nampak yg pakai kopiah tu, kemain gigih berkopiah gi gym..ngeee

iduraz said...

hahaha...saya pon nampak yg pakai kopiah tu, kemain gigih berkopiah gi gym..ngeee

wahida said...

iduraz: hahaha...pak aji tu weiii...ekekek..

Nurzakiah Hanum said...

usaha tangga kejayaan

GREENJADE said...

wahhh dh start ke gym ko noks? slow2 le beb..mucles ni paksa2 nnti dia merajuk pulok...hehehe

pepong selamat maju jaya nok. moga trus kuat smgt dpt kan ideal shape & weight yer.

AnneRaini said...

kat opis ko ade gym ke? sonoklah..aku ni bapak jin adalah kat opis...hahaha

faraherda.razalan said...

Bila masa pegi gym eh? After opis hour ke? Anak mcm ne? Nak kena tny gak ni. Mana tau kot boleh jadikan panduan sbb berangan gak nak g gym. Sobs!

Diana Rashid said...

baru nak buat soalan cam faraherda..heheh...

wahida said...

greenjade: haha..tq nok

anneraini: ye nok, ofis aku ada gym..

faraherda & diana: aku pegi time lunch hour, ni gym ofis...

eMMe said...

boleh slim tu kak ida... dont worry.. truskan usaha mu kak!

Salina@IbuAqil said...

Semangat kak semangat..
Chaiyokkkk chaiyokkkk..
Akak ttp maintain cute gitu.. ;D
Dtg ziarah sini hujung mggu.. ;)

rasp said...

i'm back hehehehhehe
ntah utk brapa lama *ihiks*

caiyok sis u can do it!!!!
syabas!

Najib Ariyan said...

dulu masa kat gym luar sana kan... ada nampak sorang amoi tu perut kemain besar lagi macam 7 bulan (siap tayang perut mcm tak mengandung plak) dah tu aktif kemain lagi lari sana lari sini... lepas ni kalau mengandung lagi kena teruskan yer.. jangan stop

Najib Ariyan said...
This comment has been removed by the author.
tiga lalat said...

Salam. Hee bersenam aktiviti yang sihat.