nuffnang advert

Tuesday, April 10, 2012

Chinta Qalesya Imanee

selamat pagi semua....
adik ipar aku dah bersalin hari Jumaat lepas...ala, aku pernah buat n3 dia nikah kat sini ( yg ala2 arab tu ) dan wedding dia kat sini...
Alhamdulillah, dia selamat bersalin di Hospital Pakar Al- Islam, Kg. Baru, pada pukul 4.36 pagi hari Jumaat bersamaan 6 April 2012.

 ni dia baby girl yg dinanti2 tu......hai Chinta Qalesya Imanee!! maklong excited sgt dpt tgk awak...awak ni comel lah!! ada lesung pipit sebelah kiri lagi....geram sgt2 kat awak....

 kita bukak bedung dia..wehuuu...kesian dia, sejuk dia kena ekon...hehe...ni masih di sepital, baru beberapa jam dilahirkan...

Chinta ni cucu keenam dalam family mertua aku, makin meriah lah raya nanti...yahuuuu!!
nanti kita main sama2 lagi ye Chinta...sayang awak!!



p/s: sekejap rasa mcm cukup dgn dua anak, sekejap rasa mcm tak cukup, kejap kang mcm nak lagi anak, kejap kang mcm kata cukup lah kot...eh, mana satu ni...haha...

68 comments:

Pepel BoNda AmaNi said...

kasi tambah gegurl la plak nok.....jom kita meramaikan rakyat malaysia... :P

:: Mrs.Eady :: said...

Tahniah nokkkk!!!

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

comel....tahniah ye....

cheqna said...

tahniah...
mek kak...silala mengandung lagi ye =)
bagi abang n adik beby girl plak =)

♥ Wina ♥ said...

oh my...comelnya!!! fresh from the oven lagikkk

ape lagi beb?? 'on' la untuk baby girl pulak hahahahhh...

Anum said...

tahniah
so cute

wida said...

panjangnya nama...
comel lah chinta ni..

lieyalatif said...

tahniah2....tahun ni raye sile tambah angpow yeak sis ekeekekeek...

paling suke name bb ni...gile sedap n glamor youuuuu!!!

Anamarza said...

tambah girl la pulak sure pastu rasa cukup dah hihihi

lydzar said...

tak cukup tak cukup!! kena tambah lagi dua tu hihihiihihih

wan nurul hezrina said...

tahniah.wah nama di shedaplah

KhaiRin : anies said...

ish ish ish..belom ckp lg..gegurl nyer harus ada.. br la lengkap..

Hanis Azla said...

Tahniah ye mak long.. comel sangat baby tu seindah namanya..

ct shah said...

waaa...sedap nama baby ni.tahniah sekali lagi kat ayie dan wife.dan jugak kat ko sbb dpt anak buah baru.
kalau aku dh beranak nnti,mak mertua aku pun dpt 6 org cuculah tahun ni.hehehehe...

Neeza.Areef said...

eleh nk jugak la tu baby baru tu..hehe

congratz dpt anak buah baru yg comel nama dia pun vasss

CaDLyNN said...

comel!

Huda said...

comel la, ko sama ngan aku, jap rasa cukuplah 2 anak, jap lagi cam nak baby lagi..camana tu??

adarnadzmie said...

comel sgt...:)

cepat wahida tambah baby lg...hehe.. cari girl pulak yer...

Rtp Farra Arisha said...

welcome to the world, chinta! nama dia pun dah cantik. :)

sudipVSsenduk said...

semoga menjadi anak solehah ya Chinta..

CikPuanHaLia said...

Comellllll...buat aku tambah teringin nk peknen..

Nens Collection said...

tambah la kak..dapat bb girl plak..hehe

♥ dak pink said...

Eh eh macam baru semalam je bace kisah diorang tu kahwin, arini dah ber anak.

=)

Imanee, maklong tak sabar tu nak beli baju gegirl yg cantik2. Tunggulahh ye, murah rezeki Imanee nanti.

eima said...

mancung nye idung........

saffiya_aleesya @ echa said...

chewah cakap macam nak baby jer..kasi tambah satu lagi laa kak!! bagi dpt baby girl baru akak leh tutup kedai hahaha

Kazman / Sue said...

ala... comelnya dia... baru lahir dah terang mataa....

Sue-Rya Qistina said...

nama budak2 skang kelas!
kak, tambah la lg sorang..untung2 dpt gurl plak.. :D

Aju Mohit said...

alolo comelnya, wangi benar bau baby ni

mummy sheena gebus said...

welkem chinta!

awak cute bangat!

gerammmnyyeeeee!!!!!

fiza said...

Sedap nama.

Mana cukup, tambah girl lah pulak ☺☺

m.u.l.a.n said...

congrats...!! best nya dapat baby.. rasa nak peluk cium..

SyamimiNazifa said...

alahai comelnya . mimiey pon baru dapat cousin baruu . girl jugak :)

IDAZS said...

tahniah mak long :)

Rinna said...

So cute.. nama pun best.. :)

.:fyzz:. said...

comey aih anak buah baru hang..oo tau2 yg mak dia pkai ala2 tutup muka masa kawin tuh kan...
sedap la nama baby nih..pandai mak ayah dia pilih
wahida moh la kita mengandung lagi..eh aku dh mengandung..heheh..tp ikut hg la..ala..dh ada dua hero..nnti dpt dua orng menantu pompuan...yg pntg nok hg ada anak..drp org yg takdak anak kan...

Acik Erna said...

wahida..comelnya cinta..dah tentu mak long nya rasa teringin

[sutera kasih] said...

kak, apa lg, anak2 akak nk adik lg tu :P

Pok Amai-Amai said...

Peh! Nama! Hebat! Heheheh...

Comel.

atty's said...

tambah lagi satu je ida..gegirl lak..
sedap nama baby

mamyharraz said...

sedapnya nama baby.

jom wahida kita tambah menambah ;P

ieda said...

tahniah wa atas kelahiran anak saudarea ..
budak2 skrg nie baru kuar perut mak dah bukak mata .. seee .. perubahan zaman dulu dan skrg kan ..;)

sedap nama chinta tuu .. semoga chinta menjadi anak yg solehah dan cerdik pandai tau .. aminnnnnnnnnnn

Munnafendy said...

xcukup xcukup...kena beranak lg smp keluar gigirl! haha

Kakzakie said...

Wah... memang comel wahida. Hidung dia bukan main mancung... mesti macam hindustan bila besar...

YNA HERMOSA said...

shomeinyer chinta nih :)

rasp said...

sedap lah nama dia...
rambut pun lebat...
kids nowadays, baru beberapa jam di dunia...
dah leh buka mata kan....
dolu2 tunggu seminggu gitu baru lah nampak celikkk mata dia...
geram nya....

sis, lagi sorang lah sis...mana tau rezki dpt gegirl...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

syomelnya nama seindah rupanya....boleh ka pakai ayat mcm tu?hehehehe....

wahhhh...tambah la lg...kakD pun dok cuba lg ni....

Lya Colours said...

suka cium baby baru lahir. wangiiiiiiiiii

Emy Tak Kecik said...

xkan x teringin anak pompuan heheh

Marya Yusof said...

As salam Wahida,

2 org mana cukup, 1 team bola baru cukup..kekekek... Jgn marah ha* ;)

Tinynye bb tu... so cute! Bb girl lak tu...Tgk jarinye tu...eeeiii rasa nak belek2 je ;)

myamyza said...

yang last sekali ru aku pon macam ko la kak, sekejap cukup 1 anak, pastu esok2 tukar plak nak 2-3 anak pulak, tapi mak mertua aku cakap anak sikit memang tak cukup.. huhu kene beranak lagi la lepa sni..

faridah nazurah said...

comelnya.. huuu tak sabar lak nak kawen. nak gak anak comel cenghini

Ena said...

comelnya..

mak pon dah tanya.. bila cucu dier nak bertambah... sob sob..

munna said...

tahniah dapat anak buah baru...

ieja amieja said...

assalam wahida..
rambut lebat, mata besar, hidung mancung!! ikut sapa tu?? dan yg pasti bby chinta mmg comel..

p/s: baru 2 org..hero je lak tu, mana tau no 3 nnt dpt putri plk..

akubiomed said...

Bayi zaman sekarang lahir sahaja terus buka mata. Tahun ini boleh collect duit Raya banyak-banyak. :-)

Dee said...

comeynya..mata bulat..rambut lebat..tahniah!

ZSqueenbee said...

tomei tomei nyeeee baby chinta...waaaaaaa...rmbut lebat mata boolatt..geramnyeee nengok..geram plak nk baby gurl..tetttt...mcm baby danish ade lesung pipit laaaaa

maszmadi said...

sweet nyer dia... nama pon sweet

intan_blur said...

comel..
n sedap name dia..
congrats utk dia yee.. ;)

Alin Marlini said...

sedapnyer nama dia....comel :)

izla said...

mancungnya hidung dia.
nomel sangat!!!

SURIA AMANDA said...

alahaiiii...tomeynya......bpe kilo ni...

Nazayiena said...

Cantiknya nama dia dan tomeynya dia,

Ida tambahlah gegirl plk....

Mimy Hamid said...

pehhhhhhhhhh nama mengancam jiwa...nak panggil apa ni..semua best nok

mama aini said...

ehem sedapnya nama..semuga chinta jadi ank yg solehah..amin..

MamaEma said...

selamat datang ke dunia..

kayyana said...

perghhhh nama die... hehehehe...

azza said...

dapatkan la baby girl plk....
pastu xpayah nak geram dgn anak org dah...hihihi...