nuffnang advert

Monday, August 17, 2015

Penang: Beriyani Claypot @ Restoran Kapitan, Lebuh Chulia

Assalamualaikum semua...

moh la aku sambung citer Penang aku yang tak seberapa ni...hehe...
sampai Penang, terus carik makan la...apa lagi...
dah cakap ngan Oyen, nak makan kat Kapitan...
nak rasa nasi beriyani yang sedap dan femes di Penang bak hang...
si Oyen pulak agak biasa jalan kat Penang ni..
so, mudah la kami bergerak ke sana sini...
kedai ni pulak mmg senang nak carik...
dekat sangat dengan Masjid Kapitan Keling...
berada kat sebelah kanan traffic light je...

order jugak cheese naan set...
yang orang kabo sedap sangat tu...
entah la..tekak aku ni, kalau cheese naan sedap tetap lah kat RSMY tu ha..
situ tetap terbaekkk...
eh, tapi bukan lah cheese nan kat sini tak sedap...
sedap je, cuma tak boleh challenge kat rsmy tu la...

 satu set gini rm10.50...

pastu kami order pulak chicken beriyani claypot...
kedai ni mmg femes dgn beriyani claypot nya...
sedap weiii..makan nasi dia saja pun dah sedap...
the first claypot beriyani in Malaysia kata kooo...

dihidang bersama yogurt sayuran...
harga dia rm9...
aku rasa takde beza beriyani biasa dengan beriyani claypot...
cuma beriyani claypot dimakan dalam tembikar je la...
eh, ke ada beza...kalau ada beza, cer korang citer kat aku, apa bezanya...

penuh kedai ni oooiiii...

kami bertiga makan share share nasi beriyani dan cheese naan ni...
ayam beriyani tu kemain besar...
tak boleh nak makan dalam claypot mcm tu je...
kena amek satu lagi tray baru senang nak hongges ayam tu...hahaha...

nah harga beriyani...

budak dua orang ni kata kenyang giler...
oiiii makan dua menu share tiga orang pun kenyang dah ke?
kenapa aku tak kenyang lagi neh?
boleh sumbat char kuew tiow lagi ni oiii...haha


korang datang Penang, boleh la singgah kedai beriyani femes ni:

Restoran Kapitan,
93, Lebuh Chulia,
Georgetown, Penang
dibuka 24 jam
(berdekatan dengan Masjid Kapitan Keling)

17 comments:

Kakzakie said...

Signature restorannya guna claypot itu yg beryani pun dlm claypot.
Tapi bila dah nasi kena tutup ayam mestilah kena cari pinggan lagi ye tak?
Sajelah yg dua tu nak bagi peluang Wawa makan puas-puas:)

Inani Hazwani said...

Uishh terliur. Hahah

AnneRaini said...

terus teringin nak makan. xkire nak kena gi penang jugak nmpk gayany.

Lea Ismail said...

Tengok gambar2 ni ada yg buat cuti cuti malaysia ke penang ni....

lia ummiirfan said...

mak aihh cheesenaan dia sedapnyaaaa... terliur dah ni

ArELeEz said...

kerana perutku begitu b'harga.. he3..

Nieda ramly said...

penuh kedai...nasib dapat kerusi

akubiomed said...

Baru jer semalam membedal Nan garlic dan Tandoori chicken. :)

norhidana miswan said...

hamboih.... udahla aku tgh senoneng nih....
nengok makanan sedap2 lak

zai zamree said...

adoi...dh lama kot x mkn kt kapitan...rsnya thn lps...tliuq aih

Mashitah Mamat said...

okey, lapar 1000x.....yummmm, sedap je nmpk

Fazleyatul Aini said...

woihhh dengkinyaaa nak p pineng jugakkkk
takpe bulan depan insyaAllah hihihi

Diana Rashid said...

Perut depa berdua kecik kot..heheheh

idzwa kamaruddin said...

alahaiii rindu plak aku kat penang!

Khai♥Rin : anies said...

waduhhhhh menyelerakan!

attyfir said...

kalau g penang x singgah kapitan
mmg rugis giler.

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
geram betoi kalo degor akak tuleh pasai kesedapan cheese nan RSMY tu he3
naaaaakkkkkkk
sekian :)