nuffnang advert

Thursday, August 13, 2015

KL - Kulim - Penang - Alor Star - KL

Assalamualaikum semua...

weiiii, lama tak update blog weiii...
sibuk sikit la...attend kursus la...
pastu aku baru balik jenjalan Penang..hehe...
aku pi Penang bertiga je...
dengan geng2 capati aku...Oyen dan Fafa...
objektif utama adalah hantar si Fafa belajar kat USM...
sambung degree dia kat sana...
sambil tu amek peluang jenjalan Penang la...
rindu Penang oiiii!!
8/8/15 bersamaan Sabtu kami pun gerak la...
memula Oyen amek Fafa kat Kinrara,
pastu dorang amek aku pulak kat Restoran Jejantas Sg. Buloh...
dan seawal 7.30 pagi kami bertolak...

selfie jap dalam keta...
sepanjang perjalanan si Oyen je la yg drive...
tq Oyen sayang...u tak pernah berkira pun bab2 driving ni...
meh muah ciked...

sebelum ke Penang, kami pi Kulim dulu...
singgah rumah Mak Busu si Fafa...

dah sampai Kulim...
ni lah Mak Busu...baik sangat orangnya...
aku dan Oyen sempat tido sekejap kat rumah Mak Busu sebelum kami teruskan perjalanan ke Penang...hehe...
mula2 kami tertido kat sofa,
sekali Mak Busu tengok kami dah terhanggut2 ngantuk,
dia pelawa kami tido kat bilik atas...
apa lagi, pucuk dicita ulam mendatang la...
haha...muka tak malu betul kami ni...

 Mak Busu hidang spagetti...

 sedap oiii!

ada jugak rendang, tapi kami tak sempat nak jamah rendang...
sebab nak cepat gerak ke Penang pulak...
lagi pun saja kosongkan perut, sbb nak makan kat Kapitan...ekekek...

kiri sekali tu lah Pak Busu...
pun baik sangat...
orang2 utara ni memang baik lah aku rasa...ngeeee...
Tq so much for your hospitality, Mak Busu n family!

ok, gerak ke Penang pulak...
kami check in satu malam di Penang,
pastu Oyen angkut aku tido rumah mak pak dia kat Alor Star...
kat sana aku makan nasi ulam oiiii...
festaim rasa...teruja...
nnt aku update lagi okay...
aku bagi warm entry dulu...kehkeh...

ok bai!

19 comments:

Kakzakie said...

Bestnyaa! Serampang dua mata, hantar kawan sambil makan-makan dan makan angin.

Fazleyatul Aini said...

bestnya pineng!!!!!!
bulan nak p pineng gak kawan kawen. nak makan pasemboqqqqqq

lia ummiirfan said...

wahh! syoknya jalan-jalan.. banyak naw tempat persinggahan yea.. hihi.. takpe, raya, raya.. hihi..

AnneRaini said...

pi penang ni yg jeles ni.. Aku ni dok bertangguh2 nk pergi..

amirah said...

bestnyaaa tengah2 minggu kot ni ko berjalan nok...

Ratu Hatiku said...

Selamat hari raya...lama x singgah sini... bestnya jalan2 :)

Eye_nee said...

amboiii jenjalan sakan ko yer..bukan jer jenjalan..memakan sekali...spegeti kuah pekat2 mcm tu sedappppp....

Nurzakiah Hanum said...

syoknya

Lea Ismail said...

syoknya jalan-jalan

che mid said...

Teruja nak tengok gamba penang pulak..lama tak tengok suasana penang..

Nieda ramly said...

daftar degree atau master...sekarang USM cuti semester, kalau tak boleh jumpa

tiga lalat said...

keluarga mami jarum mmgla baik noo ;p

eima said...

tu dia sesungguh berjalan mak mak org je ......

Diana Rashid said...

nasik ulam memang best..kena dengan sambal belacan dan daging bakaq mau lena aih lepas tu..hehehe

Inani Hazwani said...

Sedapnyaa spaghetti :D

ArELeEz said...

t'uja betul perut leez tgk pasta tuh!

Mashitah Mamat said...

sedap spageti itewwww !

wahida said...

nieda ramly: daftar degree kak...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
ooooo
geng akak masuk USM yer :)
kabor la ke dia kalo perlu apa2 bgitau iols he3

pssttt : akak kalo mai penang lagi kabor laaaaa kat iols sob3