nuffnang advert

Tuesday, August 18, 2015

Penang: Hotel Grand Inn, Jalan Penang

Assalamualaikum semua...

lepas makan beriyani claypot dan naan cheese kat Restoran Kapitan,
kami decided utk check in dulu...
letak beg, mandi dan solat...
kang waktu dinner baru kuar balik,
kita pekena char kuew tiow longkang pulak...
ok, moh aku share kami check in hotel apa kat Penang...

kami check in hotel Grand Inn, Jalan Penang...
hotel ni aku booking thru booking.com
hotel bajet tapi agak selesa...
murah je hotel ni oiii...maklumlah kami ala2 backpackers je pun...
lagi pun setakat nak tumpang mandi dan tidur beberapa jam...
so, aku cakap kat dorang aku akan pilih hotel yang murah je...
tapi ya ampun si Fafa tu,
dia nak check in hotel harga yang dekat rm300 semalam...
apa lagi, kena marah la dengan aku...hahaha...
setakat nak tidur beberapa jam,
mmg tak de makna lah nak check in hotel mahal oiiii...
itu semua pembaziran....ekekek...

ada cerita di sebalik nak sampai hotel ni...
kami guna waze untuk cari hotel ni...
tapi bila uncle waze cakap ' u are reach at your destination'
kami tercengang2...dah sampai? mana hotelnya?
padahal hotel ni betul2 sebelah kami...
kami boleh tak nampak...
sudahnya kami berpusing lagi dan lagi...
tengok google map pulak...
dia masih bawak kami ke tempat yang sama,
dan kami masih tak nampak hotel ni...
pusing lagi...
entah kali ke berapa pusing baru nampak hotel ni...
kahkah...buat perabis minyak je...
pelik betul, padahal hotel ni dah betul2 sebelah kami...
hijab kami tertutup ke apa ni...
aduhai, aku menaip sambil tergelak mengenangkan duk pusing carik hotel ni...
ekekekek...
dan baru lah aku tahu Grand Inn ni ada satu lagi cawangan...
kat Jalan Macalister...

akhirnya.....sampai jugak...
Fafa tgh check in...
reception 24 jam ye kengkawan...
tak macam bajet hotel lain yang mana reception sampai kul 11 malam je...huhu...

minah receptionist ni perasan ingat aku duk amek gambor dia...
eiiiii, tak kuasa lah aku heh nak amek pic ko...
dia siap menyorok...ya ampunnnnn...

to be honest, hotel ni mmg susah sikit nak cari parking...
kami parked agak jauh sikit...
tapi bila tengok ni, baru kami tahu ada car park available,
tapi siapa cepat dia dapat la konsepnya...

hotel ni harga dia rm138 je...termasuk GST...
without breakfast, sebab kami planning nak sarapan kat luar...
dan yang bestnya, penginapan kami ni Fafa taja...yeayyyy!!
tq Fa!

 ok, jom cari nombor bilik...

boleh top up air banyak mana pun..
betul2 ada kat luar bilik kami...

ha...ni lah bilik kami...
aku mmg sengaja pilih bilik quadruple...
selesa lah sikit...takde lah tido berhimpit...
katil queen dia pun agak besar...
mmg selesa lah...
ni pun boleh sumbat lagi sorang...
hehe...

bilik agak sempit sikit la...
eh, tapi kami ok je...
nasib baik kami ni kecik2 semua...hahaha...
kecik lah sangatttttttt...

yang penting bilik bersih, tak de bau kepam...
cuma bilik ni takde tingkap...agak rimas sikit la..
wi fi pun lajuuu...best oiiii...

bilik air pun bersih...
berkilat...

 paling penting, water heater function dengan baik...


senang cakap bersih la semuanya...
aku puas hati...
berbaloi dengan harga..

macam biasa, tak pakai pun...
ada bawak toiletteries sendiri...


 ok, jom selfie dalam bilik...


untung la...orang depan je nampak clear muka...
kami yang berdua kat belakang ni muka jadi blur...
huahuahua...


ok, pada korang yang nak hotel murah dan berbaloi di Penang,
aku boleh recommend hotel ni, ni details dia:

Grand Inn Hotel,
No. 72, Penang Road,
10000 Georgetown
04-250 3288

15 comments:

Kakzakie said...

Pilihan terbaik. Murah dan bersih
Bukan nak duduk lama pun cuma singgah tidur dan mandi aje kan.

Puteri Yusof said...

nampak bersih hotelnya :)

SERTAI YOUNG ENTERPRENEUR PROGRAM

Khai♥Rin : anies said...

murah dan bersih! tu yg penting!

faizahpaiz said...

nak cilok la kao punye entry.. kekekeke....

attyfir said...

kty paling suka g jalan2 penang
betui pilih hotel yg sedang2 je hrga .

wahida said...

faizahpaiz: hoiiii!! hahaha...

attyfir: kan kak, saya kalau suh repeat penang banyak kali pun takpe, sebab banyak tempat makanan yang best2...hehe...

Diana Rashid said...

yang belakang2 tu dia anggap props je kot..ekekek

wahida said...

diana rashid: kahkah..komen ko paling win!!

Ema Johari said...

lama tak singgah sini....biar habis raya..nak ucap selamat hari raya utk wahida sekeluarga...

syoknya cuti dengan kawan..itulah tak perlu hotel mahal-mahal pun..janji ada tempat berehat yg selesa.

che mid said...

Tak kisah hotel murah je ..janji enjoy boleh golek-golek he he

Nurulhuda Abdul Latip said...

Aku kalau nak bajet hotel memang aku akan make sure ada tingkap tak kiralah tingkap kecik ke apa ke pasal aku pun akan rasa lemas kalau takde tingkap huhu..

Fazleyatul Aini said...

murah takpe yg penting toilet kene selesa. tu paling penting hahaha

norhidana miswan said...

boleh tahan hotel ko pilih tu kak... bersih walaupun simple harga pun reasonable sgt.... tdo ramai2 gini lg best kalu tkt blh share 1 katil hehehhe....

Nieda ramly said...

murah dengan katil besar 2 bijik

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
jalan penang ni dekat jalan argyll kaaa???
pungaaahhh orang penang tak tau jlan penang he3