nuffnang advert

Tuesday, June 23, 2015

kek kukus sprite

Assalamualaikum semua...
Salam 6 Ramadhan...

sebelum puasa ari tu ada aku buat kek kukus yang paling simple..
kek kukus sprite nama diberi...
aku ni suka google kek yang simple2 je...
resepi yang susah2 tak koser aku...
baik aku beli je...hahaha...

color kek nampak boringgggg...haha..
kalau korang nak bagi cantik,
korang boleh je letak apa2 jenis air bikarbonat yang bewarna,
korang nak letak Fanda merah ke, hijau ke, terpulang...
nnt cantik la kek korang...
ni sebab aku pakai air sprite, so dia jadi colorless la...

nak tengok resepi, klik sini...
senang bangat ok buat dia...
tak yah butter pun..hehe...

bila dah siap kek ni,
aku tengok macam apam pun ada..haha...
anak aku si abang suka la kek ni...
berulang2 dia makan...
aku pun pelik anak aku si abang tu,
selera dia bukan main lagi sekarang ni...
padahal aku rasa kek ni biasa2 je...
aku suka lagi kek butter berlapis coklat...
kek butter tu sedap la...
dah ada readers aku pun yang buat jugak..
siap dia buat dah dua kali dah...
amboiiii, ni melampau ni..haha...

apapun, kek ni pun ok je...
sedap gak la...
yang penting mudah..haha...

26 comments:

Nurzakiah Hanum said...

nak cuba la

Dhiera nadhirah said...

wah...rajin betul

erny firdaus said...

wahhh...mcm menarik je utk dicuba..mekasih share.. ;-)

idzwa kamaruddin said...

ehh dan dan terjah!

AnneRaini said...

mcm apan je weh.. aku pernah buat dulu guna aiskrim soda. tp nama die apam ah. lembut mcm kek..

wahida said...

anneraini: mmg mcm apam pun..kan aku tulis tu...haha...tapi lembut la...

ain.ya.nun. said...

rasa nak makan, tapi malas nak buat. acanneee?

ain.ya.nun. said...

rasa nak makan, tapi malas nak buat. acanneee?

eima said...

wahhh air gas pun boleh dibuak kek hebat betui la baru tau menarikni...nk try buat time hr jumaat ni la ...

Fiza Rahman said...

1st time dengar kek sprite ☺

norhidana miswan said...

mudah gile resepinyer kak... blh try jgk nih nnti.... tq kak

NEKCIK said...

Gebus gebas rupanya..tambah lahi warna putih mcm kek kapas pulak

Nurulhuda Abdul Latip said...

Ada rasa gas2 tak? :)

wahida said...

nurulhuda: takde rasa gas pun...haha..cuma air bikarbonat ni sebagai ganti kepada soda bikarbonat...

Diana Rashid said...

ingatkan kuih apam tadi..

Nooriah Abdullah said...

boleh kaknoor try nanti before ni tak pernah lah cuba pun, mamca2 nak try time puasa ni kan..

LZ - The Blog Owner said...

Ni kena tunggu semangat berbaking dulu baru boleh cuba..

Thanks for sharing Wahida.. ^_^

nuyui a.k.a miss YUI said...

mcm best je nk buat ni..hihi

Cho Zila said...

tapi yang penting der yang berkenankan.. kalau anak suka kitapun senang hati...

ZaLina BLank said...
This comment has been removed by the author.
ZaLina BLank said...

lepas ni boleh try buat pula .. silap 3 kali plak buat sebab simple .. thanks kak wahida share resepi .. sebab saya ni pun bukan jenis suka baking yang susah² .. kalau yang simple² memang akan cuba baking .. hehehe

Khai♥Rin : anies said...

igt apam jg td..

Amanda Suria said...

Bab ni aku failed...

Mrs Little Voice said...

Sedapnya nokkkk.....belum rasa lagi tu...btw...salam ramadan wahida

Mrs Little Voice said...

Sedapnya nokkkk.....belum rasa lagi tu...btw...salam ramadan wahida

Seo Ninja said...

your article is this very helpful thanks for sharing................:)

Vimax
Vimax Canada
Vimax Asli
Vimax Original
Obat Kuat Viagra
Viagra
Alat Pembesar Penis
Pembesar Penis
Obat Kuat
Obat Pembesar Penis
Obat Penyubur Sperma
Obat Perangsang Wanita
Sex Toys Pria
Sex Toys Wanita