nuffnang advert

Monday, June 22, 2015

ahlan wa sahlan Ya Ramadhan Kareem!

Assalamualaikum semua....


Salam 5 Ramadhan.
Pejam celik pejam celik dah 5 hari kita berpuasa...
Alhamdulillah...kita berjumpa lagi dalam bulan ramadhan...

si abang dan si adik setakat ni ok lah...
boleh berpuasa...
tapi si adik liat sikit nak bangun sahur...
lepas tu semalam asyik la bukak tutup peti ais...
hadoiii la...haus sangat kekdahnya...

si abang pulak kalau petang dah mcm apa je..
penat sangat mcm baru balik membajak...haha...

aku pulak, balik keje terus bersilat kat dapur...
mmg target utk Ramadhan tahun ni,
aku nak masak sendiri,
tak nak lagi beli lauk kat bazar,
kecuali beli kuih muih je la...
itu pun beli mana yg teringin je...

kalau lah rumah aku dekat ngan ofis...
alangkah bestnya...
ni balik keja kelam kabut aku siapkan juadah,
apa yang mampu aku sediakan juadah yg simple2 je la,
takpe la, janji air tangan sendiri untuk suami dan anak2...
dan yang penting lebih jimat...

dan ramadhan tahun ni jugak menyaksikan aku all out dengan sambal bilis aku...
Alhamdulillah, permintaan sangat memberangsangkan...
sampai tak cukup tido dibuatnya...
apa pun syukur...
semoga Allah terus berikan kesihatan yang baik utk aku teruskan usaha ni...

dan tak terlambat rasanya di bulan yang mulia ni,
aku mohon ampun maaf dengan korang semua,
kot2 la ada terguris rasa dengan aku,
aku mohon maaf ye...
semoga ramadhan kita tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya...

selamat berpuasa uollsss!!
jaga kesihatan, jgn minum ais selalu tau!!

19 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sambal bilis terbaik
hehe

wahida said...

nurzakiah hanum: alamak, siap review sambal bilis aku kat sini..haha...anyway tq anum! saya jual!

Fazleyatul Aini said...

puasa kali ni sangat menduga panas ya Allah haiii
kelip2 mata tengok adik2 minum air sejuk

Ainim Suju said...

selamat berpuasa wahida

eMMe said...

Salam Ramadan Kak Ida n da famili.. Alhamdulillah bertemu kita Ramadan kali ini... Wah! moga tahan la si abg n adiknya puasa sebulan ini... mmg la kak Ida saya pun...walaupun umah n opis dlm kaw. jajahan putrajaya... tapi sebab kan jem juga mmg bersilat juga la di dapur... kalo beli pun 1 lauk ke..kuih... yg tringin, ikut kan mmg semua tringin, so, langkah penjimatan juga la... ikut akal bukan nafsu kan...

ain.ya.nun. said...

Selamat berpuasa nok!

Nieda ramly said...

selamat berpuasa waahida

idzwa kamaruddin said...

salam ramadhan noks..

norhidana miswan said...

salam ramadhan kak... mari lah kite sama2 berpose

Diana Rashid said...

kena up ganjaran kat adik tu bagi semanagt sikit nak puasa tanpa letih2..heheh

eima said...

SELAMAT BERPUASA K. IDA ....

Syaqina Hadi said...

Kak Wahida, nak order sambal ikan bilis boleh ? Sy dok dekat je dengan umah akak, kat jalan dua :) jiran hehe

wahida said...

syaqina hadi: hai awak, jalan dua tu rumah no berapa? errrr, tak sangka ada jiran baca blog i ni...boleh my dear, bila nak? nnt i anta...u ada instagram x?
drop komen balik ye dear...nak kenal jugak dengan jiran i ni...hehe...

tiga lalat said...

salam ramadhan. hee ;p

Qaseh Vee said...

selamat menjalani ibadah ramadhan . semoga rezeki terus melimpah . saya mohon maaf juga ...

nuyui a.k.a miss YUI said...

smbl bilis tu ada pengeposan tak kak?? huhuh.. tringinnyaa

wahida said...

nuyui: insyaAllah, coming soon...doakan aku ye...nnt dah buat postage aku war warkan...anyway tq my dear!

Khai♥Rin : anies said...

ni haahhhh yg dok sebelah opis pun malas nak masak kalu jauh lagiiii laa malas...tp kejap je malas nyer tu haha

Amanda Suria said...

Nok...nak sambalikan bilis jugak.....mesti best...