nuffnang advert

Friday, June 12, 2015

lagi lagi makan

Assalamualaikum semua...

sebelum mood blogging aku hilang lagi,
baiklah aku segarkan diri aku dengan tengok makanan2 yang aku makan sebelum ni..haha..

nutella cheesetart...oyen belanja...
dia tu tak makan cheese, tak makan coklat,
tapi gigih belikan kami anak2 dia ni macam2 kek...
sedap nak mamp pulak tu kek ni...
dah la ada kinder bueno,
aku peminat kipas susah mati kinder bueno ok...
merasa lah kami geng capati sorang satu slice..
nnt raya nak order la kek ni...
nak bawak balik kampung...
makan berjemaah dengan family tersayang...

cheese tart macam2 flavor ada..
pun oyen belanja jugak...
kena divide dengan 7 orang la...
ye lor...geng capati kan ada 7 orang...

ni pulak coklat dan cookies aku dapat masa dinner kat ofis aku 13 mac lepas...
first time rasa coklat perisa mango dan durian...
ermmmm, sedap!!
cookies hershey's pun sedap!

saja tayang sate bagi korang terliur..
kang tayang bulan puasa kang kena marah...
baik aku tayang sekarang...ekekek...

ya ampunnnnn korangggggg...
korang tau tak, aku dah lama mencari kuih kole kacang ni tau...
kenapa takde orang jualllll??? eiiii mencik tauuu...
tapi masa hari sukan PASTI adik,
ada gerai jualan kuih,
sekali aku nampak ada org jual kuih ni,
laju2 aku beli...
rasa nak peluk cium akak yang jual kuih ni...haha...
korang jangan nak suruh aku buat sendiri eh...
aku dah google resepi, tapi mcm payah je nak buat...
terus malas...hahaha...
siapa tahu kat mana ada jual, moh bagitahu aku...

Thai mango yang mahal..
nampak manis, tapi yang hado...
sebekas mcm ni hampir rm10...

kat rumah ada eskem vanilla...
aku tabur coklat m&m, siram dengan syrup coklat hersye's, letak jajan panjang2 tu...
heaven!!

red velvet cheese cake sempena meraikan birthday Nonok dan Fizi baru2 ni...
kek ni Oyen belanja jugak...
ya Allah, sumpah sedap kek ni weiii...
aku tak tipu...
bawak balik rumah bagi anak2 rasa...
dorang pun berebut...heheh...
nanti lah mama order lain ye...

duduk kat kaunter melayan perasaan,
tetiba oyen datang bawak sebekas air...
eh air apa ni, sedap giler ni??
terus tanya oyen siapa buat air ni, apa resepi...
buat air pun mintak resepi okeyyy...
ye lah, sebab refreshing sgt air ni...
sumpah aku nak buat air ni time buka puasa nanti...
korang nak resepi, meh aku share...
air ice cream soda, hirisan lemon, daun pudina, longan...
tak yah gula tau...
masuk semua dalam satu bekas, kacau...
letak ais...
ya rabbi...pejam2 mata meneguk benda alah ni...
senang je kan...
tq Izyan n Oyen!!
muah ciked!

sandwich tuna by nonok...
sandwich ni utk dia jual kat koop ofis kami sebenarnya...
tapi aku saja gatal mintak kat dia,
sekali dapat ko...
dapnyaaaaa...
tq geng capati sebab rajin bawak makanan yang sedap2...
love love love...
hanya Allah saja yang mampu membalas...


ok, sekian entry makan2 simple...
chow dulu...

16 comments:

AnneRaini said...

perut berkeroncong..tgk gambo ko ni terus tukar lagu rock...sadis..huhuhu

lia ummiirfan said...

sedapnya cheese tart tu semuaa... gerammm .. hihi

NM03 said...

nasi goreng yang aku bawak maner???

ko mmg, mana nak amek gambar kalu aku bawak ape2

trifle aku pun nan hadoo

takpelah jah











langkah demi langkah bawak hati terluka






Khai♥Rin : anies said...

kalau nak kole kacang mai dtg sini. gerenti mmg terbaik ;-) x tipu punyerr

Khai♥Rin : anies said...

p/s nk order gak nutella cheesetart tu nmpk sedap laa plak

wahida said...

NM03: hoi jah...ko boleh bawak bertenang tak? mana iman ko jah? hahaha...
nasi goreng ko aku ada amek gambo la...tapi entry ni aku masuk 10 je dulu makanan...ko punya next...kalo nak ikut jah, ada banyak lagi pic aku tak masuk lagi tau...ko nak melangkah nak pi mana tu jah? ekekek...

khairin: datang sini tu datang mana nok? siapa buat? ada org jual ka? ko jgn main2kan perasaan aku nok...hahaha...
nutella cheesetart tu kawan ofis yang buat..mmg sedap pun..nnt aku tanya dia buat delivery ke tak..

eMMe said...

Assalam Kak ida, semua nampak sedap kak! heaven btol dunia ko kak! hahaha.. jeles laa... takpe jeles saya ni tak luak pun, hhahaha...

ain.ya.nun. said...

Kuih kole kacang tu, kat bazar ramadhan nanti, berlambak la orang jual kot.

Wahida,

Please, resipi air sedap yang refreshing tu buat entri khas please. Kang nak cari balik kang payah. Please pelisss. Boleh? ;)

wahida said...

ain ya nun: ok beb, aku akan buat entry khas nnt..

Bunda a.k.a KN said...

Jamu mata ,,,jamu tekak puas2...sebelom puasa...
Salam Ramadhan Al Mubarak...

::NureeN:: said...

panjangnyerr jah merajuk yerrr... alololoooo meh nak pujuk...
ni marathon ja joggathon ni
esok klau repeat tgk lagi n3 ni mau melelh air liur hahahhaaa

aizamia3 said...

Laju2 ai scroll ke bawah.. hehehe.. mata ai ni cepat nau gedik bila tengok makanan tu.. ;)

Fazleyatul Aini said...

mengapakah daku lihat makanan ini pada hari pertama puasa
tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkk

siti hazreen said...

adoiii, terliur-terliur!

Emy Tak Kecik said...

beb...mak aku buat jual kuih kole kacang...
kalau bebila teringin n ko nak try, boleh la

follow insta dapurzh ok... :D

Amanda Suria said...

Aku plak yg terliur tgok semua makanan ni....