nuffnang advert

Tuesday, March 3, 2015

Koh Samui: menuju pulau

Assalamualaikum semua...

jom layan gambo jom...
gambo kami nak pi pulau...

kena berkumpul depan hotel kami pukul 8 pagi...
nnt ada shuttle amek kami untuk bawak kami naik ferry...

mintak tolong abang security amek kan gambo..hehe...

ni ferry yang akan bawak kami ke pulau nanti..
sebelum nak naik ferry ni kena bayar 300 bhat per person sebagai entrance nak masuk dua pulau nanti...

pastu sebelum naik ferry tu jugak lah ada photographer dorang amek gambo korang...
ala, yang aku citer aku ada beli frame dari dorang tu la...
sticker merah tu mmg dorang suruh pakai kat baju supaya tak masuk salah ferry dan tak salah agent..

seperti dijanjikan oleh Dao,
kami akan menikmati light breakfast dalam ferry ni..

 ada pisang dan croissant...

 kami disediakan dengan tea, coffee and hot chocolate...

 haaaa, banyak kan ferry...tu sebab kena pakai sticker merah tadi...

dalam ferry kami, hanya kami berenam dari Malaysia...
Koh Samui mmg ramai mat salleh weiii...
nak pulak kalau ada fullmoon party...

layan breakfast sambil menghirup udara segar dari pulau...fuh...moment sungguh...

pastu nampak bendera Thailand, posing sat...

pastu datang pulak hero buncit kesayangan aku,
tu yang jadi aksi Titanic tu...hahaha...

best oiii lepak kat luar layan angin laut...
tapi aku dapat layan sekejap je la, ngantuk weiii,
tu lah balik dari marayau Chaweng dah pukul berapa kan,
pastu pepagi buta kena bangun pulak...
sudahnya laki aku sorang layan blues kat sini...

 nyaman...

 errrrr...

ferry tak hantar kami sampai tepi pulau tau...
ada bot yang pick up kami...

so, kami kena turun masuk pulak dalam bot...
tu first group dah pergi...
kami tunggu bot lain..bot tu dah penuh...

ko tengok muka mek jah, kemain cuak bila masuk dalam bot...
dia ni mmg minah cuak sikit...hahaha...

 haaaa, pasangan Hanis Zalikha dan Hairul Azreen dah masuk dalam bot...

 pasangan che ta dan zain saidin...

 pasangan scha dan awal...

 oh hoi....syok oiii naik bot ni...laju....layan angin...rasa nak tido je...

ok, dah sampai pulau...yeayyyyy!!
dah sampai pulau, kena meniti pulak ala2 jambatan ni...
nak meniti jambatan ni bukan senang tau,
kalau ombak datang, mmg beralun lah korang...
so, kalau tak nak terhoyang hayang,
kena pandai jalan sambil balance kan diri...ekekek...
kami kena jalan mengengkang gitu lah...

kemain korang....

so cool....
sambil meniti, sempat aku snap beberapa pic yang menyamankan...

 dari jauh nampak dah Mue Koh Island...

 tarik nafas dalam2...

 mendamaikan...

nampak macam takde apa je nak meniti atas ni,
tapi bila ombak datang, sila balance kan diri anda...haha...

diva dah turun dari titian...
ya Allah, dah kenapa payah sangat nak sampai ke pulau Mue Koh ni wei...
dari ferry, kena naik bot, pastu kena meniti pulak, pastu kena redah air pulak...sabo je la...

 tapi kami enjoy je...baru lah adventure...

haaaa, sampai sudah....
kami nak climbing kat pulau ni lah...

posing  jap sebelum climbing....
climbing la sangattttt....hahaha...


esok sambung...banyak benau gambo...
aku up kami tuju pulau je dulu...
climbing, snorkelling & kayaking aku up lain...

20 comments:

Nurzakiah Hanum said...

syoknya percutian kamu

AnneRaini said...

syok wooo tgk ko gi bercuti..tp aku pun cuak gak naik bot lg2 bot terdedah gitu... takmo naik..hehe

NM03 said...

che ta dan zain saidin versi montel. hahahahaha

Khai♥Rin : anies said...

terasa semput plak bc smpi abes bla laa diorg ni nk smpi ke pulau ;-)

wahida said...

khairin: itu lah namanya adventureous beb...hahaha...

Rai OurKizuna said...

cantik gila pemandangan...



ok...


ko pun cantik nok...hahahaha

Nurulhuda Abdul Latip said...

terasa macam aku turut bersama2 dalam pengembaraan kau ke pulau tu ..:)

idzwa kamaruddin said...

best nyer wehhh....paling tak menahan muka che ta cuak sgt tuh..hahaha..

Tihara said...

suke tengok gambar clear :)

norhidana miswan said...

cantiknyer pulau tu kak... puas hati sampai...

tp kan nk tanya buah dlm pinggan masa ko berposing titanic tu sapa punya?
hehehe muke che ta tuh mmg nmpak sgt muke gubra, pucat gitu hehehe

apa motip ko bergambar ngn minah salleh seksi tu kak hehehehhe

wahida said...

norhidana: buah dlm pinggan tu orang kapal yang punya...hahaha...
entah aku pun tak tahu apa motif dorang letak buah kat sudut ferry tu...

aku saja bergambar dgn minah salleh tu dana bagi korang terjegil bijik mata...kahkah...

Diana Rashid said...

cantiknya pulau ni..patut la menjadi sebutan ye..

Diana Rashid said...

cantiknya pulau ni..patut la menjadi sebutan ye..

Asrul "iLham" Sany said...

tu dia coti berhabisan hehe

Najib Ariyan said...

lama tak ke sini... maksud ke blog ni... is that yr hasben? wahhh dah selim melim dah... usaha yang baik (ke takleh tido malam jaga baby hehehehe)....

dulu abg beh pernah gi tempat ni... sama semua kecuali satu... kami nampak ikan lelumba warna pink gelap (pink yang sangat cantik) melompat2 dari dalam air... walau sekejap sempat lah jugak amik gambar... tapi kecik ya amat... tapi nampaklah

JunAina said...

Banyak aktiviti boleh buat berbaloi kalau pergi nih...tapi gambar2nya cantik sangat Wahida...:)

ain.ya.nun. said...

Kan mainnn, retis semua pi bercuti ni.

Lawak nau korang jalan mengengkang atas jambatan tu.

Tihara said...

biarkan orang lain pebgsan membaca
tapi ahkak tetap seronok baca
kut nanti boleh dijadikan referral :)

wahida said...

najib ariyan: ye lah bang, laki aku lah tu, takkan laki mek jah pulak...hahaha...

bang, kami pun ada nampak ikan lumba2 bang, kaler pink gitu..comel giler...tapi nampak sekejap sangat...pastu dia menyorok..huhu...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
laaahaaaaaaaiiii
takuit pulop nengok jambatan tu
macam goyang2 xstabil sajork