nuffnang advert

Tuesday, February 24, 2015

Koh Samui: cenderahati dan bajet ke Koh Samui

Assalamualaikum semua...

sepatutnya nak update entry lain,
cerita pasal souvenir ni di penutup entry Koh Samui sepatutnya...
nak buat macam mana, SD card tak bawak,
so, aku update apa yang ada kat dalam henfon aku je la...huhu...

ha, comel tak t shirt untuk anak2 ni?
punyalah aku tak sabar nak tgk anak2 try t shirt ni...
comel sebab design gajah dengan tertera perkataan Koh Samui Thailand..
ni kami beli kat pasar malam Chaweng...
Alhamdulillah, ada size untuk baby...
selalunya t shirt gini payah nak cari size baby...
so, seragam la budak2 ni pakai..
tapi yang tak bestnya takde size besar untuk dewasa,
ada size L, tapi mak aiii, size L dia punya lah kecik,
eiiii, keji tau...
kalau tak, dah elok 5 beranak pakai design ni...
budak2 ni dah rasmi pakai masa kami pi makan pizza baru2 ni..
so cute je budak bertiga ni pakai design ni...hehe...

ni pulak design belakang t shirt...
ada bontot gajah gituwww...
so comel kan...i like beribu kali t shirt ni...
kalau nak tahu,
jenuh aku pujuk mintak tawar kat salesgirl siam tu..
akhirnya dapat 3 helai rm35
sebab baju abang tu saiz besar,
susah dia nak bagi kurang...
tapi at last dapat jugak lah kurang...
bab tawar menawar bagi kat ceq, laki ceq tak reti nak pujuk2 ni...haha..
pastu kan,
masa aku borong FM kat pasar malam Chaweng ni,
aku try mintak murah lagi,
siap cakap kat peniaga siam tu,
'if u give me more less, i give u one kiss...'
tercengang pompuan siam tu...hahaha...
terus bagi diskaun, malas nak layan aku agaknya...
laki aku pun bantai gelak je tengok perangai sewel bini dia ni...

ni pulak frame gambar yang kami beli kat sana...
ala ala kat Langkawi tu la...
ko nak naik ferry sebelum pi snorkeling tu,
ada la photographer dorang snap pic korang,
pastu kang, ko balik snorkeling,
berderet la frame2 gambar yang dorang snap kat atas table,
terpulang pada korang nak beli atau tak,
eh, aku mesti la beli...
sebab aku rasa sweet kot gambar kitaorg ni...haha...
ala, lagi pun rm15 je..
beli lah, buat kenangan,
nak tunggu kami frame sendiri gambar kami mmg berzaman la...
frame ni dah selamat atas meja solek aku pun...wehuuu...
eh, tapi nnt ingat nak bawak turun frame ni la,
nak letak kat cabinet tv,
supaya tetamu datang kang tahu lah kami dah sampai Koh Samui,
muahahaha...
matiklah statement riak...kahkah...
ala korang, aku gurau je...

selain t shirt dan frame ni,
tak banyak pun kami beli,
kami cuma borong FM untuk family dan sahabat handai,
pastu beli 2 shawl yang berharga rm15 sehelai,
satu untuk aku, satu untuk mak mertua aku...
itu je la...
aku ni kalau travel tak minat sangat nak shopping,
selalunya yang wajib aku beli cuma t shirt dan FM je,
aku lebih suka tgk view dari shopping, gituwww
kami bawa rm1500 pi sana,
rm1500 tu termasuk bayar hotel, transport, pakej island hopping semua tau,
termasuk jugak makan minum kami kat sana,
siap ada balance lagi...
nampak tak, punya lah kami tak shopping sangat...
kehkeh...

16 comments:

NM03 said...

qausar tak rasmi lagi baju gajah tu jah

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok juga dgn bajet mcm tu .. dh takde geng nak p..huhuh

Fiza Rahman said...

Memang cute baju gajah tu. Aku pon berkenan nengok ☺

eima said...

sama la ngan aku jenis tak bershopping jg tak minat ...lain la klu ke tmpt mmg yg khas utk shopping cam vietnam tu shopping kain je la kan.....
ok la br RM1.5k je kos perjalanan ..menarik ni

wahida said...

eima: betul tu beb, unless lah kalau pi Bandung atau tempat2 yg mmg terkenal dgn shopping, tu baru ye aku bawak duit lebih nak shopping...hehe...

ain.ya.nun. said...

Memang comei tshirt tu. Lagi tambah comei sebab ada montot kat belakang. haha.

idzwa kamaruddin said...

betul...aku pun sama..kalau bercuti memang bercuti saje takde membeli!

Kniedaz said...

memang cantikla design t-shirt tu...saya kalau berjalan, beli buah tangan utk anak2 je yg banyak..kat diri sendiri jarang melainkan benda tu susah nak jumpa kat sini hehe

Diana Rashid said...

kalau nak shopping apa sangt la sebab ada jugak benda2 kat sana ada kat sini..Tapi saya pun kalau jalan tempat orang mesti nak beli t-shirt yang ada nama tempat tu dan FM..Lebih banyak tengok tempat orang dan jalan2 cuci mata je ..:)

Jueliza Jamani said...

comelnya baju tu ada gambar montot gajah.. hehhehe

Zura Tahir said...

Berjalan je kak...tgk negara org...best...

Liyana said...

Sy suka blog ni sbb byk entri jalan2 hehehe. Mcm betul2 dah ada kat sana bila baca blog ni heeee

Liyana said...

Sy suka blog ni sbb byk entri jalan2 hehehe. Mcm betul2 dah ada kat sana bila baca blog ni heeee

Khai♥Rin : anies said...

frame plastik ke frame kayu tu? murah laa tu...kat langkawi frame kertas keras je pun tp mahal nk mamps grrrrr

wahida said...

khairin anies: frame kayu beb...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

baju gajah tu mmg menarik..yang kecik tengah tu kenmain comel lagik..:)