nuffnang advert

Wednesday, March 4, 2015

Koh Samui: climbing la sangattttt

Assalamualaikum semua...

kami sampai kat pulau Mue Koh sebagai pulau pertama kami..
kami dibawa ke sini sebagai xtvt climbing kekdahnya...
xtvt snorkelling dan kayaking kat pulau Mae Koh...
eh, lebih kurang pulak nama dua pulau ni...
tapi kami tak climbing pun....hahaha...

wajib lah bergambar kat sini kan...

kalau climbing boleh la nampak pulau2 kat Koh Samui ni..
ada view point gitu...
so, kena memanjat la...

check point setiap 100 meter...
kalau panjat sampai paling atas tu boleh nampak view yang lagi ohsem la...

kena memanjat dari sini...
kami tak dibenarkan climbing sebab kami tak pakai proper kasut...huwaaaaa...
kan kami masing2 pakai selipar je...
sudahnya kami duk lepak je lah bawah pokok...
layan angin sepoi2 bahasa...

takpe lah, tak dapat climbing pun, janji aku merasa berkayak...
kang entry berkayak aku up lain la ye...
sorry la kalo korang pitam dengan entry koh samui aku ni...

so, kami layan view je la...
lepak tempat yang mendamaikan ni...

pejam mata, tarik nafas dalam2...
oh damainya...

jambatan biru yang membuatkan kami terumbang ambing...ekekek...
ombak agak kuat masa ni...




ada yang tak nak climbing, memilih untuk snorkelling kat sini...

our life guard main takraw...

kami semua mood santai sahaja...
just rest n relax...

 nak pasang khemah kat sini pun boleh...

since tak climbing, kami lepak bawah pokok,
eiiii, sibuk je tau India yang pakai singlet putih tu...
sibuk lepak sama dengan kami...
pastu dia bantai tido...
berdengkurrrr kauuuu...
arrgghhhh, stresss...
aku datang sini nak relax relax,
ko gi bantai dengkur satu Koh Samui dengar...grrrr...

haaaaa, tengok je la, mamat2 yang share satu pondok dengan kami tu...
nak baring lepak bersama tu takde masalah, masalahnya korang berdengkur!
huwaaaaaaaa....

 hati sakit pun, posing tetap posing...ekekek...

 layan lagi gambar...



kitaorang diberi arahan lepak kat pulau ni sejam je...
orang2 yang climbing pun dah turun semua,
so, kami bersiap nak naik ferry balik...

tapi macam aku cakap sebelum ni la, sebelum nak naik ferry tu, kena naik bot dulu..

 alahai, kesian pulak kat ah so tu nak panjat tangga nak naik bot tu...

 beratur wei...beratur...

yang sana tu pulak group lain naik bot, tapi sama ferry dengan kami nanti..
kiranya ada beberapa bot yang bawak kami ke ferry...

mek jahhhhhhh oooooo mek jahhhhhhh.....
jauhnya ko dengan akuuuuuu...

mamat ni dah startkan enjin bot...
moh la kita meninggalkan Mue Koh Island..

 ha...tu ferry kami...

masuk je ferry, hidangan lunch dah siap...
buffet style...
ada ayam ala2 rendang, sup ayam, sayur, sambal belacan, acar buah, dan tembikai...
tapi kami tak makan la ayam tu weiii...
tu pun orang ferry yang sendukkan ayam kat dalam tray kami...
eh, kami tak nak lah ayam ko! hahaha...

 makan berjemaah...

ada yang masih beratur ambik makanan...

dalam ferry nampak kapal layar private ni...
eh, bestnya lah kalau aku kaya,
mmg aku pun nak ada kapal layar sendiri...ekekek..

sekali lagi aku stress duduk dalam ferry ni,
ada mat salleh bau badan dia hapak sangatttt...
ko dah kenapa? berapa hari ko tak mandi weiiii???
nasib baik dia pun berganjak lepas tu..
kalau tak, aku dah meroyan kat dalam ferry tu sbb tak tahan dengan bau badan mat salleh tu...
huhu...

nampak mamat basuh pinggan,
kita panggil la dia amek gambo..
peace yo!

ok, kami nak gerak ke pulau kedua pulak...
kami nak berkayak yeayyyyy!!

18 comments:

AnneRaini said...

view yg ada pokok2 kelapa tu cantik giler weh...nyaman je rasa..

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya view

NM03 said...

yang ketiak busuk tu mat saleh ke jah... ke india yang tepi aku tu... sebab makwe dia siap bau sendiri ketiak dia pastu buat uweekk... hahahaha

JunAina said...

Santai gila naik ferry tu memang sesuai untuk honeymoon...

wahida said...

NM03: weh, aku tak cakap ketiak basah la weiii, aku cakap bau badan...
mmg mat salleh sebelah aku weii, dia mmg hapak...dia blah baru aku tenang sikit...hahaha...

ain.ya.nun. said...

Tenangnya lahai Koh Samui ni.Even tengok gambar je pun, ketenangannya sgt dirasa hehe

Khai♥Rin : anies said...

hahahaha... hang tercium ketiak mat saleh ka? hahahah sabo je laa kalu tercalit bau hangit tu.... view mmg cantik... ada rs x nk blk x?

norhidana miswan said...

heheheh ko dh tau nk climbing pakai selipar jepun mmg saja je tau, udahla nmpak licin je sepanjang pendakian tuh....

masa naik bot tuh apasal muke mek jah garang beno, pucat lesi nengoknyer hehehe

mat salleh tu dia lupe nk mandi kot kak heheh sabo jelah

idzwa kamaruddin said...

pemandangan dah indah giler dahhhh tapi dengkuran tuhhhhhhh sumbat kasut arr..hahahaa...

muka mek jahhhhh ketar tu lawak giler dowww ketara sgt laaaaa...

Diana Rashid said...

lagi...nak gamnbar lagi..:)

syira yaya said...

View pulau cantik sangattt :) :)

m.u.l.a.n said...

Cantik....!!!!!

aishah nin said...

santek sanagt pemandangan di Koh Samui ni :)

Rapunzel Cikilolo said...

best woo dalam feri boleh makan reramai gitew. teruja tengok...

tiga lalat said...

Salam. Hee cantiknya pemandangan pulau dan nyaman rasanya.

wahida said...

khairin anies: mmg rasa tak nak balik, sbb tak cukup masa...tak sempat pegi lamai...huwaaaaaa....

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
akalo akak & the gang climbing memang iols salute laaaaaaaaaaaaaa he3

akubiomed said...

Kawasan sekitar yang cantik. Agak-agak tak boleh mendaki kena tarik dengan tali. :)