nuffnang advert

Thursday, March 5, 2015

Koh Samui: kayak dan snorkelling

Assalamualaikum semua...

ok, dah sampai pulau kedua...
sekarang nak buat xtvt berkayak...
pertama kali aku mencuba berkayak weiiii...
which is berkayak adalah salah satu impian aku...gitu...
lagi satu impian aku, nak tahu apa?
aku teringin giler nak buat water rafting...
pastu nak naik payung terjun...
bila lah dapat merasa tu semua...huhu....

sumpah excited weiiii...
dapat pulak berkayak kat pulau...
jakunnnn....ekekek...

our guard sibuk bagi briefing kat belakang, aku bergambo...
ye lah, bukan senang nak bergambo pegang pendayung tu weiii...
kahkah...

mek jah ni dia bukan berkayak pun..
dia jadi big boss kat belakang tu...hahaha...

kami kena berkayak sampai ke pulau sebelah tau...
jauh okeyyyy...korang ingat berkayak dekat2 situ je ke?
takkkk...
tapi our life guard ikut kami sekali la dalam group ni,
tapi kami tak tahu dorang kat mana...
bawak haluan masing2 gitu...
ada jugak sampan yang terbalik tau, kesian...
bukan main menjerit dorang...aku tgk sampan terbalik, cuak jugak la...
ye lah takut jugak kalau sampan kami terbalik,
dah la kat tengah2 pulau weiiiii...
kalau hebat berenang tak pe la jugak...huhu...

hero of the day...
wow, hebat mendayung laki aku ni...muahahaha...

dia siap cakap,
'kalau ayang tak larat berkayak, biar I buat sorang...'
wah, sweetnya laki aku ni...ekekek...

tapi mana boleh i tak berkayak...impian i kan...mestilah kita berkayak sesama...hehe...

tapi aku berkayak sekejap je, aku banyak amek gambo...
kesian aku, nak harapkan mek jah amekkan gambo aku tgh berkayak, mmg tak lah...
dia tu cuak sangat...
sudahnya, selfie sensorang dalam sampan...huwaaaaaa...

relax jap...
kita biar nakhoda yang mengayuh sampan...
i nak layan view dan laut yang membiru ni...

sambil main2 air...cicah tangan kat air...
sejukkkkk...

 pasangan scha dan awal nun jauh di sana...

puas hati dapat berkayak kat pulau...
korang ada?
muahahahaha...


dua orang couple dari China ni asyik terlanggar sampan kami je...grrrr..
ntah mcm mana korang mendayung ntah...asyik eksiden je...
dah kalau asyik terlanggar kami je, aku takut jugak,
dorang tak terbalik, sampan kami yang terbalik...
nasib lah takde apa apa...Alhamdulillah...

Alhamdulillah, selamat sampai ke Mae Koh Island...fuh....

muka puas hati lepas dapat berkayak...ekekek...

nampak pasir cepat2 tulis nama atas pasir..
ini pun banyak kali laki aku tulis nama kitaorg..
lepas tu hilang dibawa arus...

hepi 10th years anniversary sayang!
i love u too!!

our security guard...
macho macho belaka...ekekek...

 sayang baju cekelat tu ketat ketat....eheh...

 hamboiiii...kemainnnnn...


 dah mek jah tak mo menyelam, along layan la perasaan sorang2 dalam air...haha...

 ada jelly fish...takut gak kalau terkena gigit...kena berhati2...

 kalau meluat, tutup mata!

 bagi chance la weii pada pengantin lama nak romen romen dalam air.....kahkah...



 acah acah posing...

 jom jom snorkeling...haha...

dapat berendam sekejap, jom jumpa mek jah dengan acik...
dorang ni duk lepak saja...
tak cecah kaki kat air pun...adoiiii...



ok, nak balik ke daratan dah...tgh tunggu bot amek kami...


pakej yg kami amek ni agak boring sebenarnya,
kalaulah kami ada cukup masa,
kami nak tambah satu lagi pakej khas snorkelling...
pakej yg mcm tu dorang akan bawak kita ke pulau yang lagi cantik untuk snorkeliing..
tapi sebab kami nak berkayak, so kami amek pakej ni lah..
snorkeling pun kat pulau yang tak berapa nak cantik...hahaha...
takpe, kami enjoy je...
janji aku berpeluang berkayak yang aku impikan sangat selama ni..
Alhamdulillah...

22 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah hajat ko tercapai
best kan berkayak

AnneRaini said...

tercapai impian ko.. aku bab air ni mmg surrender ah. fobia.

Nurulhuda Abdul Latip said...

Bestnya berkayak, aku pun suka kayak gak tapi belum ada kesempatan lagi..

idzwa kamaruddin said...

aku sama mek jahhh takut giler berkayak!!!!

norhidana miswan said...

happening btl tgk korang laki bini kt sana kak... mmg betul2 honeymoon nih kan... aku suke gambar romantik korang

kalu aku mmg tak lah nk berkayak bagai, tkt sampan aku bocor terbelah sbb berat sgt hahahha

NM02 said...

guard baju merah tu seksi beno perutnya... geram aku. kim salam kat dia jah, cakap aku minat ngan perut dia yang montel tu. hahaha

jom bekayak kat titiwangsa... aku amek gambar kau bekayak puas2...

akubiomed said...

Bab snorkling akan surrender. Nak apung diri pun tak berjaya-jaya lagi. :)

mamawaiz said...

dah 10 tahun tetap romantik..semoga terus berbahagia ye kak.

Tihara said...

ayat korang hado?

akak takdo wahida
akak tak pernah merasa berkayak lagi muahaha..

best kan tengok scenery nya
indah sangat :)

wahida said...

mamawaiz: terima kasih my dear...love u!

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
ada paaaaaaaaaaa gambor berkayak akak
dah baca dlm blog sis 'mek jah' kata takda
nomei pa gambor selfie berkayak itu :)
he3

wahida said...

ary+sha: mana ada, tu gambo selfie, aku nak gambo aku pegang pendayung sambil berkayak gitu...huahuahua...

JunAina said...

Akak pernah berkayak kalau Pualau Pangkor dulu masa ke tengah laju jerk nak balik mengahhh oiii...

Diana Rashid said...

tunggu ulangtahun ke 15 nanti boleh snorkeling pulak..heheh

aishah nin said...

Yeaayyy, nampak inai dijari....honeymoon ;)

Fiza Rahman said...

Bestnya. Tercapai gak hajat nak berkayak kan.

Kniedaz said...

sweetnya tulis nama atas pasir...semoga bahagia selalu sis..

Khai♥Rin : anies said...

uiiisssh cm ne bleh tersesat jellyfish tu? x de papan tanda amaran ke?

Cik Ecah said...

paling xblh la "kasi can la pengantin lama nak romen2 dlm air kahkahkahkah"
hahahahahahaha nakal tawww

bestnya snorckling....aku suka kak...laut pulak cantik wane terqois hehe

rasp said...

dah boleh slash off dah satu wishlist...congrats...
suka lah tengok pasangan lomantika d'amour ni...
suwiiiittt....

i pernah kayak keliling pulau pangkor...
hurmm 9 years ago kot hahahahaha..
gi OBS so mmg nak tak nak kena buat...
tapi mmg thrill!

Alin Marlini said...

so sweet...ko pakai inai wahida...macam perantin baru....comel

Cik Ecah said...

nokkk boleh anto karipap kat jln duta...karipap sardin 4.50
nak ke??
karipap inti kentang 4.00
cubadak 4.00

semua ada 10 biji satu pek
calling/wassap aje aku kak.. 0172247652