nuffnang advert

Tuesday, December 30, 2014

Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2013

Assalamualaikum semua...
hari ni masuk ofis lewat...hadoiii...
kalut sungguh hari ni...
ok, moh la kita update cerita yang hampir basi sebelum masuk tahun baru ni...

nak citer pasal aku dianugerahkan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2013 (APC)
moh la aku citer serba sikit...
keluar email pasal senarai penerima APC untuk tahun 2013
diulang ye, tahun 2013, bukan 2014
tahun 2014 belum dinilai lagi...heheh...
keluar email masa tu aku tgh sarat preggy junior
atau senang citer lagi seminggu nak bersalinkan si junior
punya lah terharu bila baca email tu...huhu...
memang aku anggap rezeki junior la...

dan event untuk terima APC ni dibuat 3 minggu lepas..

habis je event, laju2 update kat instagram
tengs pada semua yang wish...terharu tau...
sayang korang ketat2!
kenapa aku tulis aku naik stage dua kali,
jap lagi aku citer...

sehari sebelum event APC, ada rehearsal dulu...
so, ni masa rehearsal lah ni...

ni pulak pada hari kejadian sebenar...
duduk bersama barisan para penerima APC jugak...

tempat duduk dah diatur oleh pihak management...
korang jangan ingat aku saja nak duduk sebelah staff laki pulak...ekekek..

sebelum menerima scroll masing2,
macam biasa ada ucapan oleh Datuk CEO kami...
punya lama dia bagi talk, tetiba dia ada mention pasal spelling bee..
dia tanya mana that lady yang menang spelling bee baru2 ni?
tercampak henfon aku, bila dia sebut gitu...
sebab aku tgh ralit dgn henfon masa tu...huahuahua...
budak2 sebelah aku dah goncang2 badan aku suruh aku bangun...'
'wahida, berdiri wahida, datuk nak tengok ko'
ah sudah...aku punya merah muka pun berdiri lah seperti diarahkan..
sekali Datuk CEO suruh naik stage pulak...
arghhh sudahhhh...tetiba rasa menyesal menang spelling bee...kahkah...
malu weh kena naik stage sambil diperhatikan oleh semua staff dalam dewan tu...huhu...

yang sebelah aku dua orang staf lelaki tu pulak dipanggil naik sebab menang bowling
kiranya kami hero n heroin of the day lah...muahahaha...
pastu berhari2 aku kena bahan dengan budak2 ofis ni..
masing2 duk cakap 'untungla naik pentas dua kali'
kehkeh....

ok, ni baru betul upacara bagi scroll APC...
yang bagi scroll tu lah Datuk CEO kami...
yang belakang Datuk tu pulak my big boss...

ok, gambar seterusnya adalah gambar menggedik..
harap diampunkan...
bagi chance pada aku sesekali melaram dengan sijil APC aku..
bukan senang nak dapat sijil ni hoiii...

gambar tidak mengikut turutan...
ni dengan kawan2 dari Human Resource...

ni pulak selepas event...
ada makan2 sikit kat luar dewan...

 bersama kawan2 yang dapat APC jugak...

sebenarnya ada kontroversi sikit dengan slide ni...
masa rehearsal,
semua terkejut sbb kat slide pic aku sorang yg posing rupa gitu, kahkah
ye la wei, orang lain semua pic skema je...
sampai part aku, boleh posing bajet cun....hahaha..
meh la kawan2 ofis yang aku sayang,
meh aku citer awat pic aku boleh lagu tu...

dulu aku kan free hair,
pihak management takde latest pic aku,
so, dorang mintak aku bagi pic yang dah bertudung la...
dorang cakap, bagi pic yang dalam blog pun boleh...
wahahaha, baru ku tahu, korang pun baca blog aku...hahaha
so, aku dengan pantasnya bagi je lah pic yang aku rasa cun...
ekekek
tu yang pic aku rupa gitu...

ok, sambung menggedik...



ini semua penerima APC tahun 2013...
congrates uollsss!!

Alhamdulillah, sayang sijil ni ketat2...ekekek...
mana tak sayang wei...
ni satu penghargaan untuk kerjaya aku...

selain sijil, penerima APC jugak dapat sijil simpanan premium rm1,000
Alhamdulillah...

tq boss!!
tq management!!
tq atas penghargaan ini.
terima kasih kerana percaya dengan kerja saya.
sungguh, saya sangat berbangga dapat memberi khidmat di organisasi ini.

organisasi yang cemerlang di samping warganya,
gemilang budaya dan juga bangsa,
terbilang di mata dunia,
organisasiku lambang jalinan antarabangsa...

kerja juga satu amanah kan...
insyaAllah, saya akan terus memberikan khidmat terbaik saya.


#taksukabolehjalan

24 comments:

Nurzakiah Hanum said...

tahniah

Khai♥Rin : anies said...

beribu2 tahniah!! memang rezeki junior... tp naik pentas 2 kali tu rezeki mama junior ;-)

NM03 said...

kemain bendada nampak. hahahaha

nway, tahniah sekali lagi. jgn lupa blanja pancake kat koh samui nnt!

wahida said...

NM03: bendada tu hapa? hahahaha...

ala, setakat belanja penkek, apa ada hal..pulau koh samui pun aku boleh beli utk ko...muahahaha...

larikkkk...

m.u.l.a.n said...

congrats adik manis..!!!!

adarnadzmie said...

tahniah wahida.... :)
akak dapat APC tahun 2010...

Lynn Hamzah said...

tahniah wahida...

wahida said...

adarnadzmie: wow! tahniah jugak utk akak...

Diana Din said...

Tahniah sis..penghargaan yang sangat bermakna ^_^*

mamiraysha said...

Tahniah! tapi lambatnya buat majlis..hehe.. tak sempat nak bagi motivasi untuk staf lain dah sampai hujung tahun..

Teruskan kecemerlangan!

wahida said...

mamiraysha: ha, agak lambat...sebab ada masalah teknikal sikit...ekekek...

anyway tq my dear!!

Anonymous said...

Alhmdulillah. Tahniah Wahida, rezeki family dan anak-anak.

Nanti jangan lupa belanja aku gambo makanan tau. Haha.

Chinta Safia said...

Tahniah wahida....

wahida said...

anon: belanja gambo makanan je? setakat gambo, apa ada hal...hahaha...

anyway, tq dear!!

Fiza Rahman said...

Tahniah babe. Smoga terus cemerlang ☺

Nurulhuda Abdul Latip said...

Tahniah! Cerita aku dengan kau pun lebih kurang sama, aku pun dapat APC tahun ni untuk 2013 punya, rezeki anak kan, tapi belum cerita kat blog lagi hehe..Anyway tahniah yea!

eMMe said...

Tahniah Kak Ida.. murah rezeki.. rezeki anak2 kan...

wahida said...

nurulhuda: wow! tahniah jugak utk ko dear!!

all: tengkiu everyone!! muah ciked!!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

tahniah ;)

Rinna said...

Tahniah dpt APC..

Diana Rashid said...

Ini tanda awak memang suka kerja awak..:)

tahniah ye..
sebagai tanda genbira ,bangga dan bahagia belanja la kami...

hahahahahah

norhidana miswan said...

congrats kak... rezeki junior kan... kerlasss lah ko kak siap naik pentas 2kali lg... ok lah tu kan, org lain dpt rasa naik sekali je

akubiomed said...

Tanniah. Bukan setakat dapat sijil penghargaan dan reward lagi. :)

tiga lalat said...

Salam .Hee sunguh tahniah atas cemerlang bekerja pun sempat updet blog. 😃